tindakbalas menghalang berfungsiarthiritis masalahSri lanka web hostingberminat?Top ten vpsroslan 01337043412014 novembermengurangkan membantu osteoporosis***Vps windowshubungi

Posts Tagged ‘Bone health’

gajah india

Rahsia Gajah India Kekal Aktif Tanpa Sakit Kaki

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bone Health, Shaklee Products

Assalammu’alaikum semua kepada semua pembaca..

Alhamdulillah, pada hari Sabtu dan Ahad lepas, saya berpeluang menghadiri Train The Trainer anjuran Shaklee…program ini diadakan khas untuk pemimpin jualan Shaklee berpangkat Senior Coordinator dan ke atas termasuklah Master Coordinator Shaklee =)

Ada satu perkara yang dikongsikan oleh Nutritionist Shaklee yang saya maih ingat sehingga sekarang.

Ha,ceritanya tentang Gajah India….kalau dah gajah, of course badan besar kan? Tapi  kenapa Gajah India yang berbadan besar tu boleh kekal aktif tanpa mengalami sakit sendi terutama pada bahagian lutut dan kaki?

gajah india

Rupa-rupanya Gajah ni suka sangat makan sejenis daun yang menjadi snek harian mereka…Daun itu ialah daun Boswellia..Cuba tengok sikit rupa daun ni.

boswellia_dalzielii_gg_08_221_501803

 Daun Boswellia

Boswellia ni herba yang tumbuh subur di India yang mana memberikan banyak kebaikan kepada sendi kerana bahan ini bertindak sebagai ejen anti-inflamasi dengan kehadiran “asid boswellic”.

Macam mana ia berlaku??

Asid boswellic ini mampu menurunkan aktiviti enzim pro-inflamasi yang dikenali sebagai elastase manusia. Antara lain berfungsi menghalang tindakbalas kimia dalam otak yang melibatkan keradangan. Terima kasih Mariani sebab kongsi info ni=)

Maknanya, gajah ni memang dah makan ‘supplemen’ semulajadi sebagai makanan harian mereka…sebba tu gajah ni tak sakit sendi!

Cek punya cek, rupa-rupanya Ekstrak Boswellia ini merupakan kandungan utama dalam salah satu produk Shaklee iaitu Advanced Joint Health yang dirumus khas untuk masalah sakit sendi..

3

 

Oooo..patutlah, ini sebabnya..untungnya gajah tu sebab dapat supplemen semulajadi dari sekeliling mereka..Untuk kita yang tak sampai Afrika atau India ni, boleh lah cuba ambil Advanced Joint Health Tablet Shaklee ni. Ia adalah supplemen semulajadi yang berkesan dan mesra alam.

Saya sendiri, menghadiahkan Advanced Joint Health Tablet ni untuk ibu saya bagi masalah Arthiritis yang dihadapinya.. Apa kata anda cuba sendiri dan rasai kesannya=)

joint_health1

Terima kasih kerana sudi membaca!

pengedar shaklee malaysia_new

 

1011552_559467100756084_1629958149_n

Promosi Ogos Tinggal 2 Hari Saja Lagi

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bone Health, Shaklee Products

Buat yang masih tertanya-tanya, adakah Promo Ogos ini masih berlangsung, Ya! Masih Berlangsung….Dapatkan Shaklee Advanced Joint Health Tablet pada harga terendah!

1011552_559467100756084_1629958149_n

Advanced Joint Health Tablet
Menyokong Kesihatan Sendi BerpanjanganShaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.
3 steps

3 Langkah Penting Memelihara Kesihatan Sendi

Written by Dila Roslan on . Posted in Bone Health, Kesihatan

Kesihatan sendi…sering diabaikan oleh ramai orang…Ramai tak tahu 3 perkara pernting dalam memelihara kesihatan sendi..

 

Langkah 1: Membantu Mengekalkan Tulang Rawan Yang sihat

Produk yang dicadangkan: Shaklee Advanced Joint Health Tablet…

khasiat dalam kandungan:

– Ekstrak Boswellia: Menyokong keselesaan sendi

– Vitamin C , Zink, Tembaga dan Mangan: Memelihara tisu penyambung yang sihat

– Ekstrak jagung: Meningkatkan kesan kusyen

 

Langkah 2: Mengurangkan inflamasi

Produk yang dicadangkan: Shaklee Omega Guard..

khasiat dalam kandungan:

– Omega-3 :

•Melambatkan degradasi tulang rawan
•Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi – mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi
•Bertindak sebagai pelincir – membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut & sakit

Langkah 3: Mengekalkan Sel Tulang yang Sihat

Produk yang dicadangkan: Shaklee Ostematrix…

Khasiat dalam kandungan:

Kalsium 1,000mg Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap
Magnesium  400mg Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya
Vitamin D 400IU Merangsangkan penyerapan kalsium
Boron Bantu dalam metabolisma tulang
Mangan, tembaga & zink Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang

 

Sepanjang bulan Januari ini, anda boleh dapatkan Shaklee AdvancedJoint Health Tablet pada harga promosi…. PM saya untuk maklumat lanjut!…Sesuai untuk diambil oleh semua peringkat umur….MAsa yang sesuai untuk hadiahkan kepada ibu dan ayah tersayang…sesungguhnya tiada yang lebih bernilai daripada melihat kesihatan orang yang tersayang bertambah baik…Apalah sangat supplement yang tak sampai RM100 ni klau nak dibandingkan kasih sayang yang telah dicurahkan oleh ibu bapa kita kan…

DILA ROSLAN 0133704341

739691_473708489331946_2139779365_o

Written by Dila Roslan on . Posted in Bone Health, Shaklee News, Shaklee Products

Mulakan tahun baru anda dengan azam baru dan tubuh badan yang lebih sihat, tiada lagi sakit sendi ..

 

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

 

Berminat? Hubungi saya…

Dila Roslan 0133704341

Advanced Joint Health Tablet

Written by WonderMum on . Posted in Bone Health

 

Shaklee Bone Health

Advanced Joint Health Tablet

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

OsteMatrix™

Written by WonderMum on . Posted in Bone Health

Shaklee Bone Health

OsteMatrix™

Komprehensif, Terbukti Secara Klinikal dan Mudah Ditelan

Membantu Mengurangkan Risiko Osteoporosis***

Kalsium dan Vitamin D yang mencukupi sepanjang hayat yang merupakan sebahagian daripada diet yang seimbang berupaya mengurangkan risiko osteoporosis.  Sebagai tambahan bagi membina tulang dan gigi yang kuat, nutrisi yang terdapat di dalam OsteMatrix berupaya:

  • Membantu mengekalkan tekanan darah yang normal*
  • Membantu dalam pengecutan otot dan pelancaran saraf*
  • Menolong mengurangkan simptom-simptom senggugut seperti perut kembung, kekejangan, retensi air, mudah eradang dan kemurungan.*

OsteMatrix Membekalkan:

  • 1,000 mg (100% DV) unsur kalsium daripada sumber-sumber yang mempunyai tahap kepekatan yang tinggi dan mudah diserap dari alam semula jadi
  • 400 mg (100% DV) magnesium untuk membantu menggabungkan kalsium ke dalam tulang serta menguatkannya
  • 400 IU (100% DV) vitamin D untuk merangsang penyerapan kalsium

Kaplet bersalut yang mudah ditelan

  • Sajian harian hanyalah sebanyak empat kaplet.  Untuk hasil yang lebih baik, ambil dua biji kaplet, dua kali sehari berserta makanan.

Kalsium sahaja tidak mencukupi
Negara Amerika Syarikat merupakan kadar tertinggi dalam penggunaan tenusu dan pengambilan kalsium, namun mereka merupakan kadar tertinggi dalam osteoporosis.

Bayangkan kalsium sebagai batu-bata dalam proses pembinaan tulang-temulang yang kuat dan sihat. Batu-bata ini akan lebih kuat dan lebih seimbang jika digabungkan bersama mortar.  Mortar mengandungi vitamin D, magnesium, boron,  zink, tembaga dan mangan.

Dengan gabungan nutrisi ini, kalsium mendapat sokongan  yang diperlukan untuk membina tulang yang kuat ketika anda muda serta meminimumkan kereputan tulang ketika anda tua.

Penyerapan Yang Terbukti Secara Klinikal
Pengambilan hanya dua kaplet OsteMatrix sahaja berupaya menghasilakan peningkatan ketara dari segi statistik dalam paras kalsium darah yang disukat dalam suatu tempoh 12 jam. Bagi membolehkan badan kita menggunakan kalsium untuk membina dan memelihara kekuatan tulang, kalsium perlulah diserap terlebih dahulu.

***Pengambilan kalsium sepanjang hayat juga diet yang seimbang serta senaman yang teratur berupaya mengurangkan risiko osteoporosis.

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: