Reliable web hostingharimengagumkan…mendiagnos untukUnmanaged dedicated server hostingmembantuVps cpanel whmkhasiatterjaminyang

Posts Tagged ‘omegaguard’

sakitsendi

Penawar Sakit Sendi dan Lutut

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Set Sakit Sendi

Mak saya sering mengadu sakit lutut terutamanya  ketika bangun dari tempat duduk.

Semasa Program Train the Trainer yang lalu, barulah saya berpeluang untuk menambah ilmu tentang penyakit ini.

Osteoarthritis

Sakit lutut dalam kalangan orang berusia dinamakan osteoarthritis iaitu sejenis sakit sendi. Selalunya ia disebabkan oleh proses penuaan yang berlaku dalam sendi.

Apa yang berlaku ialah permukaan rawan sendi menipis dan cecair sinovial (pelincir) dalam sendi juga berkurangan.

Ruang sendi secara tidak langsung menjadi kecil di samping terdapat tulang baru yang tumbuh di kelilingnya.

Akibat semua perubahan ini pergerakan pada sendi akan menyebabkan geseran kasar dan menyakitkan.

Pada peringkat awal proses ini akan menimbulkan tindak balas inflamasi / keradangan. Ada sesetengah orang mengambil ubat tahan sakit untuk merawat kesakitan ini.

Namun, lama-kelamaan, proses ini menjadi satu bentuk penuaan dan ubat tahan sakit tidak lagi berkesan.

Semua sakit artritis cenderung untuk berbunyi ‘klik’ kerana geseran kasar sendi tadi dan juga daripada ligamen dan tendon otot yang mengalami beberapa perubahan degenerative pada masa sama.

Semua sakit sendi akan memberi gejala kaku / ketat sendi bila lama berehat seperti baru bangun tidur atau lama menonton TV. Jadi pantang larang untuk orang sakit sendi ialah jangan berehat lama.

Sumber

 

Set Sakit Sendi dan Lutut Shaklee

Tidak tahan melihat kesakitan yang mak saya alami, saya memberinya cuba Set Sakit Sendi dan Lutut dari produk Shaklee yang merangkumi:

1) Advanced Joint Health Tablet

AJT

Advanced Joint Health Tablet ini bertindak melalui 3 cara iaitu:

  1.      Meningkatkan keselesaan sendi : Ekstrak Boswellia mengurangkan keradangan dan menghalang bahan kimia dari menyerang sendi.
  2.      Meningkatkan kesan kusyen : Ekstrak Jagung (Glucosamine) membantu memelihara tulang rawan.
  3.      Membina tisu penyambung yang sihat: Vitamin C, Zink, dan Manganese, Kuprum diperlukan untuk tujuan ini.3

 

2) Omega Guard

 

OMEGA Omega Guard mempunyai asid lemak Omega-3. Antara fungisnya ialah:

  •      Mengurangkan keradangan
  •      Bergabung  dengan Glucosamine untuk melambatkan proses pereputan tulang rawan
  •      Melicinkan proses pergerakan sendi

3) Ostematrix

 

OSte      Mengandungi sumber kalsium, Magnesium, Vitamin D serta mineral lain seperti Manganese, Kuprum dan Boron untuk menguatkan tulang.

Vitamin D membantu penyerapan Kalsium yang lebih optimum ke dalam tulang.

 

Sekiranya anda mempunyai masalah seperti mak saya, jangan ragu-ragu untuk mencuba Set Sakit Sendi dan Lutut ini.

Anda boleh hubungi saya di Facebook Dila Roslan atau melalui cara lain seperti di bawah.

Terima kasih kerana membaca=)

pengedar shaklee malaysia_new

ketulenan Omega guard

Bagus Sangat ke Omega Guard Shaklee?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Children's Nutrition, Heart Health, Shaklee Products

Assalammu’alaikum kepada semua pembaca.

Maaf saya dah lama tak update website ni kan..agak sibuk dengan urusan keluarga kebelakangan ni..maaf ya!

Tapi, hari ni, saya nak share tentang OMEGA GUARD SHAKLEE…yelah, sana sini cakpa pasal Omega kan…bagus sangat ke Omega Guard Shaklee ni? Ok jom saya terangkan keistimewaan Omega Guard ni dari segi Shaklee Difference.

 

1) Shaklee Omega Guard di ekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.

sardin

>> Kajian menunjukkan ikan dari air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan HDA.

>> EPA dan HDA boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan platlet darah dan melambatkan pembentukkan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan

Minyak-ikan-Omega-3-terbaik

 

2) Shaklee Omega Guard BUKAN dari hati minyak ikan. Ia adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.

omega

 

 

3) Shaklee Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian 7 JENIS ASID LEMAK OMEGA 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

omega-guard-minyak-ikan-terbaik

>>1 sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak Omega-3 EPA dan HDA

4) Shaklee Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk  mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi dan dalam masa yang sama menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB – bahan kimia industri yang sangat toksik.

omega2

Ok…maknanya, Shaklee Omega Guard ni benar-benar tulen dan terjamin kebersihannya =)

Awas, ramai yang tertipu dengan membeli minyak hati ikan, sebenarnya apa yang anda perlukan ialah minyak ikan…hati kan tempat yang penuh toksik dan kotor=)

Setakat ini dulu, terima kasih kerana sudi baca!

pengedar shaklee malaysia_new

fish-oil

Omega Oh Omega…..Siapa Perlukan?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Children's Nutrition, Essential Nutrition, Heart Health, Shaklee Products, Testimoni Omega

Assalammu’alaikum semua….lama rasanya saya tak update website kesanyangan ku ini…

Hari ini saya cuma nak ceritakan produk promosi sepanjang DISEMBER 2013 apalagi kalau bukan Omega Guard Shaklee..

Siapa yang perlukan Omega ni? Ni haa senarainya….

fish-oil

  • Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
  • Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
  • Kanak2 (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
  • Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  • Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan,kecekapan kerja 
  • Lelaki yg mementingkan kesihatan – memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi
  • Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan(tulang dan sendi)

Haa tu dia…sekiranya anda tergolong daripada mana-mana kategori diatas, memang wajiblah ambil Omega ni ye….bukan sebab saya saja2 suka suruh beli tapi sebab badan kita tak mampu nak hasilkan asid lemak omega -3 utk proses metabolisma.. Kena dapatkan omega-3 dari sumber makanan atau suplemen…

Kesihatan adalah kekayaan…Kalau handbag, kasut mahal mampu beli…takkan Supplemen untuk kesihatan pun berkira…ye tak?

Sementara promosi yang masih berlangsung hingga 31/12/13 ni, jimat habis kalau beli Omega Buy 6 Free 1…Boleh beli untuk diri sendiri, suami/isteri/anak-anak/ibu dan ayah…haa….kan jimat tu….nak lagi beli terus percuma keahlian!

Hubungi saya sebelum tawaran tamat!

promo dec Omega

 

pengedar shaklee malaysia_new

3 steps

3 Langkah Penting Memelihara Kesihatan Sendi

Written by Dila Roslan on . Posted in Bone Health, Kesihatan

Kesihatan sendi…sering diabaikan oleh ramai orang…Ramai tak tahu 3 perkara pernting dalam memelihara kesihatan sendi..

 

Langkah 1: Membantu Mengekalkan Tulang Rawan Yang sihat

Produk yang dicadangkan: Shaklee Advanced Joint Health Tablet…

khasiat dalam kandungan:

– Ekstrak Boswellia: Menyokong keselesaan sendi

– Vitamin C , Zink, Tembaga dan Mangan: Memelihara tisu penyambung yang sihat

– Ekstrak jagung: Meningkatkan kesan kusyen

 

Langkah 2: Mengurangkan inflamasi

Produk yang dicadangkan: Shaklee Omega Guard..

khasiat dalam kandungan:

– Omega-3 :

•Melambatkan degradasi tulang rawan
•Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi – mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi
•Bertindak sebagai pelincir – membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut & sakit

Langkah 3: Mengekalkan Sel Tulang yang Sihat

Produk yang dicadangkan: Shaklee Ostematrix…

Khasiat dalam kandungan:

Kalsium 1,000mg Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap
Magnesium  400mg Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya
Vitamin D 400IU Merangsangkan penyerapan kalsium
Boron Bantu dalam metabolisma tulang
Mangan, tembaga & zink Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang

 

Sepanjang bulan Januari ini, anda boleh dapatkan Shaklee AdvancedJoint Health Tablet pada harga promosi…. PM saya untuk maklumat lanjut!…Sesuai untuk diambil oleh semua peringkat umur….MAsa yang sesuai untuk hadiahkan kepada ibu dan ayah tersayang…sesungguhnya tiada yang lebih bernilai daripada melihat kesihatan orang yang tersayang bertambah baik…Apalah sangat supplement yang tak sampai RM100 ni klau nak dibandingkan kasih sayang yang telah dicurahkan oleh ibu bapa kita kan…

DILA ROSLAN 0133704341

Love Your Heart

Written by WonderMum on . Posted in Group C

Shaklee Group C (Targeted Health Care)

Love Your Heart

Masalah jantung merupakan punca utama kematian di Malaysia juga global. Kebiasaannya, penyakit ini tidak mempunyai sebarang tanda. Serangan jantung atau strok yang pertama mungkin jua merupakan peluang terakhir buat anda!

Program Shaklee Love Your Heart disusun khas untuk membekalkan nutrien yang penting dalam mengekalkan jantung yang kuat dan sihat.

Kebaikan:

  • Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung dan strok
  • Membantu mengekalkan tahap kolestrol yang sihat
  • Membantu mengekalkan tekanan darah normal

Set ini mengandungi:

1. Lecithin
2. Garlic
3. Omega Guard
4. Vita-E Complex
5. Energizing Soy Protein

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Smart brain + Stress Fighter

Written by WonderMum on . Posted in Group C

Shaklee Group C (Targeted Health Care)

Smart Brain + Stress Fighter

Dalam dunia yang penuh cabaran, sama ada yang muda mahupun yang tua berusaha untuk mencapai yang terbaik dalam hidup mereka. Dalam mencapai kejayaan, ramai yang menghadapi pelbagai masalah kesihatan, antaranya

  • Tekanan
  • Kelesuan dan sakit badan
  • Kurang tidur
  • Kurang daya penumpuan
  • Sakit kepala berulang
  • Lemah daya ingatan
  • Kurang peka

Program Shaklee Smart brain + Stress Fighter memberi anda satu set lengkap dalam mencapai kesihatan yang lebih baik dan hebat.

Kebaikan:

  • Membantu melegakan tekanan*
  • Membantu mengurangkan kemurungan dan memperbaiki emosi*
  • Berasa lebih bertenaga*
  • Menggalakkan tidur yang sempurna*
  • Meningkatkan daya ingatan dan keupayaan pembelajaran*

Set ini mengandungi:

1. Ostematrix
2. B-Complex
3. Omega Guard
4. Lecithin
5. Energizing Soy Protein
6. Cinch Energy Tea Mix

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Children IQ & Health

Written by WonderMum on . Posted in Group C

Shaklee Group C (Targeted Health Care)

Children IQ & Health

Nutrisi adalah asas kepada kesihatan yang baik. Nutrisi awal adalah amat penting untuk pertumbuhan yang optimum dan perkembangan intelek.

Program Shaklee

memastikan kanak-kanak memberi satu permulaan yang baik dengan sokongan nutrisi untuk membesar dan mengekalkan kesihatan jangka panjang semasa dewasa.

Kebaikan:

  • Meningkatkan daya ingatan dan keupayaan pembelajaran*
  • Meningkatkan tahap kepekaan*
  • Menggalakkan tumbesaran dan perkembangan yang sihat*
  • Menguatkan fungsi imun*

Set ini mengandungi:

1. Vita-Lea for Children
2. Chewable Vita-C
3. Omega Guard
4. Meal Shakes
5. Energizing Soy Protein
6. Nutriferon

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Men’s Vital Health

Written by WonderMum on . Posted in Group B

Shaklee Group B (Advanced Health Care)

Men’s Vital Health

Lelaki tidak terkecuali dalam menghadapi pelbagai masalah kesihatan seperti penyakit jantung, penyakit kencing manis, obesiti, strok dan banyak lagi. Ada di antara mereka yang mengalami perubahan hormon seawal usia 30 tahun yang membawa kepada masalah kesihatan yang rumit dalam hidup mereka seperti:

  • Mati pucuk
  • Pembesaran prostat
  • Kelesuan
  • Kurang tenaga dan stamina

Program Men’s Vital Health Shaklee membekalkan nutrisi terbaik untuk kesihatan lelaki.

Kebaikan:

1. Memelihara kesihatan prostat*
2. Meningkatkan kecergasan dan kesihatan badan*
3. Memelihara jantung yang sihat*
4. Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
5. Mengawal tahap kolesterol yang sihat*

Set ini mengandungi:

1. Omega Guard
2. Vita-E Complex
3. Zinc Complex

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Women’s Health

Written by WonderMum on . Posted in Group B

Shaklee Group B (Advanced Health Care)

Women’s Health

Wanita terdedah kepada pelbagai masalah kesihatan dalam melalui pelbagai peringkat kehidupannya:

  • Akil Baligh
  • Pra-kehamilan
  • Kehamilan
  • Pra-Menapause
  • Menapause
  • Selepas Menapause

Oleh itu, Shaklee menawarkan produk yang hebat untuk memenuhi keperluan wanita pada semua peringkat kehidupannya.

Kebaikan:

1. Membantu melegakan simptom senggugut dan menapause*
2. Menggalakkan kulit yang cantik*
3. Menggalakkan tulang yang kuat*
4. Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung*
5. Melegakan sakit-sakit sendi*

Set ini mengandungi:

1. GLA Complex
2. Ostematrix
3. Omega Guard

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: