kasihReliable web hostingSuper cheap hostingsebagaisimpleUnmanaged dedicated server hostingVoip vpssemua assalammu’alaikumyangadvanced ambil cuba

Posts Tagged ‘Advanced Joint Health’

sakitsendi

Penawar Sakit Sendi dan Lutut

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Set Sakit Sendi

Mak saya sering mengadu sakit lutut terutamanya  ketika bangun dari tempat duduk.

Semasa Program Train the Trainer yang lalu, barulah saya berpeluang untuk menambah ilmu tentang penyakit ini.

Osteoarthritis

Sakit lutut dalam kalangan orang berusia dinamakan osteoarthritis iaitu sejenis sakit sendi. Selalunya ia disebabkan oleh proses penuaan yang berlaku dalam sendi.

Apa yang berlaku ialah permukaan rawan sendi menipis dan cecair sinovial (pelincir) dalam sendi juga berkurangan.

Ruang sendi secara tidak langsung menjadi kecil di samping terdapat tulang baru yang tumbuh di kelilingnya.

Akibat semua perubahan ini pergerakan pada sendi akan menyebabkan geseran kasar dan menyakitkan.

Pada peringkat awal proses ini akan menimbulkan tindak balas inflamasi / keradangan. Ada sesetengah orang mengambil ubat tahan sakit untuk merawat kesakitan ini.

Namun, lama-kelamaan, proses ini menjadi satu bentuk penuaan dan ubat tahan sakit tidak lagi berkesan.

Semua sakit artritis cenderung untuk berbunyi ‘klik’ kerana geseran kasar sendi tadi dan juga daripada ligamen dan tendon otot yang mengalami beberapa perubahan degenerative pada masa sama.

Semua sakit sendi akan memberi gejala kaku / ketat sendi bila lama berehat seperti baru bangun tidur atau lama menonton TV. Jadi pantang larang untuk orang sakit sendi ialah jangan berehat lama.

Sumber

 

Set Sakit Sendi dan Lutut Shaklee

Tidak tahan melihat kesakitan yang mak saya alami, saya memberinya cuba Set Sakit Sendi dan Lutut dari produk Shaklee yang merangkumi:

1) Advanced Joint Health Tablet

AJT

Advanced Joint Health Tablet ini bertindak melalui 3 cara iaitu:

  1.      Meningkatkan keselesaan sendi : Ekstrak Boswellia mengurangkan keradangan dan menghalang bahan kimia dari menyerang sendi.
  2.      Meningkatkan kesan kusyen : Ekstrak Jagung (Glucosamine) membantu memelihara tulang rawan.
  3.      Membina tisu penyambung yang sihat: Vitamin C, Zink, dan Manganese, Kuprum diperlukan untuk tujuan ini.3

 

2) Omega Guard

 

OMEGA Omega Guard mempunyai asid lemak Omega-3. Antara fungisnya ialah:

  •      Mengurangkan keradangan
  •      Bergabung  dengan Glucosamine untuk melambatkan proses pereputan tulang rawan
  •      Melicinkan proses pergerakan sendi

3) Ostematrix

 

OSte      Mengandungi sumber kalsium, Magnesium, Vitamin D serta mineral lain seperti Manganese, Kuprum dan Boron untuk menguatkan tulang.

Vitamin D membantu penyerapan Kalsium yang lebih optimum ke dalam tulang.

 

Sekiranya anda mempunyai masalah seperti mak saya, jangan ragu-ragu untuk mencuba Set Sakit Sendi dan Lutut ini.

Anda boleh hubungi saya di Facebook Dila Roslan atau melalui cara lain seperti di bawah.

Terima kasih kerana membaca=)

pengedar shaklee malaysia_new

gajah india

Rahsia Gajah India Kekal Aktif Tanpa Sakit Kaki

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bone Health, Shaklee Products

Assalammu’alaikum semua kepada semua pembaca..

Alhamdulillah, pada hari Sabtu dan Ahad lepas, saya berpeluang menghadiri Train The Trainer anjuran Shaklee…program ini diadakan khas untuk pemimpin jualan Shaklee berpangkat Senior Coordinator dan ke atas termasuklah Master Coordinator Shaklee =)

Ada satu perkara yang dikongsikan oleh Nutritionist Shaklee yang saya maih ingat sehingga sekarang.

Ha,ceritanya tentang Gajah India….kalau dah gajah, of course badan besar kan? Tapi  kenapa Gajah India yang berbadan besar tu boleh kekal aktif tanpa mengalami sakit sendi terutama pada bahagian lutut dan kaki?

gajah india

Rupa-rupanya Gajah ni suka sangat makan sejenis daun yang menjadi snek harian mereka…Daun itu ialah daun Boswellia..Cuba tengok sikit rupa daun ni.

boswellia_dalzielii_gg_08_221_501803

 Daun Boswellia

Boswellia ni herba yang tumbuh subur di India yang mana memberikan banyak kebaikan kepada sendi kerana bahan ini bertindak sebagai ejen anti-inflamasi dengan kehadiran “asid boswellic”.

Macam mana ia berlaku??

Asid boswellic ini mampu menurunkan aktiviti enzim pro-inflamasi yang dikenali sebagai elastase manusia. Antara lain berfungsi menghalang tindakbalas kimia dalam otak yang melibatkan keradangan. Terima kasih Mariani sebab kongsi info ni=)

Maknanya, gajah ni memang dah makan ‘supplemen’ semulajadi sebagai makanan harian mereka…sebba tu gajah ni tak sakit sendi!

Cek punya cek, rupa-rupanya Ekstrak Boswellia ini merupakan kandungan utama dalam salah satu produk Shaklee iaitu Advanced Joint Health yang dirumus khas untuk masalah sakit sendi..

3

 

Oooo..patutlah, ini sebabnya..untungnya gajah tu sebab dapat supplemen semulajadi dari sekeliling mereka..Untuk kita yang tak sampai Afrika atau India ni, boleh lah cuba ambil Advanced Joint Health Tablet Shaklee ni. Ia adalah supplemen semulajadi yang berkesan dan mesra alam.

Saya sendiri, menghadiahkan Advanced Joint Health Tablet ni untuk ibu saya bagi masalah Arthiritis yang dihadapinya.. Apa kata anda cuba sendiri dan rasai kesannya=)

joint_health1

Terima kasih kerana sudi membaca!

pengedar shaklee malaysia_new

 

3 steps

3 Langkah Penting Memelihara Kesihatan Sendi

Written by Dila Roslan on . Posted in Bone Health, Kesihatan

Kesihatan sendi…sering diabaikan oleh ramai orang…Ramai tak tahu 3 perkara pernting dalam memelihara kesihatan sendi..

 

Langkah 1: Membantu Mengekalkan Tulang Rawan Yang sihat

Produk yang dicadangkan: Shaklee Advanced Joint Health Tablet…

khasiat dalam kandungan:

– Ekstrak Boswellia: Menyokong keselesaan sendi

– Vitamin C , Zink, Tembaga dan Mangan: Memelihara tisu penyambung yang sihat

– Ekstrak jagung: Meningkatkan kesan kusyen

 

Langkah 2: Mengurangkan inflamasi

Produk yang dicadangkan: Shaklee Omega Guard..

khasiat dalam kandungan:

– Omega-3 :

•Melambatkan degradasi tulang rawan
•Boleh mengurangkan reaksi keradangan dalam sendi-sendi – mengurangkan gejala-gejala dalam penyakit sendi
•Bertindak sebagai pelincir – membantu bergerak lebih bebas apabila sendi-sendi berkeriat-keriut & sakit

Langkah 3: Mengekalkan Sel Tulang yang Sihat

Produk yang dicadangkan: Shaklee Ostematrix…

Khasiat dalam kandungan:

Kalsium 1,000mg Sumber semulajadi yang berkonsentrasi dan mudah diserap
Magnesium  400mg Bantu mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang & menguatkannya
Vitamin D 400IU Merangsangkan penyerapan kalsium
Boron Bantu dalam metabolisma tulang
Mangan, tembaga & zink Mengaktifkan enzim yang membantu dalam pembinaan kepadatan tulang

 

Sepanjang bulan Januari ini, anda boleh dapatkan Shaklee AdvancedJoint Health Tablet pada harga promosi…. PM saya untuk maklumat lanjut!…Sesuai untuk diambil oleh semua peringkat umur….MAsa yang sesuai untuk hadiahkan kepada ibu dan ayah tersayang…sesungguhnya tiada yang lebih bernilai daripada melihat kesihatan orang yang tersayang bertambah baik…Apalah sangat supplement yang tak sampai RM100 ni klau nak dibandingkan kasih sayang yang telah dicurahkan oleh ibu bapa kita kan…

DILA ROSLAN 0133704341

739691_473708489331946_2139779365_o

Written by Dila Roslan on . Posted in Bone Health, Shaklee News, Shaklee Products

Mulakan tahun baru anda dengan azam baru dan tubuh badan yang lebih sihat, tiada lagi sakit sendi ..

 

Menyokong Kesihatan Sendi Berpanjangan

Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah satu formulasi proprietari yang menampilkan kombinasi bahan-bahan yang amat berkesan, yang dapat menyokong pergerakan, kelenturan sendi dan fungsi sendi yang sihat. Ia dihasilkan dari ramuan aktif yang bertindak dengan pantas bagi menyokong makanan kesihatan yang diperlukan oleh sendisendi.

Shaklee Advanced Joint Health Tablet mengandungi ekstrak unique Boswellia aktif dengan paten tertunda, ekstrak Jagung dan nutrien penting lain termasuk Zink, Tembaga, Mangan dan Vitamin C untuk membantu meningkatkan keselesaan sendi dan pergerakan. Dengan menggunakan tumbuhan dan bahan-bahan berasaskan mineral, Shaklee Advanced Joint Health Tablet ialah formula sayur-sayuran 100%.

 

Berminat? Hubungi saya…

Dila Roslan 0133704341

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: