Dedicated server floridabotol  danShared hosting reviewpembacareadingVps airlinesmineralnovemberwebsitereading comment

Posts Tagged ‘Alfalfa’

alfafa-complex-s

Penjelasan Tentang Isu Alfalfa Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Baby, Breastfeeding, Shaklee News

Assalammua’alaikum kepada semua pembaca =)

Baru-baru ni kecoh sekejap tentang individu yang tidak bertanggungjawab menyalahkan Alfalfa Shaklee yang dikatakan mempunyai kesan sampingan kepada kesihatan beliau sehingga menyebabkan rahimnya dibuang.

Dan inilah respon dari pihak Shaklee tentang isu ini. Antara lain, isi yang penting ialah:

1) Tidak ada sebarang kaitan antara Alfalfa Shaklee dengan apa jua jenis penyakit kerana produk ini telah berada di pasaran sejak 50 tahun lamanya.

2) Alfalfa Shaklee telah diambil dan diamalkan oleh berjuta orang pelanggan tanpa kesan sampingan.

3) Selama 60 tahun, produk Shaklee telah diiktiraf selamat melalui lebih 80,000 ujian yang dijalankan untuk menguji ketulenan dan keselamatan setiap produknya.

4) Bahan semulajadi dalam produk Shaklee telah diformulasi berdasarkan kajian yang dijalankandan terbukti selamat untuk diambil oleh berjuta orang di seluruh dunia. Mereka telah di dicipta sebagai makanan tambahan untuk memenuhi keperluan kehidupan harian yang sibuk, memenuhi keperluan nutrisi dan memberi sokongan kepada fungi badan.

Semoga dengan adanya penjelasan ini, maka akan semakin jelaslah kekeliruan yang hadir daripada penggunaan produk Shaklee ini …InshaAllah, Shaklee terbukti selamat, berkesan dan mesra alam!

isu alfalfa

 

pengedar-shaklee-malaysia_new

Vitalea_Children_New

3 Produk Shaklee Yang Pasti Popular Sepanjang Januari 2015

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee News, Shaklee Products

Assalammualaikum dan salam sejahtera…Diharapkan semua pembaca sihat dan ceria hendaknya.

Saya tak sabar nak kongsikan kepada semua pembaca, yang bulan ni Shaklee adakan 3 Promosi serentak! dan saya yakin 3 produk ni pasti akan menjadi popular sepanjang bulan ni..Jom kita tengok apa dia 3 produk tu:

 

Vitalea_Children_New
1) Vitalea For Children

Produk ni sebelum ni tidak ada di pasaran selama  lebih kurang setahun…Ia merupakan multivitamin yang sesuai untuk kanak-kanak kerana boelh dikunyah. Dan untuk kali ini, Vitalea For children ini mempunyai rasa masam manis seperti anggur.Saya teringat dulu masa kecil, kalau pergi  klinik mesti doktor akan bagi vitamin c yang boleh dihisap atau dikunyah, jarang klinik sekarang nak buat macam tu, ramai yang pilih untuk beri gula-gula bagi menenangkan anak-anak. Alahai!

Kali ini, Vitalea For Children diperbaharui isi kandungannya dimana 14 nutrisi kandungan dalam Vitalea For Children  dipertingkatkan. Ia juga tidak mengandungi bahan pemanis yang boleh merosakkan gigi.

Sepanjang bulan Januari 2015 ni, anda boleh menikmati promosi istimewa Beli 3 percuma 1 Vitalea For Children ni=)


vivx2) Vivix

Vivix ni memang All-Time Favourite! Terkenal sebagai ‘Tonik Ajaib Shaklee’ kerana mampu mencegah banyak penaykit. Vivix® mengandungi ramuan botani Shaklee yang tersendiri iaitu Polygonum Cuspidatum, anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan polifenol. Polifenol ialah kumpulan fitokimia berasaskan tumbuh-tumbuhan dengan kebaikan antioksidan dan berkesan melambatkan penuaaan sel.

 

Shaklee-027-Alfalfa

 

3. Alfalfa 

Produk ni terkenal di kalangan ibu menyusu, mereka yang mempunyai masalah resdung, keputihan, penghadaman serta mereka yang sedang berusaha untuk mengurangkan berat badan. Alfalfa terbukti dapat dijadikan milk booster yang telah membatu ramai ibu menyusu untuk menyusukan anak mereka. Oleh kerana alfalfa ni sumber asal daripada tumbuhan, maka ia amat sesuai diambil bagi mangatasi masalah sembelit atau penghadaman tidak teratur. Untuk wanita yang menghadapi masalah keputihan, wajib cuba ni!

 

Kenapa ketiga-tiga produk ni popular bulan ni? Pastinya kerana ada promosi berbaloi daripada Shaklee..

vitaleakids promo

 

Beli 3 botol VITALE FOR CHILDREN dan dapatkan 1 botol PERCUMA

 

 

 

promojan15_03

 

Beli 6 botol  PERCUMA 1 untuk VIVIX , ALFALFA (S) dan ALFALFA (L)

promojan15_02

Beli  2 botol  dan dapatkan 5% DISKAUN  untuk VIVIX , ALFALFA (S) dan ALFALFA (L)

Haa…tu dia..pembelian yang sangat berbaloi buat mereka yang mahu membeli dan berjimat pada masa yang sama. Hanya inilah waktu nya…Terutama promosi Vivix tu…bukan senang dan jarang berlaku…jadi, apa tunggu lagi? Jom order dengan saya! =)

pengedar-shaklee-malaysia_new

keputihan wanita

MASALAH KEPUTIHAN WANITA – PUNCA & CARA RAWATAN

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Keputihan, Kesihatan, Women's Health

Keputihan atau lelehan lendir yang keluar dari faraj wanita ada pelbagai sifatnya dan berbeza di antara seorang wanita dengan yang lain.
keputihan wanita
Keputihan biasanya berwarna jernih atau kelabu keputihan. Lazimnya, jika keputihan tiada berubah warna kekuningan atau kehijauan bermakna tiada jangkitan.
Sama juga jika keputihan bersifat berlendir dan tidak berbeku seperti susu basi atau berubah berbau hanyir, atau terdapat radang dan kegatalan pada faraj menandakan jangkitan.
PUNCA KEPUTIHAN:
Keputihan atau lendir faraj berubah akibat perubahan hormon, perubahan mental, jangkitan, ubatan, penyakit dalaman. Wanita mempunyai kitaran haid yang dipengaruhi oleh hormon.
Keputihan akan bertambah cair ketika ovulasi dan bertambah likat ketika hampir haid.
Wanita yang dalam keadaan terangsang seksualnya juga boleh menambahkan lagi keputihan yang dialaminya.
Keadaan stres mental juga boleh mengakibatkan perubahan hormon dan mengakibatkan keputihan berlebihan.
Begitu juga dengan penyakit dalaman seperti penyakit kencing manis, tiroid juga mengakibat ketidakseimbangan hormon dan cenderung kepada penyakit.

Penyakit yang paling biasa menyebabkan perubahan lendiran faraj adalah jangkitan seksual seperti Bacterial vaginosis, Candida vaginitis, Trichomonas vaginitis, Gonorea, Chlamydia atau herpes.
Setiap satu jangkitan mempunyai sifat lendiran dan bauan tertentu. Dapatkan nasihat doktor untuk memastikan bahawa keputihan itu adalah cuma lendiran faraj biasa dan bukannya disebabkan oleh jangkitan.
Jika anda aktif dalam melakukan hubungan kelamin, maka anda perlu menjalankan ujian pap smear dan pemeriksaan pelvis.
Gunakan alas seluar dalam (panty liner) untuk mengurangkan lendiran dan radang pada kemaluan.
Ubat-ubatan untuk jangkitan adalah khusus dan ada kalanya perlu diulangi rawatannya. Suami atau pasangan seksual juga dinasihatkan untuk menjalani rawatan.
Jawapan disediakan oleh Pakar Runding Perbidanan dan Sakit Puan, Pusat Perubatan Darul Ehsan (DEMC), Shah Alam, Selangor, Dr. Fairuz A’shikin Abd. Kadir.
PETUA TRADISIONAL UNTUK RAWATAN KEPUTIHAN:
Cara Pertama
1. Ambil secekak pucuk pegaga dengan akarnya sekali dan bersihkan.
2. Kemudian anda rebuslah pucuk pegaga tadi bersama 2 gelas air bersih.
3. Masukkan sedikit garam kedalam air rebusan itu.
4. Setelah mendidih ,biarkan ia sehingga sejuk.
5. Apabila air rebusan telahpun sejuk,anda tapislah air rebusan itu.
6. Minum air tersebut 2 kali sehari.
7. Amalkan sehingga masalah keputihan dan rasa gatal itu sembuh.
Cara Kedua
1. Ambil 12 helai daun sireh dan bersihkanya.
2. Kemudian anda sediakan 1 liter air suam.
3. Ramas kesemua daun sireh tadi bersama-sama air suam tadi.
4. Tapislah air tersebut.
5. Gunakan air tapisan untuk mencuci bahagian alat sulit anda.
6. Selain dapat menghilangkan rasa gatal dan bau, petua ini juga dapat merapatkan kembali bahagian alat sulit wanita.
7. Lakukan sehingga anda dapat mengatasi masalah keputihan yang dialami.
Perhatian: Petua tradisional ini hanyalah alternatif untuk rawatan yang didapati dari orang-orang tua terdahulu. Bagaimanapun anda dinasihatkan berjumpa dengan doktor supaya tidak ada kesan sampingan dikemudian hari.

 SUPPLEMEN YANG SESUAI UNTUK MERAWAT KEPUTIHAN:

Saya memilih untuk mengambil Shaklee Alfalfa bagi mearwat keputihan…Memang produk yang mendapat sambutan ramai keran fungsinya seperti kacip fatimah…bukan sahaja mampu merawat keputihan, tapi juga mampu meningkatkan hubungan kelamin isteri..

Alfalfa

 

Berminat untuk dapatkan produk ini? Hubungi saya untuk harga istimewa =)

pengedar shaklee malaysia_new

52982_451394388230023_198719249_o

Promosi November Masih berlangsung

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee News, Shaklee Products

Promosi November masih berlangsung….Tinggal 11 hari saja lagi untuk  rebut peluang beli Alfalfa pada harga terendah!! Banyak kebaikan dan kegunaan Alfalfa ni ye…Milk booster, untuk masalah keputihan, resdung/allergy, sembelit dan macam2 lagi…..Pm /SMS/WhatsApp saya di 0133704341 untuk dapatkan Alfalfa pada harga istimewa..

 

Dila Roslan  013 3704341

Syafie Muhammad

1001 Kebaikan Susu Ibu – Shaklee Merealisasikan Impianku

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Baby, Breastfeeding

Baru-baru ni, Website saya ‘corrupt’…jadi byk (boleh kata semua) artikel & post saya yang hilang….jadi bila godek-godek balik, akhirnya jumpa semula entry yang paling saya sayang…kenapa? entry nilah yang memenangi hadiah Shaklee Omega Guard dari Website MamaFaiz…Jom layan….

Digestive Health

Written by WonderMum on . Posted in Group B

Shaklee Group B (Advanced Health Care)

Digestive Health

Sistem penghadaman yang baik adalah asas kepada tubuh yang sihat. Sembelit, mulut berbau, hilang selera makan, perut berangin, dan kembung perut adalah masalah penghadaman yang biasa dialami oleh kebanyakan orang. Sistem penghadaman yang tidak sihat mengakibatkan:

  • Penambahan berat badan
  • Masalah gastrik
  • Perut buncit
  • Kanser Usus
  • Masalah penghadaman
  • Sistem immun yang lemah

Program kesihatan penghadaman Shaklee dapat membantu meningkatkan kesihatan sistem penghadaman untuk kekal sihat.

Kebaikan:

  • Melegakan sembelit*
  • Meningkatkan kesihatan sistem penghadaman*
  • Menyokong kesihatan usus*
  • Membantu menyahtoksinkan badan*
  • Membantu mengurangkan berat badan*

Set ini mengandungi:

1.  Alfalfa Complex
2. Herb-Lax

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Super Detox

Written by WonderMum on . Posted in Group B

Shaklee Group B (Advanced Health Care)

Super Detox

Adakah anda mengalami salah satu dari masalah berikut?

  • Jerawat/ Kulit kusam
  • Selalu berasa lesu dan kurang bertenaga
  • Sakit kepala berulang
  • Rasa gatal, emosi tidak menentu
  • Radang pada kulit
  • Alahan
  • Ekzema

Simptom di atas menunjukkan yang tubuh anda mungkin mempunyai toksin yang berlebihan. Program Shaklee Supe Detox dapat membantu mengeluarkan toksin dan bahan buangan daripada badan untuk mengembalikan tubuh yang sihat.

Kebaikan:

  • Membantu menyingkirkan toksin merbahaya daripada badan*
  • Meningkatkan meningkatkan kesihatan hati*
  • Meningkatkan seri wajah*
  • Meningkatkan sistem imun terhadap jangkitan badan*

Set ini mengandungi:

1. Garlic
2. DTX Complex
3. Alfalfa Complex 

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Alfalfa Complex

Written by WonderMum on . Posted in Essential Nutrition

Shaklee Essential Nutrition

Alfalfa Complex

Alfalfa ComplexAlfalfa merupakan satu gudang zat. Akar tunjangnya yang mengunjur ke bawah sedalam 6 meter u

ntuk mencari pelbagai zat dan mineral daripada mendapan di dalam tanah, sementara daunnya mengumpul klorofil dalam amaun yang banyak melalui proses fotosintesis yang semulajadi.

Alfalfa Complex merupakan suatu Formula Shaklee Signature yang pada asalnya dibangunkan oleh Dr. Shaklee dalam 1950-an. Kami hanya menggunakan alfalfa terbaik yang tumbuh di California yang kaya dengan pelbagai jenis zat, termasuk kalsium, fosforous, zat besi, dan magnesium serta klorofil, bioflavonoid, pelbagai mineral surih dan vitamin.

  • Sumber semula jadi dari alfalfa
  • Setiap hidangan mengandungi 300mg kalsium bersamaan dengan segelas susu

* Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: