buatReliable web hostingberi dapatShared hosting reviewchildrensegi dari guardhubungiyang perlukanmenjadi bulankebersihannya

11864830_961682330537814_4694047333768217039_o

2 Langkah Mudah Tingkatkan Daya Fokus Anak

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Children's Nutrition, Tips Keibubapaan

Assalammualaikum & Selamat Sejahtera kepada semua pembaca.

Hari ni saya nak cerita tentang kisah keluarga kami semalam, ahad 6 September 2015. Alkisahnya, kami sekeluarga ke Faizland Training Centre (FTC) , Bangi dari pagi. Buat apa? Haaa…asalnya nak teman abi pergi kelas Tafsri AlQuran untuk kaum suami & bapa (Rijal). Sambil teman tu, Ummi pula belajar buat poster guna mobile Apps dengan mentor Shaklee, kak Cery..

aq1Tu dia serius muka ayah-ayah ni masa dalam kelas kan

ibu2Ni pulak wajah mak-mak sambil belajar buat poster…happy je sempat selfie lagi tu.

anak2Ni pulak gelagat anak-anak dalam Kids Room

Tapi, saya cari-cari Luqman dan Syafie…takde pulak dalam KidsRoom ni…rupa-rupanya…

anak

Terjumpa 2 beradik ni kat depan sambil buat ‘sesuatu’….Buat apa tu? Ummi pun mintalah tolong Kak Elly untuk ambil gambar dari depan..

anak3

Rupa-rupanya tengah tekun melukis dan menconteng atas kertas di kala budak-budak lain tengah main dalam Kids Room..Wahhh, Ummi kagum! Sebabnya, mereka dapat duduk diam diam dan tak melompat bermain macam kanak-kanak lain…

anak4

Tengok tu, siap berdiskusi macam budak besar pulak…saya teringat dulu, Syafie paling susah nak duduk diam..sampai risau dibuatnya sebab tak dapat beri perhatian bila kita bercakap dengan dia..

Apa yang saya buat sejak awal tahun ni untuk menyelesaikan masalah ni?

1) Katakan TIDAK pada Gadget

    – Gadget seperti smartphone, tab dan TV adalah antara penyebab kepada masalah fokus kanak-kanak. Saya STOP beri dia tab, dan gantikan dengan PEN dan KERTAS. Mula-mula memang dia menconteng je…tapi lama-lama dia mula melukis. Masa tu, kita selalu puji lukisan dia supaya dia rasa lebih dihargai. Saya juga suka letak lukisan dia kat peti ais sebagai kenangan.

lukisan anak5Tengok tu, bangga kan muka bila tunjuk lukisan dia.

2) Beri makanan tambahan yang berkhasiat dan mengandungi Vitamin

– Kanak-kanak yang sering makan makanan tak seimbang selalunya menghadapi masalah untuk fokus. Keperluan badan mereka yang memerlukan vitamin dan minerals sebagai nutrisi penting untuk pembinaan sel badan juga akan terbantut kalau makanan harian mereka tidak mengandungi gizi yang seimbang. Sejak awal tahun ini, saya pastikan Syafie dan Luqman minum Mealshakes Shaklee setiap hari. Mealshakes ni rasa vanilla, jadi best sangat bila campur dalam susu. Mereka juga jarang demam sejak minum Mealshakes ni.

meal-shakes

Alhamdulillah, saya nak teruskan cara ini untuk membantu memupuk daya konsentrasi anak-anak hingga besar nanti. Seronoknya bila dah jumpa cara yang mudah dan berkesan ni!

pengedar-shaklee-malaysia_new

PromoMac1

Apa Yang Menarik Sepanjang Mac 2015

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Children's Nutrition, Energizing Soy Protein

Bulan Mac ni menjadi bulan kegemaran bagi semua pengguna dan peminat produk Shaklee!

Yelah, bulan ni saja ada 3 produk yang sedang ditawarkan promosi. Dan lagi meriahnya, hot product Energizing Soy Protein (ESP) adalah salah satu antaranya!

PromoMac1

 Beli 6 canister ESP dan anda akan dapat :

>> 1 canister ESP bernilai RM150

>> Percuma Keahlian Shaklee seumur hidup bernilai RM75

>> Percuma kos penghantaran RM60

>> Percuma Tunai RM36 

PromoMAc2

Beli 2 canister ESP dan dapat diskaun 5%

142527065209169

Beli 3 Percuma 1 untuk Vita-lea For Children dan Zinc Complex

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan produk-produk di atas, terus hubungi saya seperti nombor di bawah. Jangan tunggu hingga habis stok pula ya!

pengedar-shaklee-malaysia_new

vitalea_02

Vitalea For Children Kini Kembali Dengan Isi Kandungan Baru!

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Children's Nutrition, Shaklee News

Assalammu’alaikum kepada semua pembaca.

Hari ni saya nak kongsikan berita gembira..Vitalea kids kini kembali dengan wajah, perisa dan isi kandungan yang lebih banyak vitamin!

vitalea_01

Haa..tengok ni, semangat kan beli Vitalea for Children pada 2 Januari 2015=)

Yang seronok dan menariknya, kali ni ia berperisa anggur..ada masam manis gitu…size lebih besar…kerana isi kandungannya makin banyak..

vitalea_02

Size yang besar menggalakkan kanak-kanak untuk menggigit..takdelah main telan je kan..

Sedikit info tentang kandungan terbaru dalam Vitalea For Children ini:

vitalea_03Haaa…memanglah berbaloi beli Vitalea For Children ni kerana banyak isi kandungannya yang baru..saya sendiri dah rasa..macam vitamin yang selalu doktor bagi tu kan..tak pahit tapi rasa manis-manis gitu…Dan sempena bulan Januari 2015 ada promosi beli 3 percuma 1

vitaleakids promo

Beli 1 set senang….2  botol untuk anak-anak, 2 botol lagi boleh kongsi dengan kawan-kawan atau anak buah..Jimat sangat!

Salam sayang,

pengedar shaklee malaysia_new

ketulenan Omega guard

Bagus Sangat ke Omega Guard Shaklee?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Children's Nutrition, Heart Health, Shaklee Products

Assalammu’alaikum kepada semua pembaca.

Maaf saya dah lama tak update website ni kan..agak sibuk dengan urusan keluarga kebelakangan ni..maaf ya!

Tapi, hari ni, saya nak share tentang OMEGA GUARD SHAKLEE…yelah, sana sini cakpa pasal Omega kan…bagus sangat ke Omega Guard Shaklee ni? Ok jom saya terangkan keistimewaan Omega Guard ni dari segi Shaklee Difference.

 

1) Shaklee Omega Guard di ekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.

sardin

>> Kajian menunjukkan ikan dari air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan HDA.

>> EPA dan HDA boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan platlet darah dan melambatkan pembentukkan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan

Minyak-ikan-Omega-3-terbaik

 

2) Shaklee Omega Guard BUKAN dari hati minyak ikan. Ia adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.

omega

 

 

3) Shaklee Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian 7 JENIS ASID LEMAK OMEGA 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

omega-guard-minyak-ikan-terbaik

>>1 sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak Omega-3 EPA dan HDA

4) Shaklee Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk  mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi dan dalam masa yang sama menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB – bahan kimia industri yang sangat toksik.

omega2

Ok…maknanya, Shaklee Omega Guard ni benar-benar tulen dan terjamin kebersihannya =)

Awas, ramai yang tertipu dengan membeli minyak hati ikan, sebenarnya apa yang anda perlukan ialah minyak ikan…hati kan tempat yang penuh toksik dan kotor=)

Setakat ini dulu, terima kasih kerana sudi baca!

pengedar shaklee malaysia_new

fish-oil

Omega Oh Omega…..Siapa Perlukan?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Children's Nutrition, Essential Nutrition, Heart Health, Shaklee Products, Testimoni Omega

Assalammu’alaikum semua….lama rasanya saya tak update website kesanyangan ku ini…

Hari ini saya cuma nak ceritakan produk promosi sepanjang DISEMBER 2013 apalagi kalau bukan Omega Guard Shaklee..

Siapa yang perlukan Omega ni? Ni haa senarainya….

fish-oil

  • Ibu hamil (perkembangan otak bayi dlm kandungan, kurangkan risiko lahir pramatang, dan mengurangkan alahan bayi slepas bayi dilahirkan)
  • Ibu menyusu (perkembangan otak bayi)
  • Kanak2 (Usia 0-6tahun adalah peringkat umur yg sangat kritikal dimana pertumbuhan otak yg yg pintar perlukan makanan yg kaya dgn asid lemak Omega 3, DHA dan EPA. dan bagus utk sistem imunisasi kanak2,asma,eczema)
  • Individu yang ingin mengawal berat badan (omega 3 meningkatkan hormone Leptine yg mengawal selera makan dan membakar lemak lebih cepat)
  • Individu yg ingin meningkatkan kepekaan , daya ingatan,kecekapan kerja 
  • Lelaki yg mementingkan kesihatan – memelihara dari penyakit jantung, strok, obesiti, kencing manis dan byk lagi
  • Wanita yg mementingkan kecantikan (flawless skin) dan kesihatan(tulang dan sendi)

Haa tu dia…sekiranya anda tergolong daripada mana-mana kategori diatas, memang wajiblah ambil Omega ni ye….bukan sebab saya saja2 suka suruh beli tapi sebab badan kita tak mampu nak hasilkan asid lemak omega -3 utk proses metabolisma.. Kena dapatkan omega-3 dari sumber makanan atau suplemen…

Kesihatan adalah kekayaan…Kalau handbag, kasut mahal mampu beli…takkan Supplemen untuk kesihatan pun berkira…ye tak?

Sementara promosi yang masih berlangsung hingga 31/12/13 ni, jimat habis kalau beli Omega Buy 6 Free 1…Boleh beli untuk diri sendiri, suami/isteri/anak-anak/ibu dan ayah…haa….kan jimat tu….nak lagi beli terus percuma keahlian!

Hubungi saya sebelum tawaran tamat!

promo dec Omega

 

pengedar shaklee malaysia_new

320758_519739831423859_81607029_n

Mealshakes Bukan Sekadar Makanan Segera

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Children's Nutrition, Healthy Body

Alhamdulillah, bulan ni promosi Mealshakes…Ini antara produk Shaklee yang hangat dipasaran dan terkenal di kalangan para ibu di Malaysia….ramai yang beli untuk anak-anak mereka…Dan kalau nak tahu, Mealshakes  juga  bukan sekadar minumam yang mengandungi kalsium dan protein yang tinggi, bahkan juga ‘makanan segera’ yang sihat….Opps, janga keliru ye, makanan segera di sini bukan macam keropok, biskut manis atau coklat yang digemari kanak-kanak…tapi ianya bermaksud makanan yang mudah diserap oleh badan manusia…

 986754_10201099465145771_1142609605_n

 

Dan lebih menarik, Mealshakes ni kaya vitamin dan mineral seperti Vitamin A, Vitamin B12, B6, Thiamin, Riboflavin, Asid Folic,  Vitamin C, Vitamin E, Biotin, Vitamin D, Niacin, dan juga mineral2 penting kalsium, iodin, besi, fosforus, magnesium, selenium, chromium, molybdenum, zinc. Mealshakes juga  mempunyai serat untuk membantu penghadaman serta sesuai utuk kanak-kanak dan dewasa….saya sendiri beri Mealshakes kepada Syafie…Kadang-kadang diri sendiri pun syok juga minum Mealshakes bersama ESP dan Performance Drink..sebab rasa vanilla yang best….

Selain tu, Mealshakes ini amat sesuai untuk kanak-kanak yang kurang selera makan, selalu demam, sering sembelit, asthma, dan mempunyai masalah kulit/eczema…Memang terbukti dan terjadi kepada Syafie sendiri…

320758_519739831423859_81607029_n

Dapatkan produk ni pada harga runtuh sempena Promosi Jun sehingga 30 Jun 2013 sahaja….Hubungi saya untuk info lanjut =)

 

976876_534521206584007_1842043654_o

Dila Roslan 0133704341

SID:853872

 

Vita-Lea® for Children Chewable

Written by WonderMum on . Posted in Children's Nutrition

Shaklee Children's Nutrition

Vita-Lea® for Children Chewable

  • Membekalkan 19 vitamin dan mineral perlu
  • Sumber kalsium pembina tulang
  • Baik untuk kesihatan
  • Bekalan harian untuk vitamin B

Tahukah Anda?

  • Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.
  • Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.
  • Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.
  • Antara umur 11 dan 16 tahun,  satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara

Meal Shakes

Written by WonderMum on . Posted in Children's Nutrition

Shaklee Children's Nutrition

Meal Shakes

Makanan Segera, Tanpa Curiga

Dalam kehidupan seharian yang sentiasa aktif dan serba pantas, kanak-kanak tidak mempunyai masa yang cukup untuk menikmati makanan yang seimbang.  Oleh itu, Shaklee Meal Shakes menjadi pilihan terbaik bagi mereka kerana ia merupakan makanan segera yang rendah lemak dan rendah-glycemic.  Rasanya juga enak serta boleh dibancuh dengan mana-mana hidangan atau snek lain.  Ia mengandungi 19 vitamin utama dan mineral tambahan dan jika dihidang seperti yang disarankan ia kaya dengan sumber kalsium dan protein yang amat diperlukan oleh kanak-kanak untuk membesar, kuat dan sihat.  Pilihan protein soya terbaik anda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: