shakleeShared hosting reviewwondermumlupabermulasikitdilayangshaklee

Posts Tagged ‘Collagen Powder’

Untuk kulit cantik (1)

Anda Wanita Sibuk? Supplemen Ini Khas Untuk Anda!

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Tips Sihat

Isteri, ibu, anak…itulah tanggungjawab asasi  yang wajib digalas seorang wanita…belum lagi masuk tanggungjawab sebagai seorang pekerja di tempat kerja….Kalau nak cakap pasal kerja rumah je, memang tak akan habis! Dan atas sebab kesibukan itulah ramai wanita yang mengabaikan tanggungjawab terhadap kesihatan mereka…

Takpe, kalau anda tak sempat nak belek vitamin yang banyak-banyak tu, saya syorkan anda sekurang-kurangnya amalkan 3 supplemen ni..dan yang paling best, 3 supplemen ni dalam bentuk sachet…jadi sennag je nak masuk dalam handbag…sambil tunggu dalam jem boleh minum, sampai kat pejabat atau berhenti di pasar pun boleh minum!

Untuk kulit cantik (1)

1) Shaklee Collagen Powder:

Saya amalkan untuk kecantikan kulit kerana ia terbukti dapat membantu kulit menjadi tegang, parut semakin pudar dan tona kulit lebih sekata. Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Yang bestnya ia sangat mudah diserap badan kerana bermolekul sangat ringan  kira-kira 1,000 Dalton.

2) Cinch Energy Tea Mix:

Saya suka ambil Cinch Tea ni untuk dapatkan tenaga secara segera. Minum pagi inshaAllah segar sampai ke patang. Cinch Tea mengandungi taurina, yang telah dikaji secara meluas dan terbukti berkesan untuk meningkatkan kecerdasan, tenaga dan stamina. Bulan Ramadhan lepas, saya minum setiap hari dan turun beberapa kilo!

3) Nutriferon:

Ha, yang ni memang kegemaran saya sebab bila amalkan minum Nutriferon ni setiap minggu, risiko untuk dijangkiti penyakit berkurang. Sebab Nutriferon terbukti bertindak tingkatkan sistem imun badan kita melalui ramuan berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi ini dihasilkan daripada biji labu, bunga kesumba, biji plantago dan kudup bunga bebuas Jepun.

 

Haa…semua dalam bentuk sachet…mudahkan? Malah, Nutriferon tu saya telan terus daripada Sachet dia..sebab rasanya manis-manis gula tebu. Best!

Nak cuba tak?

pengedar-shaklee-malaysia_new

 

 

10726225_797909903581725_1946921344_n

Resipi Istimewa Strawberry & Blueberry Choco Shake

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Resipi, Resipi Shaklee

Assalammu’alaikum dan selamat petang kepada semua pembaca.

Dah lama nak kongsikan resipi ni…hari ni baru berkesempatan..ini adalah cadangan sarapan ringkas untuk mereka yang tak sempat nak siapkan sarapan pagi..ha…shake je dah siap boleh diminum!..kalau super-mak macam saya ni memang inilah sarapan pagi-pagi…kenyang pun ye, berkhasiat pun ye…sihat inshaAllah!

10726225_797909903581725_1946921344_n

Resipi Strawberry & Blueberry Choco Shake

Bahan-bahannya: 

  • 200ml susu rendah lemak
  • 2 scoop Cinch Chocolate
  • 1 sachet Collagen Powder
  • Buah Strawberry dipotong dadu
  • Buah Blueberry dihancurkan

Cara-caranya:

  • Masukkan semua bahan ke dalam shaker Shaklee yang ada spring tu…shake smpai semuanya hancur…kalau nak lebih sedap dan halus, boleh blend dalam blender atau Shake N Take..
  • Sedia untuk diminum!

 

pengedar shaklee malaysia_new

Collagen Shaklee

Collagen Powder- Dulu Dengar Je, Sekarang Baru Tahu!

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Testimoni, Testimoni Collagen Powder, Women's Health

“Kulit makin lembab…”

“Bila pakai bedak tu rasa licin dan rata aje….tak payah pakai pelembab pun….”

Wah! Sedar tak sedar ada lagi 7 hari sahaja lagi sebelum Promosi Shaklee Collagen Powder berakhir…Agak sibuk sikit memenuhi permintaan pelanggan untuk memborong Shaklee Collagen Powder!! Dan komen-komen diatas adalah antara feedback yang saya dapat daripada pelanggan setia yang memborong Collagen Powder…

Dah lama saya teringin nak cuba Collagen ni…tapi masa mengandung tak kesampaian, lepas tu breastfeed pula…dan akhirnya waktu yang dinantikan pun tiba….

Ia bermula selepas Aidiladha lalu, saya cuba sendiri Collagen Powder yang hot ni…baru je pakai 5 hari, kulit rasa licin, lembab dan pipi agak gebu..bila picit-picit pipi rasa macam melantun gitu…hihi..best kan? dan yang paling ketara ialah bibir yang kering merekah dah tiada! Tumit kaki yang pecah-pecah pun makin hilang…

Sekarang ni saya suka usap pipi sendiri…sebab rasa lembab semulajadi…tak perlu pakai krim pelembab…dan yang paling bestm kulit kering akibat Eczema pun makin nipis dan hilang…….

Wow…ni baru 5 hari, cuba bayangkan lepas habis sekotak nanti? Tak sabar nak tunggu dan lihat kesannya selepas 15 hari…

Setelah sangat berpuas hati dengan hasil yang positif, saya mengambil keputusan untuk borong terus bulan ni…memandangkan promosi bulan Oktober ni sangat menguntungkan…yelah, beli 6 kotak, percuma 1 =)\

Buat yang tak pernah mencuba lagi, masa nilah nak cuba Collagen Powder pada harga yang amat murah! nak kongsi dengan kawan-kawan dan saudara mara pun boleh..dapat banyak lagi keuntungan seperti gambar dibawah..

 

Promo Collagen Shaklee

Tu dia….banyakkan benefit bila beli Shaklee Collagen Powder Buy 6 Free 1 ni….Apa tunggu lagi…7 hari je lagi sebelum tawaran berakhir…Lepas ni jangan menyesal pula =) ok setakat ini dulu untuk kali ni…jumpa lagi di lain entry, inshaAllah…

pengedar shaklee malaysia_new

 

406683_10151147118937077_958354137_n

Testimoni Shaklee Collagen Powder…Terbukti berkesan!

Written by Dila Roslan on . Posted in Anti-Aging, Kesihatan

Ramai yang tanya bila makan Shaklee Collagen Powder ni, confirm ke nampak kesannya? Ni Dila nak share testimoni mereka yang dah guna Shaklee Collagen Powder..

 

Mereka semua dah merasa keberkesanan Shaklee Collagen Powder….anda bila lagi? Jangan lupa untuk rebut peluang harga runtuh Shaklee Collagen Powder tinggal 5 hari saja lagi, ok….tak pernah murah macam ni…tahun depan belum tentu lagi….nak buat stok pun boleh, sebab expiry date 2014….lama lagi….

KESANKEHILANGAN kolagen

7 Sebab Mengapa Anda Perlu Mengambil Kolagen

Written by Dila Roslan on . Posted in Anti-Aging, Shaklee Products

Nampaknya Shaklee Collagen Powder mengganas lagi…Sana-sini orang pm saya dan tanya pasal Shaklee Collagen Powder…Ada yang tanya, kenapa perlu amik Collagen ni kak? Ok…ni saya kongsikan…

Sebelum tu, kena tahu dulu, Apa itu Kolagen?

Kolagen merupakan protein yang paling banyak terdapat dala badan manusia..Malah, ia menyumbang kepada kira-kira 75% berat dalam tahap kulit yang sihat. Tahap collagen yang sihat meyerlahkan rupa yang sihat dan menampilkan susuk tubuh yang muda

Sebab dan Kesan Kehilangan Kolagen

Semakin usia meningkat, kolagen dalam badan berkurangan. Muncul tanda-tanda penuaan seperti:

  • Kulit berkedut, kering dan melayut
  • kuku rapuh dan tidak kukuh
  • Rambut halus dan gugur

 

Kesan-kesan dan Faedah-faedah Mengambil Kolagen

    • Anti Penuaan ~ Mengurangkan liang pori-pori, kedutan dan garis-garis halus yang kelihatan.
    • Menghidratkan ~ MELEMBABKAN kulit bagi mengurangi rasa kering dan berkupas pada muka.
    • Mengembalikan Keanjalan Kulit ~ Meningkatkan KETEGANGAN KULIT, KEANJALAN dan KELEMBUTAN.
    • Melicinkan ~ Meningkatkan KELEMBUTAN dan KELICINAN kulit.
    • Menyubur ~ Menggalakkan kuku yang kuat, RAMBUT yang TEBAL dan BERSINAR.
    • Mencerah ~ Mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.
  • Menegang ~ Membantu MENEGANG dan MENGANJALKAN PAYUDARA.

 

 

*** Faedah Tambahan : Menyokong kesihatan sesendi dan menguatkan tulang. Bantu mengekalkan otot di dalam mata supaya lembut. Kolagen pilihan saya? Tentunya Shaklee collagen Powder…

Shaklee RSS Collagen terbukti dapat memperbaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan. Selepas menggunakan selama 8 minggu, keputusan menunjukkan kulit lebih baik secara menyeluruh

    • Meningkatkan Kelembapan Kulit ~ 90%
    • Mengurangkan Kekasaran dan Kekeringan ~ 75%
    • Meningkat dalam Penampilan Keseluruhan ~ 71%
    • Meningkatkan Kelembutan dan Kelicinan ~ 69%
    • Meningkatkan Pemakaian Kekal Mekap ~ 60%
    • Meningkatkan Keanjalan, Ketegangan dan Elastisiti ~ 55%
    • Meningkatkan Ketebalan Rambut ~ 54%
    • Meningkatkan Keserian, Tona dan Warna Kulit ~ 50%
  • Mengurangkan Garis-garis Halus dan Kedut-Kedutan ~ 18%

 

 

 

481620_10151281572793571_1109740288_n

Dec ’12 Promo: Shaklee Collagen Powder

Written by Dila Roslan on . Posted in Anti-Aging

Nampaknya  ramai yang excited bila tau je Promo Shaklee bulan ni…Apalagi kalau bukan Shaklee Collagen Powder…..memang ramaiyang teringin nak cuba dan inilah masa yang dinanti-nantikan…

Jadi pada bulan Disember ni…harga Shaklee Collagen Powder jatuh menjunam…disebabkan Best Offer daripada Shaklee: Buy 6 Free 1...

Extra bonus bila anda beli set ni:

1. PERCUMA Keahlian Shaklee + Kit Pengedar Shaklee bernilai RM65

2. PERCUMA Caj penghantaran  RM10

3. BONUS RM110

4.  Peluang Perniagaan

 

 

Jadi, apalagi? Jom cuba Shaklee Collagen Powder ni sebelum terlambat…nanti klau out of stock, jangan menyesal ye…

Dila Roslan 0133704341

Shaklee Independent Distributor 853872

Collagen Powder

Written by WonderMum on . Posted in Anti-Aging

Untuk rasa lebih sihat, kulit lebih muda menawan

Shaklee Anti-Aging

Shaklee Collagen Powder

Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee, kira-kira 1,000 Dalton*, dapat diserap dengan mudah oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

Tujuh bahan utamanya termasuk, ekstrak biji benih Camellia japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kerangkerangan, Lactobacillus acidophilus, vitamin C dan vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

Shaklee Collagen Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana saja.


* Berat molekul diukur dalam unit Dalton

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: