telahReliable web hostingSetup vpsbeli untukbuat…tapitutp keputihan2014performance

Aiskrim Shaklee2

Resipi Ais Krim Berkhasiat dan Simple Yang Wajib Anda Cuba

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Resipi, Resipi Masakan, Resipi Shaklee

Musim panas ni memang best kalau dapat makan aiskrim. Malangnya aiskrim sekarang banyak pewarna dan perisa tambahan. Jom kita buat sendiri aiskrim yang best tapi BERKHASIAT! Macam mana tu? Jom saya share resipinya..

Aiskrim shaklee

Bahan-bahan:

-Buah Laici dicarik kasar

– Air masak

– Performance Drink

– Vivix

-Mold/Bekas aiskrim ..saya beli di Daiso, 1 set RM5

 

Cara-caranya:

1. Bancuh performance Drink dengan air masak ikut citarasa masing-masing. Macam anak saya ni tak suka pekat sangat. Jadi, saya bancuh cair je..

2. Isi laici yang telah dicarik dimasukkan dalam mold aiskrim

Aiskrim Shaklee2

3. Isikan air bancuhan Performance Drink tu tadi. Saya buat 2 ada PD, lagi 2 saya tambah Vivix 1 sudu kecil…ni untuk ummi & abi =)

4. Tutup mold dan bekukan di dalam freezer lebih kurang 6 jam.

Aiskrim Shaklee 3

5. Aiskrim yang berkhasiat sudah siap untuk dimakan!

 

Selamat mencuba!

pengedar-shaklee-malaysia_new

10726225_797909903581725_1946921344_n

Resipi Istimewa Strawberry & Blueberry Choco Shake

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Resipi, Resipi Shaklee

Assalammu’alaikum dan selamat petang kepada semua pembaca.

Dah lama nak kongsikan resipi ni…hari ni baru berkesempatan..ini adalah cadangan sarapan ringkas untuk mereka yang tak sempat nak siapkan sarapan pagi..ha…shake je dah siap boleh diminum!..kalau super-mak macam saya ni memang inilah sarapan pagi-pagi…kenyang pun ye, berkhasiat pun ye…sihat inshaAllah!

10726225_797909903581725_1946921344_n

Resipi Strawberry & Blueberry Choco Shake

Bahan-bahannya: 

  • 200ml susu rendah lemak
  • 2 scoop Cinch Chocolate
  • 1 sachet Collagen Powder
  • Buah Strawberry dipotong dadu
  • Buah Blueberry dihancurkan

Cara-caranya:

  • Masukkan semua bahan ke dalam shaker Shaklee yang ada spring tu…shake smpai semuanya hancur…kalau nak lebih sedap dan halus, boleh blend dalam blender atau Shake N Take..
  • Sedia untuk diminum!

 

pengedar shaklee malaysia_new

Overnight_OAt5

Resipi Ringkas: Overnight Oats

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Diabetes, Energizing Soy Protein, Keluarga, Resipi, Resipi Masakan, Resipi Shaklee, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Assalammu’alaikum semua…

Haaa….sana sini orang duk sebut tentang Overnight Oats kan…saya pun tak ketinggalan untuk buat snek berkhasiat ni…

Jadi, saya pun cuba buat…tapi saya nak buat dengan resipi yang benar-benar berkhasiat…Inilah diaaaa.. =)

 

Overnight_oat1

 

Bahan-bahannya:

  • 1/2 cawan Rolled Oats
  • 1/2 cawan susu segar
  • 1/2 cawan Yogurt kosong
  • kismis
  • Strawberry
  • madu ikut rasa
  • 1 sudu besar Shaklee Mealshakes
  • 1 sudu besar Shaklee ESP

 

Cara-caranya:

  1. Campurkan kesemua bahan kering: oats, kismis, Mealshakes dan ESP ke dalam mangkuk/bekas. Gaul rata ye..eh macam nak buat kuih pulak =)

Overnight_Oat3

 

2. Kemudian bahagikan buah strawberi kepada 2 bahagian….1 bahagian buah strawberi tu dihiris nipis.. 1 bahgian lagi dicincang halus..kalau nak hancur lunat pun boleh supaya lebih rasa Strawberi tu =)

Overnight_Oat2

3. Masukkan semua bahan basah yang lain: susu, yogurt, madu dan strawberi ke dalam bekas tu..kacau rata lagi ye..dah sudah, tutup bekas dan simpan dalam peti sejuk untuk semalaman…inilah rupanya bila dah kacau dan sedia untuk tidur dalam peti sejuk =)

Overnight_Oat4

 

 

4. Esok pagi, boleh keluarkan Overnight Oats dan sedia untuk dimakan untuk sarapan pagi atau snek yang berkhasiat..inilah rupanya bila oats tu dah kembang..

Overnight_OAt5

 

Rasanya..memang best!!! boleh juga tambah buah-buahan lain seperti Blueberry, Kiwi dan lain-lain….kalau nak tambah kacang badam pun boleh…eh, saya nak pergi kedai lagi untuk beli banyak barang tambahan untuk buat lagi resipi ni…sesuai untuk orang yang sedang berdiet, dan sarapan ringkas yang menyihatkan tapi mengenyangkan!

Selamat mencuba!

 

pengedar shaklee malaysia_new

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: