Reliable web hostingSetup vpsShared hosting reviewsalamTop ten vpsnovember 2014shakleeshakeVps windowsWhat is the best web hosting service

Posts Tagged ‘Cinch’

Untuk kulit cantik (1)

Anda Wanita Sibuk? Supplemen Ini Khas Untuk Anda!

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Tips Sihat

Isteri, ibu, anak…itulah tanggungjawab asasi  yang wajib digalas seorang wanita…belum lagi masuk tanggungjawab sebagai seorang pekerja di tempat kerja….Kalau nak cakap pasal kerja rumah je, memang tak akan habis! Dan atas sebab kesibukan itulah ramai wanita yang mengabaikan tanggungjawab terhadap kesihatan mereka…

Takpe, kalau anda tak sempat nak belek vitamin yang banyak-banyak tu, saya syorkan anda sekurang-kurangnya amalkan 3 supplemen ni..dan yang paling best, 3 supplemen ni dalam bentuk sachet…jadi sennag je nak masuk dalam handbag…sambil tunggu dalam jem boleh minum, sampai kat pejabat atau berhenti di pasar pun boleh minum!

Untuk kulit cantik (1)

1) Shaklee Collagen Powder:

Saya amalkan untuk kecantikan kulit kerana ia terbukti dapat membantu kulit menjadi tegang, parut semakin pudar dan tona kulit lebih sekata. Shaklee Collagen Powder merupakan suplemen kolagen hebat yang mengandungi 4,000mg proprietari RSS (Red Snapper Scale) Collagen, kolagen yang berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah. Yang bestnya ia sangat mudah diserap badan kerana bermolekul sangat ringan  kira-kira 1,000 Dalton.

2) Cinch Energy Tea Mix:

Saya suka ambil Cinch Tea ni untuk dapatkan tenaga secara segera. Minum pagi inshaAllah segar sampai ke patang. Cinch Tea mengandungi taurina, yang telah dikaji secara meluas dan terbukti berkesan untuk meningkatkan kecerdasan, tenaga dan stamina. Bulan Ramadhan lepas, saya minum setiap hari dan turun beberapa kilo!

3) Nutriferon:

Ha, yang ni memang kegemaran saya sebab bila amalkan minum Nutriferon ni setiap minggu, risiko untuk dijangkiti penyakit berkurang. Sebab Nutriferon terbukti bertindak tingkatkan sistem imun badan kita melalui ramuan berasaskan ekstrak tumbuh-tumbuhan semula jadi ini dihasilkan daripada biji labu, bunga kesumba, biji plantago dan kudup bunga bebuas Jepun.

 

Haa…semua dalam bentuk sachet…mudahkan? Malah, Nutriferon tu saya telan terus daripada Sachet dia..sebab rasanya manis-manis gula tebu. Best!

Nak cuba tak?

pengedar-shaklee-malaysia_new

 

 

saiful nang

Saiful Nang dan Cinch Shake Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Cinch, Set YES Wellness Pack, Testimoni Cinch Shake

Gambar ni bukan nak tunjuk yang Saiful Nang sebagai duta Shaklee ye…hihi…sebabnya, Shaklee memang tak mengupah mana-mana artis untuk menjadi duta produk…Tapi Shaklee percaya yang setiap pengedar Shaklee ialah duta kepada produk itu sendiri ..
saiful nang
Kisahnya, setiap Jumaat ada kelas agama di Faizworld Training Centre yang diketuai oleh Ustaz Shauqi dari Rumah Pengasih Warga Prihatin kepunyaan Tuan Saiful Nang…dan kebetulan beliau datang lepas kelas pada hari tersebut…dapatlah merasa Cinch Shake Coklat yang dibancuh pada asalnya untuk ‘Ustaz Shauqi…bila dah rasa dan tahu khasiatnya, terus beliau berminat nak bali Cinch Shake Shaklee ni..
Bila ditanya kepada beliau kenapa nak beli Cinch Shake ni, jawapan beliau: “Untuk sihat”…memang betul tu,sebabnya, orang kurus atau gemuk tidak benar-benar menandakan mereka sihat..ada orang kurus yang mempunyai masalah kesihatan sepeerti kolestrol dan gula yang tinggi. Lebih teruk lagi kalau masalah yang tak nampak ni membawa kepada masalah pembunuh senyap yang lain kan?
Dan kalau nak sihat ni, jangan tunggu dah kaya dah jadi jutawan macam Saiful Nang baru nak start beli supplemen…kita haruslah bermula dari sekarang…sebab menjaga kesihatan tu kan tanggungjawab kita kepada tubuh badan yang telah Allah amanahkan..betul kan?
Cakap tentang Cinch Shake ni, sebenarnya Cinch ni ada 3 perisa yang lazat iaitu Coklat, Cafe Latte dan Vanila. Kalau saya sendiri suka Coklat…Hanya bancuh 2 scoop dalam air sejuk dan kocak dalam Shaker Shaklee sampai hancur. Kalau ada blender, boleh blend je dengan buah kegemaran anda..antara buah yang dicadangkan sesuai mengikut perisa masing-masing:
  • Vanilla: Strawberi
  • Coklat: Pisang
  • Caffe Latte: Raspberry
Dan sekarang ni Shaklee tengah buat promosi..kalau beli Set Healthy Fitness yang mengandungi Cinch ni, dapatlah diskaun 5% untuk semua barang dalam set ni..Tapi syaratnya, kena jadi ahli dulu…bila dah jadi ahli dapat pula cash bonus nanti dan macam-macam faedah lain…best kan?
SetSlimming
Sekiranya anda berminat untuk dapatkan produk-produk Shaklee di atas, bolehlah hubungi saya sekarang…konsultasi akan diberikan percuma =)
pengedar-shaklee-malaysia_new
10726225_797909903581725_1946921344_n

Resipi Istimewa Strawberry & Blueberry Choco Shake

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Resipi, Resipi Shaklee

Assalammu’alaikum dan selamat petang kepada semua pembaca.

Dah lama nak kongsikan resipi ni…hari ni baru berkesempatan..ini adalah cadangan sarapan ringkas untuk mereka yang tak sempat nak siapkan sarapan pagi..ha…shake je dah siap boleh diminum!..kalau super-mak macam saya ni memang inilah sarapan pagi-pagi…kenyang pun ye, berkhasiat pun ye…sihat inshaAllah!

10726225_797909903581725_1946921344_n

Resipi Strawberry & Blueberry Choco Shake

Bahan-bahannya: 

  • 200ml susu rendah lemak
  • 2 scoop Cinch Chocolate
  • 1 sachet Collagen Powder
  • Buah Strawberry dipotong dadu
  • Buah Blueberry dihancurkan

Cara-caranya:

  • Masukkan semua bahan ke dalam shaker Shaklee yang ada spring tu…shake smpai semuanya hancur…kalau nak lebih sedap dan halus, boleh blend dalam blender atau Shake N Take..
  • Sedia untuk diminum!

 

pengedar shaklee malaysia_new

Mealshakes_7

Resipi MilkShakes Choco-Strawberry

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Cinch, Shaklee Products

Assalammu’alaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca..

Dah lama saya nak kongsikan resipi ni tapi hari ini baru berkesempatan untuk berkongsi tentang resipi ni..

Setakat ini, resipi inilah yang menjadi kegemaran saya untuk menikmati 2 produk Shaklee yang sangat best, Mealshakes dan Cinch.

 

 

Mealshakes_1

Bahan-bahannya:

  1. Buah Strawberi segar
  2. Susu gegar / susu rendah lemak sejuk
  3. Shaklee Cinch Chocolate
  4. Shaklee Mealshakes
  5. Coklat cair untuk menghias

 

Cara-caranya:

1. Mula-mula, bahagikan buah strawberi kepada 2 bahagian.. bahagian pertama belah dua buah strawberi tersebut… sebahagian lagi dicincang kasar.

Mealshakes_2

Mealshakes_5

2. Masukkan 200ml susu segar , 1 scoop Cinch Chocolate, 1 sudu besar Mealshakes dan sebahagian buah Strawberi yang dibelah dua ke dalam blender. Boleh juga guna Shake & Take seperti yang saya gunakan =)

Mealshakes_3

3. Blend sampai hancur. klau tak cukup rasa coklat, boleh tambah Cicnh Chocolate ye…

4. Dah siap, boleh masukkan dalam mug/gelas dan sedia untuk dihiaskan.

Mealshakes_4

5. Bahan-bahan untuk menghias ialah Buah Strawberi yang dicincang dan Coklat cair.

Mealshakes_5

6. Masukkan Buah Strawberi ke dalam campuran Milkshakes. Tuang coklat cair ke atasnya secukup rasa =)

Mealshakes_6

7. Taraaaa!!! siap dihidangkan dan sedia untuk diminum…Paling sedap diminum sejuk…

Mealshakes_7

Selamat mencuba!

Salam Hormat,

pengedar shaklee malaysia_new

Shape-Up

Written by WonderMum on . Posted in Group C

Shaklee Group C (Targeted Health Care)

Shape Up

Setiap wanita dan lelaki mengidamkan tubuh yang sihat, langsing dan rapi.

Dengan Program Shaklee Shape-Up, anda dapat menikmati hidup baru yang hebat dengan menghilangkan lemak berlebihan.

Kebaikan:

  • Badan yang langsing dan rapi
  • Nampak lebih anggun
  • Rasa lebih bertenaga
  • Rasa unggul
  • Meningkatkan keyakinan diri
  • Meningkatkan kesihatan secara menyeluruh

Set ini mengandungi:

1. Lecithin (2 Bottles)
2. Herb-Lax (1 bottles)
3. Cinch Energy Tea Mix  (2 Boxes)
4. Cinch Shake Mix  (2 Canisters)

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Smart brain + Stress Fighter

Written by WonderMum on . Posted in Group C

Shaklee Group C (Targeted Health Care)

Smart Brain + Stress Fighter

Dalam dunia yang penuh cabaran, sama ada yang muda mahupun yang tua berusaha untuk mencapai yang terbaik dalam hidup mereka. Dalam mencapai kejayaan, ramai yang menghadapi pelbagai masalah kesihatan, antaranya

  • Tekanan
  • Kelesuan dan sakit badan
  • Kurang tidur
  • Kurang daya penumpuan
  • Sakit kepala berulang
  • Lemah daya ingatan
  • Kurang peka

Program Shaklee Smart brain + Stress Fighter memberi anda satu set lengkap dalam mencapai kesihatan yang lebih baik dan hebat.

Kebaikan:

  • Membantu melegakan tekanan*
  • Membantu mengurangkan kemurungan dan memperbaiki emosi*
  • Berasa lebih bertenaga*
  • Menggalakkan tidur yang sempurna*
  • Meningkatkan daya ingatan dan keupayaan pembelajaran*

Set ini mengandungi:

1. Ostematrix
2. B-Complex
3. Omega Guard
4. Lecithin
5. Energizing Soy Protein
6. Cinch Energy Tea Mix

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Energy Booster

Written by WonderMum on . Posted in Group B

Shaklee Group B (Advanced Health Care)

Energy Booster

Semua orang pernah mengalami kelesuan. Tetapi, bila kelesuan bertukar kepada rasa penat yang berpanjangan, ia boleh menjejaskan kehidupan harian dan juga produktiviti kerja. Berikut adalah masalah yang biasa dikaitkan dengan kelesuan:

  • Kemurungan
  • Kegelisahan
  • Insomnia & kekurangan tidur
  • Cepat rasa marah
  • Kurang sabar
  • Susah untuk merikan tumpuan
  • Rasa mengantuk bila memandu

 

Shaklee menawarkan nutrisi yang berkualiti untuk melawan kelesuan dan meningkatkan tenaga anda.

Kebaikan:

  • Bertenaga sepanjang hari*
  • Penggalak Tenaga Segera*
  • Meningkatkan kepekaan*
  • Meningkatkan daya tumpuan*
  • Memberikan tidur yang nyenyak*
  • Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh*

Set ini mengandungi:

1. Performance Drink
2. Vita-Lea Iron Formula
3. Omega Guard
4. Cinch Energy Tea Mix

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Body Perfector

Written by WonderMum on . Posted in Cinch, Group A, Slimming

Shaklee Group A Basic Building

Body Perfector

Program Kesihatan Shaklee memberikan nutrien yang berkhasiat untuk anda sekeluarga supaya kekal sihat dan bertenaga.

Kebaikan:

  • Membantu mempertingkatkan kesihatan secara menyeluruh
  • Membantu anda berasa lebih bertenaga
  • Menguatkan sistem imun anda
  • Membekalkan khasiat untuk kulit, rambut, kuku, tulang dan otot yang sihat.

Product ini mengandungi:

1. Vita-Lea Iron Formula
2. Energizing Soy Protein – Vanilla
3. Sustained Release Vita-C 500 MG
4. B-Complex

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Cinch™ Shake Mix

Written by WonderMum on . Posted in Healthy Weight

Shaklee Healthy Weight

Cinch™ Shake Mix

Cinch™ Shake memberi jawapan segera dan sihat kepada persoalan “Apa yang harus saya makan untuk sarapan pagi?” atau “Apa yang harus saya makan untuk makan tengah hari?”. Cinch™ Shake merupakan minuman yang sungguh lazat dan berzat untuk membantu anda memelihara otot yang penting dan menjadikan anda sentiasa berasa kenyang dan berpuas hati di samping mengurangkan berat badan. Rumusan proprietary kami diperkaya dengan Leucine™ iaitu asid amino yang memberi signal kepada badan untuk memelihara otot semasa pengurangan berat badan. Dalam kata lain, leusina dalam Cinch™ Shake membantu anda menghilangkan lemak tetapi tetap memelihara otot anda.

Setiap kali anda menikmati Cinch™ Shake, anda akan memperolehi 24 gram protein dan ini adalah penting. Mengapa? Ini kerana protein digunakan untuk membina otot yang boleh meningkatkan metabolisma anda dan membakar kalori.  Makanan yang kaya dengan protein juga dapat menahan kelaparan, ini boleh membantu mengurangkan pengambilan makanan ringan di antara waktu makan. Dan tidak ketinggalan juga terhadap kandungan leusina dan zat-zat yang diperlukan oleh badan anda.

  • Memberikan khasiat seperti satu hidangan tetapi dengan rasa seperti santapan manis/ pencuci mulut
  • Mengandungi Cinch Pro™ iaitu suatu campuran protein eksklusif yang diperkaya dengan asid amino leusina
  • Diperkaya dengan Leucine™ untuk memelihara otot semasa anda mengurangkan berat badan
  • Terdapat 24 gram protein dalam setiap sajian bagi membolehkan anda berasa puas dan kenyang
  • Mempunyai kandungan serat yang tinggi iaitu 6 gram dalam setiap sajian
  • Nilai glisemia yang rendah untuk mengekalkan paras gula dalam darah yang normal dan mengekalkan tenaga
  • Memberi 35% atau lebih Nilai Harian (Daily Value) bagi 21 vitamin dan mineral yang penting
  • Tiada perisa, pewarna atau pemanis buatan
  • Soya bukan GMO

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Cinch™ Energy Tea Mix

Written by WonderMum on . Posted in Healthy Weight

Tingkatkan Tenaga Anda

Shaklee Healthy Weight

Cinch™ Energy Tea Mix

Lupakan kopi, soda dan snek manis kerana kini terdapat pilihan yang tepat untuk anda yang sering memerlukan tenaga supaya sentiasa bersedia.  Pilihan eksklusif, campuran teh yang kaya dengan bahan antioksida yang mengandungi matcha (pilihan teh hijau yang terdapat dalam istiadat Jepun), teh putih (pilihan yang hebat dan luar biasa), teh hijau dan merah (dari Afrika Selatan) serta taurina.  Sesuai untuk meningkatkan tenaga secara semulajadi sama ada di waktu pagi, petang, diminum secara panas ataupun sejuk.

  • Selamat, peningkatan tenaga secara semulajadi
  • Taurina, kajian secara meluas untuk meningkatkan ketahanan badan dan tenaga
  • Pilihan yang terbaik untuk menggantikan manisan dan kopi bagi mengekalkan kecergasan tubuh
  • Dihidang semasa panas atau sejuk
  • Bungkusan kecil yang mudah dibawa
  • Eksklusif T-Lift® – campuran teh hijau, putih dan merah
  • Tanpa gluten, tidak mengandungi perisa tiruan, pewarna dan bahan pemanis.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: