rezeki”beraksisemua…Super cheap hostingTest dedicated serverkeputihan2014Vps cpanel whmboleh bisnescontinue

PERCUMA VITALEA

Dah Dapat Vita-Lea Percuma?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Business Opportunity, Shaklee News, Side Income, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Bersempena dengan ulangtahun Vita-lea yang ke 100, Shaklee kini mengadakan promosi istimewa untuk memberi sebotol Vita-Lea kepada mereka yang layak. Macam mana nak layak tu? Senang je. Hanya daftar keahlian Shaklee sekarang hingga Oktober 2015 untuk mendapat sebotol Vita-Lea percuma. Namun, lagi cepat anda daftar, lagi cepatlah anda akan menikmati Vita-Lea percuma ni kan?

Anda dah dapat Vita-lea PERCUMA? Kalau belum, hubungi saya sekarang!

PERCUMA VITALEA

pengedar-shaklee-malaysia_new

10986700_897181800321201_9065618838869150906_n

Tips WAHM #1: Macam Mana Nak Tidurkan Anak Awal?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Tips Keibubapaan, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Hari ni anak-anak tidur awal . Pukul 8 malam dah tidur. InshaAllah hingga esok pagi nampak gayanya.

Peluang ni saya gunakan untuk buat kerja sendiri yang banyak tergendala.

Nak basuh pinggan mangkuk, kemas rumah, lipat baju dan sebagainya.

Macam mana nak pastikan anak-anak tidur awal?

Jom saya nak kongsikan tips =)

 

1. Pastikan anak tidak tidur selepas Asar.

Waktu siang, kalau anak-anak nak tidur, biar tidur selepas zohor dan sebelum Asar. Kalau tidur lepas Asar, maknanya anak-anak ni dah re-charged… ada tenaga baru. Memang susah nak tidur malam nanti.

 

2. Beri mereka peluang untuk main secukupnya pada waktu petang.

Mujur hari ni Sayfie ada sukan sekolah pada sebelah pagi. Dah main banyak dan letih agaknya. Tapi balik rumah, masih bertenaga. Jadi saya beri peluang dia main lagi dengan adiknya Luqman. Selalunya saya teman mereka main dalam 30 minit pertama. Lepas tu, biarkan mereka main sama-sama.

 

3.  Pastikan  perut mereka kenyang sebelum tidur

Macam orang dewasa, kalau tidur dalam keadaan perut lapar, memang tak lena, kan? Sama macam budak-budak ni. Kasi kenyang betul sebelum tidur. Tapi jangan lepas makan, terus tidur. Tak elok kan? Kadang-kadang ada budak ni, boleh muntah kalau kenyang sangat. Petang tadi Syafie dan Luqman dah habiskan Nais Ayam sebungkus, tu yang tidur lena tu.

 

4. Tutup lampu dan pastikan kawasan persekitaran tempat tidur gelap.

Yang ni nak pastikan anak-anak tidur lebih lama. Kalau cahaya terang, senang terjaga dan lepas tu taknak tidur. Saya lebih suka tutup semua lampu dalam bilik supaya anak-anak tidur tanpa terganggu.

 

Itu saja tips setakat ini mengikut pengalaman sendiri.

Semoga bermanfaat!

pengedar-shaklee-malaysia_new

11060893_890551347650913_6991855891064952040_n

Shaklee Success Seminar 2015

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Shaklee Business Opportunity, Shaklee Products, Side Income, WonderMum Network, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Alhamdulillah, pada ahad lepas saya dijemput oleh Shaklee untuk join satu event yang sangat best…eksklusif hanya untuk leaders berpangkat Efektif Coordinator ke atas. Shaklee Success Seminar ni diadakan di Hotel Marriot Putrajaya. Event ni start petang, dan bersambung dengan dinner pada belah malamnya.

11150228_890550604317654_6001985467203906517_n

 Ambil gambar dulu sebelum peserta lain datang

Mula-mula saya ingat event ni event biasa untuk leaders…mungkin ada amanat yang nak disampaikan oleh Mr.Victor Lim, Presiden Shaklee Malaysia. Setting dewan pun penuh dengan poster Shaklee Success Seminar. Rasa semangat sikit duk depan…hihi..tambah pula yang datang ramai Master veteren…jadi rasa diri sangat bertuah sebab terpilih dan dijemput Shaklee ke event di Hotel kegemaran ni =)

18623_890550737650974_3161868629724073373_nSungguh bersemangat Mr. Victor Lim beraksi tu =)

154568_890550664317648_7316314598658734840_n (1)Model-model Shaklee sedang berposing (Bersama Master Farihah dan Master Nadiah)

11053346_890550690984312_1115783969045895529_n

Sebahagian peserta yang hadir…ramai juga Master yang Veteren.

Rupa-rupanya event ni sangat best dan sangat memberi inspirasi!! Seolah-olah diberi semangat baru untuk membantu lebih ramai orang melalui bisnes Shaklee ni..Dan  tak sabar nak sampaikan kepada anak cucu Wondermum Network.

10552645_890550840984297_1528107363470596040_n

Sempat juga minum petang eksklusif di Cafe Hotel bersama anak dan cucu, Master Tuan Nurul Ain dan Key Coordinator Umee Suziana.

Tibalah saat yang dinanti iaitu dinner pada belah malamnya..menu pada malam tu ialah Masakan Cina. Sajian dihidangkan mengikut turutan dalam menu. Macam biasa, nasi yang terakhir. Jadi semua orang dah kenyang makan lauk sebelum nasi sampai.

11152708_890550880984293_8705197713382533197_nNi menu untuk malam tu. Masa ni dah rasa macam nak makan je menu ni sebab lapar sangat..hihi..

11156183_890550900984291_2761383695860526205_n

Posing dulu dengan Mr. Victor Lim

11100354_890551140984267_8501999221786356389_nAppetizer dah sampai. Masa ni semua berebut sebab kelaparan. Lupa yang akan ada lauk lagi lepas ni.

11138527_890551167650931_1627975664127164604_nAyam Roasted dan Ayam Nestum yang best!

11156191_890551197650928_2451461688537055637_nIni kegemaran semua orang. Buttered Prawn!

11129195_890551104317604_8722244641839341220_nSempat lagi posing 3 generasi ni. Insha Allah, masa akan datang nanti lebih ramai anak cucu Wondermum Network yang akan join SSS ni.

1511901_890551260984255_6154971943135565111_nIkan kerapu masam manis. Sedap! Mujur isinya dah siap potong dan goreng. Tinggal ambil je tak perlu korek isi.

Tengah makan udang, tiba-tiba nama kena panggil. Rupa-rupanya ada penyampaian sijil dan pin SSS. Wah. best!

11174627_893441114028603_743468917047773691_o

11149268_893441674028547_3221164025776888962_nIni dia pin comel tapi eksklusif SSS ni =)

11164751_893441517361896_5092224485405539721_n

11060893_890551347650913_6991855891064952040_nAlhamdulillah, terima kasih Shaklee atas penghargaan ini!

pengedar-shaklee-malaysia_new

WMN Family

Rakan Bisnes Wondermum Network

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, WonderMum Network, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Alhamdulillah, dalam Wondermum Network kami ada ramai rakan bisnes yang telah berjaya mencapai impian mereka….mencapai kebebasan wang, masa bersama keluarga dan anak-anak dan ramai yang telah berjaya mendapat pendapatan 4 angka. Kami masih lagi mengalu-alukan kedatangan anda semua untuk menyertai kami dalam Wondermum Network…

Ingin sertai kami? Boleh hubung saya atau leaders kami seperti dalam video ini =)

 

pengedar-shaklee-malaysia_new

image

Tips-Tips Memudahkan Kerja Rumah Bagi Ibu Bekerjaya

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Products, Side Income, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Assalammu’alaikum dan selamat sejahtera. Saya terjumpa senarai tips ni dari Pa&Ma. Jadi saya kongsikan di sini untuk rujukan sendiri dan rujukan untuk semua=)

Tip menyediakan sarapan

*Sediakan menu ringkas berasaskan roti  seperti roti bakar, sandwic, telur hancur, telur separuh masak, bijirin bersama susu atau nasi goreng.

Tip menyediakan makan malam

*Rancang menu masakan untuk seminggu lebih awal. Ia dapat menjimatkan masa untuk berfikir dan membuat persediaan bahan-bahan.

*Bagi memendekkan waktu memasak, pastikan semua bahan masakan disediakan lebih awal. Buat stok cili kisar, segala bawang, daging, ayam, ikan siap disiang dan dinyahbeku.

*Sediakan hanya dua menu untuk makan malam hari bekerja iaitu berasaskan daging, ayam atau ikan bersama sayur.

*Masak hidangan lauk yang mudah dimasak seperti ikan stim, isi ayam masak masam manis, daging masak kicap atau ikan goreng. Untuk sayur pula, tumis, masakk sup atau salad sayuran.

Tip menggosok pakaian

*Gosok pakaian pada hujung minggu untuk kegunaan seminggu.

*Gantung pakaian yang sudah digosok berasingan bagi mengurangkan kedutan.

Tip mengemas rumah

*Sapu dan kemas barang-barang yang bersepah setiap hari.

*Kemas rumah setelah anak-anak kecil tidur bagi mengelakkan mereka membuat sepah lagi.

*Di hujung minggu, buat jadual mengemas yang berat seperti vakum, mop lantai, cuci bilik air dan mengelap habuk almari.

*Sediakan bakul atau tempat menyimpan barang mainan anak supaya lebih teratur dan mudah disimpan.

Tip mencuci pakaian

*Cuci pakaian kotor dan setiap hari untuk mengelakkan daripada mencuci terlalu banyak pada waktu cuti dan terus sidai sebelum masuk tidur.

* Lipat pakaian kering segera dengan bantuan suami dan anak-anak untuk mengelakkan ia bertimbun lebih banyak dan berkedut.

Biarpun sibuk dengan urusan kerja-kerja rumah jangan abaikan anak-anak yang perlukan perhatian. Luangkan masa sekurang-kurangnya satu jam dengan anak-anak. Pelukan, ciuman dan berbual-bual dengan mereka sambil membuat kerja membantu mengeratkan hubungan ibu dan anak. Pastikan sebelum tidur anda bercerita atau membacakan buku cerita untuk mereka.

Semoga bermanfaat!

pengedar-shaklee-malaysia_new

10864533_830670160305699_903808280_o

Bila Makcik-Makcik Berbisnes Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, WonderMum Network, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Assalammu’alaikum dan selamat petang kepada semua pembaca.

Didoakan para pembaca semua dalam keadaan sihat dan ceria hendaknya=)

Alhamdulillah, pada 21 Disember yang lepas saya telah dijemput oleh cucu bisnes saya, Puan Umee Suziana sebagai  speaker jemputan dalam program Misi Mengejar Mimpi anjuran Empayar Sinar Jutawan Shaklee.

10818267_10204011452099551_1946885234568480933_o

Poster rasmi program yang bertempat di Kuantan, Pahang.

Yang menariknya, ramai juga di antara peserta yang merupakan golongan ‘berusia’ yang menyertai kelas ini dan satia dari awal sehingga habis program. Namun, walaupun mereka layak dipanggil ‘Makcik’, tetapi jangan terkejut kerana ada diantara mereka yang sudah dan sedang menikmati PENDAPATAN 4 ANGKA dengan Shaklee.

Itu dia..hebat makcik-makcik ni kan? Kita yang muda mudi ni sepatutnya rasa tercabar dengan komitmen dan kesungguhan yang ditunjukkan oleh mereka.

10876656_830391013666947_450147713_o

Ketika kelas sedang berlangsung. Masing-masing khusyuk mendengar amanat yang diberikan speaker.

10876618_830350413671007_1644747220_o

Ada demo produk juga.

Dalam slot saya yang bertajuk “Mudahnya Menjadi Magnet Rezeki” saya ada kongsikan banyak tips-tips untuk dimanfaatkan oleh para peserta sebagai Pengedar Shaklee. Saya juga berkongsi pengalaman saya dari awal-awal menyertai Shaklee sehinggalah bergelar Master.

10849494_830661823639866_1112151372_o

Master Dila Roslan in action

10856356_830806623625386_1827678620_o

Seronok dapat hadiah daripada penganjur.

10878639_830404583665590_793702596_o

Sebelum tamat program, ada sesi bersenam yang mereka telah lakukan pada awal program. Seronok sangat sampai nak ulang lagi, katanya=)

Sebelum pulang, bergambar kenangan dengan semua dulu.

10883881_830661993639849_207986388_o

10864533_830670160305699_903808280_o

Tengok tu, meriah dan ceria kan makcik-makcik hebat ni!

Sekiaranya anda berada di KUANTAN dan ingin menyertai keluarga besar kami, bolehlah hubungi saya untuk keterangan lanjut. InshaAllah, saya jamin anda pasti akan berasa teruja dan gembira kerana memilih Shaklee sebagai sumber pendapatan anda=)

10876388_830504593655589_637417481_o

Opps, sempat juga bergambar dengan susur galur saya yang ada iras artis Emma Maembong=)

InshaAllah, kita jumpa lagi ye warga KUANTAN!

pengedar shaklee malaysia_new


6 tabung

Panduan Pengurusan Kewangan: Rahsia 6 Tabung

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Jutawan, Shaklee Business Opportunity, Shaklee Products, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Assalammu’alaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Saya doakan anda semua dalam keadaan baik hendaknya =)

Hari ni saya nak kongsikan tips pengurusan kewangan. Saya baru belajar tentang ni pada bulan Oktober 2014 yang lalu di Intensif Magnet Kejayaan dan Kekayaan yang dikongsikan oleh Dr. Azizan Osman (DAO).

Untuk mendisiplinkan diri, pendapatan yang kita perolehi setiap bulan bolehlah dimasukkan ke dalam 6 TABUNG, iaitu:

 

6 tabung

Necessity (NEC) – 55% daripada pendapatan

Tabung ini bertujuan untuk membayar semua perbelanjaan bulanan seperti duit sewa rumah, bayaran bulanan kereta,bil elektrik, perbelanjaan dapur, yuran sekolah anak dan sebagainya. Penting ya kita asingkan semua perbelanjaan tetap pada bulan itu, supaya baru nampak dan dapat mengawal perbelanjaan bulanan  kita tu. Contoh: RM3000 x 55% = RM1650 sebulan.

 

Long Term Saving for Spending (LTSS) –  10% daripada pendapatan
Duit dalam tabung ni adalah untuk kegunaan masa akan datang iaitu dalam tempoh 5-10 tahun lagi. Antaranya termasuklah seperti perbelanjaan untuk menunaikan haji atau umrah.  Contoh: RM3000 x 10% = RM300 sebulan.

 

Education (EDUC) – 10%  daripada pendapatan
Duit dalam tabung ni adalah untuk pendidikan diri sendiri, bukan untuk pendidikan anak-anak. Ibu bapa juga perlu menambah niali diri dengan meningkatkan taraf pendidikan mereka seperti menghadiri kursus dan bengkel. Alhamdulillah, melalui tabung ini, saya dapat hadir ke kelas-kelas oleh DAO. Pendek kata, kelas-kelas ilmu itu semuanya adalah sat bentuk ‘pelaburan’ demi kejayaan masa depan =) Untuk kaya dan berjaya, sentiasalah berusaha untuk menambah ilmu kerana semua jenis pekerjaan dan perniagaan memerlukan ilmu. Contoh: RM3000 x 10% = RM300 sebulan.

 

Play – 10%  daripada pendapatan
Duit dalam tabung ni adalah untuk hiburan atau untuk ‘reward’ diri dan keluarga yang telah mengizinkan masa mereka diambil oleh kita untuk bekerja. Contoh, pergi bercuti, membeli hadiah atau menonton wayang. Bagi mereka yang tidak gemar bercuti, boleeh gunakan wang ini untuk belanja keluarga seperti makan-makan atau membeli hadiah anak-anak. Saya setuju dengan kata-kata DAO bahawa apabila kita pergi bercuti, kita akan membawa pulang lebih banyak idea baru untuk kembangkan bisnes kita. Contoh: RM3000 x 10% = RM300 sebulan.

 

Financial Freedom Account  (FFA) – 10%  daripada pendapatan
Duit dalam tabung ini adalah untuk disimpan ke dalam bank sebagai passive income. Bagi setiap orang, adalah penting untuk mengetahui berapakah jumlah wang yang diperlukan untuk mencapai kebebasan kewangan (Financial Freedom). Apabila wang di dalam tabung ini sudah mencapai jumlah tertentu, ia boleh digunakan untuk membeli saham atau aset. Cara ini dapat membiakkan lagi wang asal yang kita simpan. Apabila kita membeli rumah dan disewa kepada orang, wang sewa jika mempunyai lebihan akan menjadi passive income kepada kita. Keadaan inilah yang dikatakan wang bekerja untuk kita. Contoh: RM3000 x 10% = RM300 sebulan. 

 

Give  – 5%  daripada pendapatan
Tabung ini bertujuan untuk kebajikan termasuk sedekah. Contohnya, sedekah kepada anak yatim atau badan kebajikan. Inilah bahagian yang paling penting. Dalam Islam, kita harus percaya bahawa dalam rezeki yang diperolehi itu ada hak orang lain. Dan bagi secara umumnya, tangan yang memberi adalah lebih baik dari menerima. Untuk mendapat lebih banyak, kita haruslah memberi lebih banyak terlebih dahulu. Disinilah terletaknya keberkatan terhadap rezeki kita.Kalau nak rezki lebih berkat, mula lah bersedekah hari ini iaitu sekurang-kurangnya 5% daripada pendapatan bulanan anda perlu dimasukkan ke dalam tabung ini. Contoh: RM3000 x 5% = RM150 sebulan. 

Sebelum menerima pendapatan yang besar, kita haruslah mampu mengurus kewangan yang kecil dahulu. Jadi, walaupun pendapatan anda baru 3 atau 4 angka, belajarlan mengurus dari sekarang. Biasakan diri dengan sistem pengurusan yang betul sebelum wang besar masuk nanti!

Selamat beramal dan moga bermanfaat =)

pengedar shaklee malaysia_new

Overnight_OAt5

Resipi Ringkas: Overnight Oats

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Diabetes, Energizing Soy Protein, Keluarga, Resipi, Resipi Masakan, Resipi Shaklee, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Assalammu’alaikum semua…

Haaa….sana sini orang duk sebut tentang Overnight Oats kan…saya pun tak ketinggalan untuk buat snek berkhasiat ni…

Jadi, saya pun cuba buat…tapi saya nak buat dengan resipi yang benar-benar berkhasiat…Inilah diaaaa.. =)

 

Overnight_oat1

 

Bahan-bahannya:

  • 1/2 cawan Rolled Oats
  • 1/2 cawan susu segar
  • 1/2 cawan Yogurt kosong
  • kismis
  • Strawberry
  • madu ikut rasa
  • 1 sudu besar Shaklee Mealshakes
  • 1 sudu besar Shaklee ESP

 

Cara-caranya:

  1. Campurkan kesemua bahan kering: oats, kismis, Mealshakes dan ESP ke dalam mangkuk/bekas. Gaul rata ye..eh macam nak buat kuih pulak =)

Overnight_Oat3

 

2. Kemudian bahagikan buah strawberi kepada 2 bahagian….1 bahagian buah strawberi tu dihiris nipis.. 1 bahgian lagi dicincang halus..kalau nak hancur lunat pun boleh supaya lebih rasa Strawberi tu =)

Overnight_Oat2

3. Masukkan semua bahan basah yang lain: susu, yogurt, madu dan strawberi ke dalam bekas tu..kacau rata lagi ye..dah sudah, tutup bekas dan simpan dalam peti sejuk untuk semalaman…inilah rupanya bila dah kacau dan sedia untuk tidur dalam peti sejuk =)

Overnight_Oat4

 

 

4. Esok pagi, boleh keluarkan Overnight Oats dan sedia untuk dimakan untuk sarapan pagi atau snek yang berkhasiat..inilah rupanya bila oats tu dah kembang..

Overnight_OAt5

 

Rasanya..memang best!!! boleh juga tambah buah-buahan lain seperti Blueberry, Kiwi dan lain-lain….kalau nak tambah kacang badam pun boleh…eh, saya nak pergi kedai lagi untuk beli banyak barang tambahan untuk buat lagi resipi ni…sesuai untuk orang yang sedang berdiet, dan sarapan ringkas yang menyihatkan tapi mengenyangkan!

Selamat mencuba!

 

pengedar shaklee malaysia_new

shaklee

Learn To Success #2: Benarkah WonderMum Network Sesuai Untuk Para Ibu?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, WonderMum Network, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Assalammu’alaikum. 

Di Wondermum Network, kami sentiasa memberi bimbingan kepada ahli-ahli yang ingin menjana pendapatan dengan Shaklee.

Baru-baru ni, saya telah mengadakan kelas asas untuk ahli-ahli baru yang menyertai kami. Kebanyakkan dariapda mereka ialah ibu yang mempunyai anak-anak kecil.

Istimewanya kumpulan kami ni, nak pergi kelas bisnes boleh bawa anak. Sambil susukan anak dan sambil tidurkan anak pun boleh menuntut ilmu!

Jadi, jangan gentar dan kuatir sekiranya anda adalah ibu yang mempunyai anak-anak kecil..kerana saya juga seperti anda!

Kami bukanlah seperti bisnes MLM lain yang meninggalkan anak-anak untuk ke kelas bisnes….Para ibu dan surirumah juga mempunyai hak untuk berniaga selagi diberi keizinan oleh suami masing-masing..

Buktinya, lihatlah gambar ni!=)

 

shaklee

 

Berminat untuk sertai kami? Hubungi saya untuk mengetahui bagaimana anda boleh menjana pendapatan dari rumah, tanpa meninggalkan keluarga tersayang =)

Jangan risau, saya juga seorang ibu seperti anda!

pengedar shaklee malaysia_new

 

20140918_183332

Panduan Ibu Berkerjaya: Aktiviti ‘Simple’ Bersama Anak-Anak

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Suri Rumah 5 Angka, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Assalammu’alaikum…

Sibuk dengan kerja pejabat? Terikat dengan jadual kerja rumah yang padat? Itu semua tidak menghalang ibu-ibu untuk meluangkan bersama anak-anak tersayang..sebab banyak sangat sebenarnya aktiviti yang boleh dilakukan di rumah bersama anak-anak!

Hari ini saya nak kongsikan aktiviti ‘simple’ bersama anak-anak yang boleh dilakukan oleh para ibu yang bekerjaya atau ibu-ibu yang mempunyai waktu terhad untuk diluangkan bersama anak-anak…Aktiviti ini dipanggi Do It Yourself (DIY) Craft Art =)

20140918_182254

Inilah set DIY Craft yang saya beli dari kedai DIY…konsepnya kolaj pelekat menggunakan foam.

Set Kolaj ni merupakan set yang lengkap mempunyai papan foam utama berbentuk haiwan seperti rama-rama dan beruang. Anak-anak hanya perlu melekatkan pelekat (sticker) foam yang telah siap digunting.

20140918_182525(0)

Mudah saja kan..kanak-kanak berumur 1 tahun 10 bulan seperti Luqman pun boleh buat sendiri.

20140918_182739

Syafie punya berbentuk rama-rama. Hanya rujuk gambar  contoh yang disediakan.

20140918_183332

Kanak-kanak yang berumur kurang dari setahun mungkin tidak sesuai menggunakan set ini kerana ada bahagian pelekat yang dipotong kecil.

20140918_183933

 Syafie dan Luqman gembira dan bangga dengan hasil seni masing-masing.

Dah siap! Rasa-rasanya tak sampai 15 minit pun buat  aktiviti ‘simple’ bersama anak-anak ni. Antara pelajaran yang berlangsung semasa aktiviti ini ialah,

  • Anak-anak dapat mengenal dan bermain dengan warna dan bentuk
  • Anak-anak dapat mengenal bahagian-bahagian badan (haiwan)
  • Dapat memupuk sifat sabar dalam diri anak-anak untuk menghabiskan aktiviti ini hingga akhir
  • Dapat mengasah skil motor anak-anak 

Haa…mudahkan  aktiviti ‘simple’ bersama anak-anak ni? Dan paling menarik, set ini boleh didapati di kedai dengan harga yang kurang daripada RM3! Aktiviti mudah ini sangat sesuai digantikan dan lebih baik daripada membiarkan anak-anak dengan menonton televisyen atau bermain dengan tab.

Selamat mencuba!

pengedar shaklee malaysia_new

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: