dari up’ speakerSri lanka web hostingsejahtera“best pemenangsayangincubatorpesertasalamoctober

Bisnes

Peluang Untuk Bimbingan Eksklusif Bisnes Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Side Income, WonderMum Network

Alhamdulillah, hari ni dan semalam saya berpeluang untuk mengadakan sesi eksklusif coaching untuk rakan bisnes kami di bawah Wondermum Network=) Mereka ialah dua orang ‘anak ‘ Shaklee saya yang serius untuk menjana pendapatan utama dengan Sahklee.

11825544_945752455464135_1065732374027540074_n

Sesi Exclusive Coaching pada 04/08/2015 dengan Nana.

Nana, ialah seorang ibu beranak 2 yang masih bekerja sebagai Jurutera dan menjalankan bisnes Shaklee secara ‘part-time’. Beliau kini amat komited untuk naik ke pangkat pertama dalam Shaklee. Saya sendiri teruja melihat semangat dan kesungguhan beliau untuk berjaya dalam Shaklee. Yelah, sanggup datang dari Bangi ke Ampang semata-mata untuk menghadiri sesi eksklusif ni. Saya yakin Nana boleh naik SUPERVISOR bulan ni!

11816378_946640675375313_5418033809521106054_o

Sesi Exclusive Coaching pada 05/08/2015 pula dengan kak Rabiah.

Kak Rabiatul Adawiyah, ialah ibu beranak 3 yang merupakan surirumah sepenuh masa dan menjalankan bisnes Shaklee dari rumah. Walaupun mempunyai anak-anak yang masih kecil, beliau kini merupakan Supervisor Shaklee yang mempunyai empayar yang sedang berkembang besar. Dah beberapa kali Kak Rabiah mengajak saya datang ke rumahnya untuk belajar tentang selok-belok bisnes Shaklee. Hari ni dapat juga saya dijamu dengan Kari Ayam cicah roti yang sangat best! InshaAllah kak Rabiah bakal bergelar Senior Supervisor tidak lama lagi=)

Kedua-dua anak Shaklee saya ni membuktikan bahawa golongan ibu yang beranak kecil juga boleh berjaya, asalkan ada kemahuan dan usaha, pasti ada jalan untuk berjaya. Oh ya, sesi bimbingan eksklusif ini hanya terbuka kepada mereka dibawah bimbingan saya dalam Wondermum Network. InshaAllah, kami akan cuba membantu anda sedaya upaya untuk berjaya mencapai target dan impian anda dengan Shaklee.

Nak join kami? Jom!

pengedar-shaklee-malaysia_new

 

11060893_890551347650913_6991855891064952040_n

Shaklee Success Seminar 2015

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Shaklee Business Opportunity, Shaklee Products, Side Income, WonderMum Network, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Alhamdulillah, pada ahad lepas saya dijemput oleh Shaklee untuk join satu event yang sangat best…eksklusif hanya untuk leaders berpangkat Efektif Coordinator ke atas. Shaklee Success Seminar ni diadakan di Hotel Marriot Putrajaya. Event ni start petang, dan bersambung dengan dinner pada belah malamnya.

11150228_890550604317654_6001985467203906517_n

 Ambil gambar dulu sebelum peserta lain datang

Mula-mula saya ingat event ni event biasa untuk leaders…mungkin ada amanat yang nak disampaikan oleh Mr.Victor Lim, Presiden Shaklee Malaysia. Setting dewan pun penuh dengan poster Shaklee Success Seminar. Rasa semangat sikit duk depan…hihi..tambah pula yang datang ramai Master veteren…jadi rasa diri sangat bertuah sebab terpilih dan dijemput Shaklee ke event di Hotel kegemaran ni =)

18623_890550737650974_3161868629724073373_nSungguh bersemangat Mr. Victor Lim beraksi tu =)

154568_890550664317648_7316314598658734840_n (1)Model-model Shaklee sedang berposing (Bersama Master Farihah dan Master Nadiah)

11053346_890550690984312_1115783969045895529_n

Sebahagian peserta yang hadir…ramai juga Master yang Veteren.

Rupa-rupanya event ni sangat best dan sangat memberi inspirasi!! Seolah-olah diberi semangat baru untuk membantu lebih ramai orang melalui bisnes Shaklee ni..Dan  tak sabar nak sampaikan kepada anak cucu Wondermum Network.

10552645_890550840984297_1528107363470596040_n

Sempat juga minum petang eksklusif di Cafe Hotel bersama anak dan cucu, Master Tuan Nurul Ain dan Key Coordinator Umee Suziana.

Tibalah saat yang dinanti iaitu dinner pada belah malamnya..menu pada malam tu ialah Masakan Cina. Sajian dihidangkan mengikut turutan dalam menu. Macam biasa, nasi yang terakhir. Jadi semua orang dah kenyang makan lauk sebelum nasi sampai.

11152708_890550880984293_8705197713382533197_nNi menu untuk malam tu. Masa ni dah rasa macam nak makan je menu ni sebab lapar sangat..hihi..

11156183_890550900984291_2761383695860526205_n

Posing dulu dengan Mr. Victor Lim

11100354_890551140984267_8501999221786356389_nAppetizer dah sampai. Masa ni semua berebut sebab kelaparan. Lupa yang akan ada lauk lagi lepas ni.

11138527_890551167650931_1627975664127164604_nAyam Roasted dan Ayam Nestum yang best!

11156191_890551197650928_2451461688537055637_nIni kegemaran semua orang. Buttered Prawn!

11129195_890551104317604_8722244641839341220_nSempat lagi posing 3 generasi ni. Insha Allah, masa akan datang nanti lebih ramai anak cucu Wondermum Network yang akan join SSS ni.

1511901_890551260984255_6154971943135565111_nIkan kerapu masam manis. Sedap! Mujur isinya dah siap potong dan goreng. Tinggal ambil je tak perlu korek isi.

Tengah makan udang, tiba-tiba nama kena panggil. Rupa-rupanya ada penyampaian sijil dan pin SSS. Wah. best!

11174627_893441114028603_743468917047773691_o

11149268_893441674028547_3221164025776888962_nIni dia pin comel tapi eksklusif SSS ni =)

11164751_893441517361896_5092224485405539721_n

11060893_890551347650913_6991855891064952040_nAlhamdulillah, terima kasih Shaklee atas penghargaan ini!

pengedar-shaklee-malaysia_new

WMN Family

Rakan Bisnes Wondermum Network

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, WonderMum Network, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Alhamdulillah, dalam Wondermum Network kami ada ramai rakan bisnes yang telah berjaya mencapai impian mereka….mencapai kebebasan wang, masa bersama keluarga dan anak-anak dan ramai yang telah berjaya mendapat pendapatan 4 angka. Kami masih lagi mengalu-alukan kedatangan anda semua untuk menyertai kami dalam Wondermum Network…

Ingin sertai kami? Boleh hubung saya atau leaders kami seperti dalam video ini =)

 

pengedar-shaklee-malaysia_new

10864533_830670160305699_903808280_o

Bila Makcik-Makcik Berbisnes Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, WonderMum Network, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Assalammu’alaikum dan selamat petang kepada semua pembaca.

Didoakan para pembaca semua dalam keadaan sihat dan ceria hendaknya=)

Alhamdulillah, pada 21 Disember yang lepas saya telah dijemput oleh cucu bisnes saya, Puan Umee Suziana sebagai  speaker jemputan dalam program Misi Mengejar Mimpi anjuran Empayar Sinar Jutawan Shaklee.

10818267_10204011452099551_1946885234568480933_o

Poster rasmi program yang bertempat di Kuantan, Pahang.

Yang menariknya, ramai juga di antara peserta yang merupakan golongan ‘berusia’ yang menyertai kelas ini dan satia dari awal sehingga habis program. Namun, walaupun mereka layak dipanggil ‘Makcik’, tetapi jangan terkejut kerana ada diantara mereka yang sudah dan sedang menikmati PENDAPATAN 4 ANGKA dengan Shaklee.

Itu dia..hebat makcik-makcik ni kan? Kita yang muda mudi ni sepatutnya rasa tercabar dengan komitmen dan kesungguhan yang ditunjukkan oleh mereka.

10876656_830391013666947_450147713_o

Ketika kelas sedang berlangsung. Masing-masing khusyuk mendengar amanat yang diberikan speaker.

10876618_830350413671007_1644747220_o

Ada demo produk juga.

Dalam slot saya yang bertajuk “Mudahnya Menjadi Magnet Rezeki” saya ada kongsikan banyak tips-tips untuk dimanfaatkan oleh para peserta sebagai Pengedar Shaklee. Saya juga berkongsi pengalaman saya dari awal-awal menyertai Shaklee sehinggalah bergelar Master.

10849494_830661823639866_1112151372_o

Master Dila Roslan in action

10856356_830806623625386_1827678620_o

Seronok dapat hadiah daripada penganjur.

10878639_830404583665590_793702596_o

Sebelum tamat program, ada sesi bersenam yang mereka telah lakukan pada awal program. Seronok sangat sampai nak ulang lagi, katanya=)

Sebelum pulang, bergambar kenangan dengan semua dulu.

10883881_830661993639849_207986388_o

10864533_830670160305699_903808280_o

Tengok tu, meriah dan ceria kan makcik-makcik hebat ni!

Sekiaranya anda berada di KUANTAN dan ingin menyertai keluarga besar kami, bolehlah hubungi saya untuk keterangan lanjut. InshaAllah, saya jamin anda pasti akan berasa teruja dan gembira kerana memilih Shaklee sebagai sumber pendapatan anda=)

10876388_830504593655589_637417481_o

Opps, sempat juga bergambar dengan susur galur saya yang ada iras artis Emma Maembong=)

InshaAllah, kita jumpa lagi ye warga KUANTAN!

pengedar shaklee malaysia_new


Slides_8

Siapa Saya?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, WonderMum Network

Assalammu’alaikum & Salam sejahtera

Saya Nur Adilawati, pengasas Wondermum Network International dan Pengarah Urusan WonderMum Business Sdn. Bhd.

Kepakaran saya adalah membantu para ibu dan bekerjaya untuk menyusukan anak-anak dengan susu ibu, membantu anak-anak untuk kekal sihat daripada penyakit dan membantu para wanita untuk menjana pendapatan dari rumah.

Masalahnya kini, para ibu kurang diberi kesempatan untuk mempelajari teknik penyusuan eksklusif dengan betul sehingga menyebabkan mereka tidak mendapat sokongan padu dalam menjayakan penyusuan susu ibu.

Bersama WonderMum Network, kami mempunyai kumpulan sokongan untuk membincangkan pelbagai masalah kesihatan yang dihadapi oleh diri sendiri dan keluarga di samping memberi panduan untuk para wanita menjana pendapatan sendiri hanya dari rumah.

Saya adalah Mentor pilihan anda=)

Master Dila Roslan
Pengasas Wondermum Network
www.wondermum.my

Slides_8

NEW_ST

Wondermum Network Di Abadikan Dalam Shaklee Today Edisi Terbaru

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Business Opportunity, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, WonderMum Network

Alhamdulillah, Shaklee Today Edisi Terbaru dah keluar..kali ni sungguh tebal sebab ada banyak event dan gambar di dalam nya.

Dan pada keluaran kali ini, ada gambar saya untuk Muka SHAKLEE STARS: SENIOR KEY COORDINATOR

Shaklee Today ni diterbitkan 3 bulan sekali…sebab itulah keluarannya agak kebelakang.

 

NEW_ST_2

NEW_ST

Dalam muka surat tersebut, ada menyebut tentang WONDERMUM NETWORK!! Tahniah kepada semua ahli keluarga Wondermum Network..anda tahu siapa anda=)

Sesungguhnya, tanpa anak cucu dan setiap ahli keluarga WonderMum Network, saya takkan berada di tempat sekarang. Kerana mereka hebat, saya dilonjak ke atas..

Dan mengenangkan itulah, saya makin bersemangat untuk membimbing seluruh ahli keluarga saya ke puncak kejayaan!

Semoga Allah SWT memberi ilham dan kekuatan untuk memegang amanah yang besar ini…

Amin, InshaAllah..

 

Salam sayang,

Master Dila Roslan

pengedar shaklee malaysia_new

 

shaklee

Learn To Success #2: Benarkah WonderMum Network Sesuai Untuk Para Ibu?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, WonderMum Network, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Assalammu’alaikum. 

Di Wondermum Network, kami sentiasa memberi bimbingan kepada ahli-ahli yang ingin menjana pendapatan dengan Shaklee.

Baru-baru ni, saya telah mengadakan kelas asas untuk ahli-ahli baru yang menyertai kami. Kebanyakkan dariapda mereka ialah ibu yang mempunyai anak-anak kecil.

Istimewanya kumpulan kami ni, nak pergi kelas bisnes boleh bawa anak. Sambil susukan anak dan sambil tidurkan anak pun boleh menuntut ilmu!

Jadi, jangan gentar dan kuatir sekiranya anda adalah ibu yang mempunyai anak-anak kecil..kerana saya juga seperti anda!

Kami bukanlah seperti bisnes MLM lain yang meninggalkan anak-anak untuk ke kelas bisnes….Para ibu dan surirumah juga mempunyai hak untuk berniaga selagi diberi keizinan oleh suami masing-masing..

Buktinya, lihatlah gambar ni!=)

 

shaklee

 

Berminat untuk sertai kami? Hubungi saya untuk mengetahui bagaimana anda boleh menjana pendapatan dari rumah, tanpa meninggalkan keluarga tersayang =)

Jangan risau, saya juga seorang ibu seperti anda!

pengedar shaklee malaysia_new

 

DSCF1237

WonderMum Get Together #1

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Products, Side Income, WonderMum Network

Assalammu’alaikum kepada semua pembaca yang budiman =)

Oh, baru saya perasan yang saya belum lagi update tentang event besar kami pada 16 September yang lepas….iaitu, Wondermum Get Together di Taman Tasik Titiwangsa…

Ini adalah acara picnic beramai-ramai dengan beberapa ahli keluarga yang berkumpul dengan lokasi pilihan kami di tepi tasik. Semua orang bawa makanan sikit sorang, potluck style…tapi bila sikit-sikit tu berkumpul jadilah banyaknya…

Jom kita layan gambar..

DSCF1032 DSCF1043

DSCF1048

DSCF1051

DSCF1057

DSCF1059

 

DSCF1061

Cantikkan lokasi picnic kami..tepi tasik menghadap Istana Budaya

DSCF1066Tu dia… makanan dah penuh dah..

Selain makan-makan, ada juga aktiviti untuk kanak-kanak..iaitu membuat collage foam sticker…yang bestnya, semua dapat hadiah pulak tu..nak tunggu habis memang jenuh skit…ehhee..

DSCF1078

DSCF1084

DSCF1092

DSCF1094

DSCF1108

DSCF1112

Selain tu, ada juga Cabutan Bertuah untuk 10 nombor bagi kategori dewasa….dan ada 2 hamper Grand Prize untuk pertandingan “Best Sedondon Family” dan “Best Testimony Sharing” Keluarga Mariani memenangi Best Sedondon Family …gigih sungguh mereka pakai baju raya! Untuk Best Testimony Sharing dimenangi oleh Hana yang menceritakan kisah semua ahli keluarganya yang mengamalkan Shaklee…

10381981_780457578660291_9062688008636421020_n

Hadiah menarik untuk kanak-kanak

10613154_780451545327561_6746122922047598690_n

Hadiah Grand Prize untuk 2 kategori yang menjadi rebutan…

DSCF1143

Lucky draw merchandise Shaklee dari USA

DSCF1150

Lucky draw dapat Mealshakes

DSCF1217

Pemenang “Best Sedondon Family”

DSCF1226

Pemenang “Best Testimony Sharing”

Alhamdulillah…acara berakhir dengan jayanya..rata-rata peserta semua gembira dan ajak nak buat lagi event macam ni! MC yang hilang suara dah ni…cepat-cepat tapau Nasi Lemak 2 Bungkus…hehe…InshaAllah, ada rezeki kita akan buat lagi ye..

DSCF1220

DSCF1242

Geng dapur yang Havoc

DSCF1254

Barisan AJK Ad-Hoc…terima kasih semua…

DSCF1230

DSCF1237WE ARE FAMILY!

Salam sayang,

pengedar shaklee malaysia_new

Kenapa saya buat Shaklee_Part 1

Kenapa Saya Buat Bisnes Shaklee – Part 1

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Baby, Bisnes Shaklee, Shaklee Business Opportunity, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, WonderMum Network, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Lama sungguh gambar-gambar ni tersimpan rapi dalam album hidupku..

 

Kisahnya, anak-anak saya sungguh istimewa.

 

Kerana mereka, saya meninggalkan kerjaya sebagai Jurutera dan memilih bisnes MLM dengan pendapatan hanya RM1500 ketika itu.

 

Kerana mereka, saya sanggup duduk di rumah 24 jam sehari, 7 hari seminggu walaupun berkelulusan Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Kejuruteraan.

 

Dan kerana mereka yang mana ada orang memanggil mereka ‘anak malang’, saya sebaliknya menumpang tuah dan rezeki mereka untuk menikmati pendapatan 5 angka sebulan.

 

Tahun 2010, Syafie dilahirkan dengan jangkitan paru-paru yang kronik. 14 hari saya berkampung di hospital, dengan tempoh keseluruhan 21 hari Syafie berada di ICU, inkubator dan wad bayi. Oh ya, dalam masa yang sama, suami saya Akmaruddin Jofri terlibat dalam kemalangan jalan raya dan berkampung di tingkat 5 hospital yang sama =). Itulah pertama kali kami beraya Aidiladha di hospital bertuah tu =)

 IMAG0028_editSyafie semasa di NICU (2010)

IMAG0082+editSyafie di dalam incubator (2010)

 IMAG0062_editSyafie di wad kanak-kanak dan bayi, ketika masih bergantung pada bantuan Oksigen (2010)

IMAG0079_editSuami terbabit dalam kemalangan jalan raya, ketika saya masih berada di Hospital (2010)

Tahun 2012, Luqman yang masih berada dalam kandungan, disahkan doktor mempunyai injap jantung yang sempit dan tidak normal seperti bayi lain. Sekali lagi, saya habiskan masa 10 hari pantang di hospital. Selama tempoh 6 bulan, Luqman bergantung pada ubat khas untuk kuatkan jantungnya dan ketika umurnya 2 bulan, beliau menjalani prosedur membesarkan injap jantung. Lagi berkampung di ICU dan wad kanak-kanak=)

 DSC_0434_editLuqman menjalani rutin memeriksa jantung (2012)

DSC_0446_editLuqman di ICU setelah menjalani prosedur membesarkan injap jantung (2012)

 DSC_0456_editLuqman di wad kanak-kanak setelah keluar dari ICU (2012)

Sejak Mei 2012, saya bertekad untuk menjaga anak-anak saya sendiri. Saya mahu menjaga mereka dengan tangan saya sendiri, dan saya mahu sentiasa bersama mereka setiap hari.  Alhamdulillah, Allah mengilhamkan saya bisnes Shaklee untuk menjana pendapatan dari rumah.Saya tak  perlu keluar rumah dengan kerap, dan kebanyakan masa saya dihabiskan bersama-sama Syafie dan Luqman,

 

Lumrah orang berniaga, ada pasang dan surutnya. Ketika saya sedih dan kecewa, saya akan memandang anak-anak saya dan saya akan kembali kuat dan bersemangat! Anak-anak istimewa saya adalah sumber inspirasi saya…mereka adalah sumber kekuatan saya!

 

Kini, Syafie sihat seperti kanak-kanak lain. Luqman sudah stabil, tetapi masih memerlukan ‘follow up’ dari pakar untuk setiap 6 bulan.

 

Sesungguhnya, anak-anak saya adalah antara push factor saya terus kekal dalam bisnes Shaklee. Dan keputusan untuk menumpukan 100% fokus pada bisnes Shaklee adalah antara keputusan terbaik yang pernah saya lakukan!

 

DSC_0128_editSyafie dan Luqman (2014)

 

Salam sayang,

Dila Roslan

pengedar shaklee malaysia_new

20140830_113809

Kelas Asas Bina Blog Dan Pengenalan Kepada SEO

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Business Opportunity, Shaklee News, Side Income, WonderMum Network

Alhamdulillah, pada 30 Ogos telah diadakan Kelas Asas Bina Blog dan Pengenalan Kepada Searching Engine Optimization (SEO)  khas untuk susur galur saya di bawah Wondermum Network..Kebanyakan daripada mereka masih baru dalam bidang blogging ini dan datang dengan semangat berkobar-kobar untuk menuntut ilmu=)

Kelas ini istimewa sebab ia diajar oleh cicit saya sendiri, iaitu Atiqah..memang macam-macam gelagat peserta yang hadir dalam Kelas Asas Bina Blog Dan Pengenalan Kepada SEO ini..

kebanyakannya bawa anak-anak kecil lagi..tapi semua tak patah semangat untuk menuntut ilmu..Yang menariknya, semasa Kelas Asas Bina Blog Dan Pengenalan Kepada SEO ni, peserta tak habis-habis

Jom kita layan gambar semasa kelas berlangsung..

20140830_113750

 Tengok tu bersemangat sungguh para peserta nak menuntut ilmu kan

20140830_123839Kelas agak penuh depan kehadiran para peserta lengkap dengan laptop masing-masing

20140830_111551  Tengok ni…gelagat salah seorang peserta iaitu cucu saya sndiri Mak Yang @ Zalmin Zakaria

20140830_111902Sambil belajar pun sempat lagi posing tu

20140830_113809Peserta bertanyakan soalan

20140830_103321Tengoklah gaya Cikgu Atiqah ni

10653716_935544939805257_5388227198475753174_n

Alahmdulillah, berakhir sudah kelas ni…semoga semua peserta mendapat pengajaran dan ilmu untuk dimanfaatkan…selamat beramal!

Salam sayang,

Dila Roslan

pengedar shaklee malaysia_new

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: