untukmeningkatShared hosting reviewSuper cheap hostingsavingalhamdulillahbergambar juga sempatdapat seronoklebihakan

Bisnes

Peluang Untuk Bimbingan Eksklusif Bisnes Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Side Income, WonderMum Network

Alhamdulillah, hari ni dan semalam saya berpeluang untuk mengadakan sesi eksklusif coaching untuk rakan bisnes kami di bawah Wondermum Network=) Mereka ialah dua orang ‘anak ‘ Shaklee saya yang serius untuk menjana pendapatan utama dengan Sahklee.

11825544_945752455464135_1065732374027540074_n

Sesi Exclusive Coaching pada 04/08/2015 dengan Nana.

Nana, ialah seorang ibu beranak 2 yang masih bekerja sebagai Jurutera dan menjalankan bisnes Shaklee secara ‘part-time’. Beliau kini amat komited untuk naik ke pangkat pertama dalam Shaklee. Saya sendiri teruja melihat semangat dan kesungguhan beliau untuk berjaya dalam Shaklee. Yelah, sanggup datang dari Bangi ke Ampang semata-mata untuk menghadiri sesi eksklusif ni. Saya yakin Nana boleh naik SUPERVISOR bulan ni!

11816378_946640675375313_5418033809521106054_o

Sesi Exclusive Coaching pada 05/08/2015 pula dengan kak Rabiah.

Kak Rabiatul Adawiyah, ialah ibu beranak 3 yang merupakan surirumah sepenuh masa dan menjalankan bisnes Shaklee dari rumah. Walaupun mempunyai anak-anak yang masih kecil, beliau kini merupakan Supervisor Shaklee yang mempunyai empayar yang sedang berkembang besar. Dah beberapa kali Kak Rabiah mengajak saya datang ke rumahnya untuk belajar tentang selok-belok bisnes Shaklee. Hari ni dapat juga saya dijamu dengan Kari Ayam cicah roti yang sangat best! InshaAllah kak Rabiah bakal bergelar Senior Supervisor tidak lama lagi=)

Kedua-dua anak Shaklee saya ni membuktikan bahawa golongan ibu yang beranak kecil juga boleh berjaya, asalkan ada kemahuan dan usaha, pasti ada jalan untuk berjaya. Oh ya, sesi bimbingan eksklusif ini hanya terbuka kepada mereka dibawah bimbingan saya dalam Wondermum Network. InshaAllah, kami akan cuba membantu anda sedaya upaya untuk berjaya mencapai target dan impian anda dengan Shaklee.

Nak join kami? Jom!

pengedar-shaklee-malaysia_new

 

Alhamdulillah...inilah jumlah award yang diterima pada NC kali ini..

Warna-Warni National Conference 2014/2015

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Daftar ahli Shaklee, Shaklee National Conference, Shaklee News, Side Income

Alhamdulillah…pada 6 dan 7 Jun yang lepas telah berakhir Shaklee National Conference yang sungguh gilang-gemilang. Acara ini ialah acara eksklusif yang diadakan Shaklee untuk meraikan para pemenang award yang telah memenuhi syarat dan kelayakan sepanjang cycle 2014/2015..selain itu turut diadakan “Sharing session” dari Master-Master Shaklee yang telah berjaya. Booth produk pun ada dan sangat best!!

Shaklee NC ni terbuka kepada semua, samada ahli ataupun tidak boleh join…orang awam yang mahu mengenal Shaklee pun dijemput hadir..kesimpulannya NC kali ni memang awesome dan happening!! Oleh itu rasa nak abadikan sikit gambar kat post kali ni….hihi…

Ni tengah beratur untuk Master Parade

Ni tengah beratur untuk Master Parade

 

Ini pulak gambar susana di luar dewan..meriah kan?

Ini pulak gambar susana di luar dewan..meriah kan?

 

Suasana dalam dewan di Mines International Convention Centre

Suasana dalam dewan di Mines International Convention Centre

 

MC dah buka majlis

MC dah buka majlis

 

Masa ni sesi untuk Presiden Shaklee Malaysia, Mr. Victor Lim berucap

Masa ni sesi untuk Presiden Shaklee Malaysia, Mr. Victor Lim berucap

 

Tengah beratur untuk ambil award pertama, Leadership Consistency

Tengah beratur untuk ambil award pertama, Leadership Consistency

 

Yeay! Dah terima award pertama!!

Yeay! Dah terima award pertama!!

 

Meriahnya acara terima award ni!!

Meriahnya acara terima award ni!!

 

Alhamdulillah...inilah jumlah award yang diterima pada NC kali ini..

Alhamdulillah…inilah jumlah award yang diterima pada NC kali ini..

 

Bergambar kenangan di luar dewan..Shaklee decorate dinding khas ada gambar Shaklee HQ di USA

Bergambar kenangan di luar dewan..Shaklee decorate dinding khas ada gambar Shaklee HQ di USA

 

DSCF8548

Jalan menuju ke Kids Day care....comel sangat tempat khas untuk kanak-kanak...dan paling best, boleh tinggalkan anak kat istu. KAlau ada masalah nanti pihak Shaklee akan call ibu bapa

Jalan menuju ke Kids Day care….comel sangat tempat khas untuk kanak-kanak…dan paling best, boleh tinggalkan anak kat istu. KAlau ada masalah nanti pihak Shaklee akan call ibu bapa

 

Seeblum memasuki kawasan booth/Sales Expo Shaklee

Seeblum memasuki kawasan booth/Sales Expo Shaklee

Antara booth yang menarik ialah Booth Nutriwhite

Antara booth yang menarik ialah Booth Nutriwhite

Masa ni tengah tak ada orang, patutnya akan ada pemeriksaan kesihatan percuma disini oleh Nutritionist Shaklee

Masa ni tengah tak ada orang, patutnya akan ada pemeriksaan kesihatan percuma disini oleh Nutritionist Shaklee

 

Banyak lagi gambar-gambar yang nak dikongsikan, dan selebihnya ada di sini..dan paling best NC kali ini, ramai anak cucu Wondermum Network pun terima award mereka!

WMN_NC2014_2015

Insha Allah, pada NC akan datang, makin ramai anak cucu Wondermum Network akan turut mendapat award…mereka ini telah menjana pendapatan dengan Ahaaklee untuk temoh yang lama, dan kini masing-masing ada dan lebih ramai orang diluar sana yang masih belum merasai kehebatan dan faedah Shaklee….insha Allah, pasti satu hari nanti..

Nak sertai kami dan jana pendapatan dengan Shaklee? Kami amat mengalu-alukan kedatangan anda=)

pengedar-shaklee-malaysia_new

PERCUMA VITALEA

Dah Dapat Vita-Lea Percuma?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Business Opportunity, Shaklee News, Side Income, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Bersempena dengan ulangtahun Vita-lea yang ke 100, Shaklee kini mengadakan promosi istimewa untuk memberi sebotol Vita-Lea kepada mereka yang layak. Macam mana nak layak tu? Senang je. Hanya daftar keahlian Shaklee sekarang hingga Oktober 2015 untuk mendapat sebotol Vita-Lea percuma. Namun, lagi cepat anda daftar, lagi cepatlah anda akan menikmati Vita-Lea percuma ni kan?

Anda dah dapat Vita-lea PERCUMA? Kalau belum, hubungi saya sekarang!

PERCUMA VITALEA

pengedar-shaklee-malaysia_new

11060893_890551347650913_6991855891064952040_n

Shaklee Success Seminar 2015

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Shaklee Business Opportunity, Shaklee Products, Side Income, WonderMum Network, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Alhamdulillah, pada ahad lepas saya dijemput oleh Shaklee untuk join satu event yang sangat best…eksklusif hanya untuk leaders berpangkat Efektif Coordinator ke atas. Shaklee Success Seminar ni diadakan di Hotel Marriot Putrajaya. Event ni start petang, dan bersambung dengan dinner pada belah malamnya.

11150228_890550604317654_6001985467203906517_n

 Ambil gambar dulu sebelum peserta lain datang

Mula-mula saya ingat event ni event biasa untuk leaders…mungkin ada amanat yang nak disampaikan oleh Mr.Victor Lim, Presiden Shaklee Malaysia. Setting dewan pun penuh dengan poster Shaklee Success Seminar. Rasa semangat sikit duk depan…hihi..tambah pula yang datang ramai Master veteren…jadi rasa diri sangat bertuah sebab terpilih dan dijemput Shaklee ke event di Hotel kegemaran ni =)

18623_890550737650974_3161868629724073373_nSungguh bersemangat Mr. Victor Lim beraksi tu =)

154568_890550664317648_7316314598658734840_n (1)Model-model Shaklee sedang berposing (Bersama Master Farihah dan Master Nadiah)

11053346_890550690984312_1115783969045895529_n

Sebahagian peserta yang hadir…ramai juga Master yang Veteren.

Rupa-rupanya event ni sangat best dan sangat memberi inspirasi!! Seolah-olah diberi semangat baru untuk membantu lebih ramai orang melalui bisnes Shaklee ni..Dan  tak sabar nak sampaikan kepada anak cucu Wondermum Network.

10552645_890550840984297_1528107363470596040_n

Sempat juga minum petang eksklusif di Cafe Hotel bersama anak dan cucu, Master Tuan Nurul Ain dan Key Coordinator Umee Suziana.

Tibalah saat yang dinanti iaitu dinner pada belah malamnya..menu pada malam tu ialah Masakan Cina. Sajian dihidangkan mengikut turutan dalam menu. Macam biasa, nasi yang terakhir. Jadi semua orang dah kenyang makan lauk sebelum nasi sampai.

11152708_890550880984293_8705197713382533197_nNi menu untuk malam tu. Masa ni dah rasa macam nak makan je menu ni sebab lapar sangat..hihi..

11156183_890550900984291_2761383695860526205_n

Posing dulu dengan Mr. Victor Lim

11100354_890551140984267_8501999221786356389_nAppetizer dah sampai. Masa ni semua berebut sebab kelaparan. Lupa yang akan ada lauk lagi lepas ni.

11138527_890551167650931_1627975664127164604_nAyam Roasted dan Ayam Nestum yang best!

11156191_890551197650928_2451461688537055637_nIni kegemaran semua orang. Buttered Prawn!

11129195_890551104317604_8722244641839341220_nSempat lagi posing 3 generasi ni. Insha Allah, masa akan datang nanti lebih ramai anak cucu Wondermum Network yang akan join SSS ni.

1511901_890551260984255_6154971943135565111_nIkan kerapu masam manis. Sedap! Mujur isinya dah siap potong dan goreng. Tinggal ambil je tak perlu korek isi.

Tengah makan udang, tiba-tiba nama kena panggil. Rupa-rupanya ada penyampaian sijil dan pin SSS. Wah. best!

11174627_893441114028603_743468917047773691_o

11149268_893441674028547_3221164025776888962_nIni dia pin comel tapi eksklusif SSS ni =)

11164751_893441517361896_5092224485405539721_n

11060893_890551347650913_6991855891064952040_nAlhamdulillah, terima kasih Shaklee atas penghargaan ini!

pengedar-shaklee-malaysia_new

CARS, CASH, TRIPS & DREAMS

3 Perkara BEST Yang Anda Akan Dapat Bila Menjadi Ahli Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Shaklee Business Opportunity, Shaklee Products, Side Income, Suri Rumah 5 Angka

Alhamdulillah, kini kesederan untuk menjana pendapatan sampingan memandangkan kos sara hidup yang meningkat. Dan sebab tu ramai yang bertanyakan kepada saya tentang peluang bisnes Shaklee. Apa yang saya katakan, anda bukan hanya akan mendapat wang ringgit…malah lebih daripada itu!

CARS, CASH, TRIPS & DREAMS

 

Ini adalah antara beberapa benda yang telah saya dapat sejak fokus dengan bisnes Shaklee sejak Jun 2012. Ini bermakna, selama 2 tahun 10 bulan, saya telah kecapi semua ini.

 

1) Cash (Tunai) 

Bagi seorang Pemimpin Jualan Shaklee, anda layak mendapat pendapatan tahunan sekurang-kurangnya RM24,000 setahun. Pendapatan anda berbeza mengikut pangkat dalam Shaklee. Pangkat tertinggi Shaklee, seorang Master Coordinator mampu meraih pendapatan sehingga 6 angka sebulan. 

INCOME SHAKLEE

Alhamdulillah kini, sudah hampir setahun saya berada pada rank tertinggi Shaklee dan meraih pendapatan 5 angka sebulan. Di bawah susur galur saya, lebih 50 orang pemimpin jualan yang menikmati pendapatan 4 hingga 5 angka sebulan. Dan menariknya, penyata bonus Shaklee boleh digunakan untuk membuat pinjaman bank bagi membeli rumah, kereta dan hartanah lain.

 

2) Cars (Kereta)

 Shaklee juga memberi wang bonus khas yang dipanggil car bonus apabila anda layak melepasi syarat-syarat yang ditetapkan. Shaklee tidak memberi sebuah kereta supaya anda dapat memilih dan membeli kereta yang diidamkan daripada wang tersebut. Cash Bonus diberi setiap bulan selagi anda masih aktif bersama Shaklee. Ada juga yang menggunakan Car Bonus untuk membayar wang pinajaman perumahan mereka. Terpulang! Itu hak anda. Saya pula, Shaklee masih memberi car bonus setiap bulan dan jumlahnya boleh membayar 3 bulan wang ansuran kereta saya =)

INCOME SHAKLEE _2

 

3) Convention (Percutian)

2 jenis percutian yang ditawarkan oleh Shaklee ialah percutian dalam negeri dan luar negara. Setakat ini, saya sudah menyertai percutian ke Kota Kinabalu pada tahun 2013 dan percutian antarabangsa ke Los Angeles dan California di USA pada tahun 2014. Kesemua tiket kapal terbang, bilik hotel dan makanan di taja sepenuhnya oleh Shaklee. Jangan khuatir, makanan halal disediakan buat peserta Muslim. Keseluruhannya, layanan 6 bintang telah diberikan kepada kami! Saya juga berpeluang menyertai dan layak mendapat anugerah di Global Conference pada tahun lepas. InshaAllah tahun ini, saya akan ke Italy pula, setelah melepasi syarat kelayakan yang ditetapkan.

INCOME SHAKLEE_3

Kini, saya sedang sibuk membantu lebih ramai rakan bisnes di bawah susur galur Wondermum Network untuk turut mendapat pelbagai faedah yang Shaklee tawarkan ini. Ada yang sedang dalam proses menikmati pendapatan 4 angka, 5 angka, dan ada yang sedang berusaha untuk layak mendapat Car Bonus Shaklee….Mungkinkah anda calon seterusnya?

Jom sertai kami sekarang!

pengedar-shaklee-malaysia_new

WMN Family

Rakan Bisnes Wondermum Network

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, WonderMum Network, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Alhamdulillah, dalam Wondermum Network kami ada ramai rakan bisnes yang telah berjaya mencapai impian mereka….mencapai kebebasan wang, masa bersama keluarga dan anak-anak dan ramai yang telah berjaya mendapat pendapatan 4 angka. Kami masih lagi mengalu-alukan kedatangan anda semua untuk menyertai kami dalam Wondermum Network…

Ingin sertai kami? Boleh hubung saya atau leaders kami seperti dalam video ini =)

 

pengedar-shaklee-malaysia_new

image

Tips-Tips Memudahkan Kerja Rumah Bagi Ibu Bekerjaya

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Products, Side Income, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Assalammu’alaikum dan selamat sejahtera. Saya terjumpa senarai tips ni dari Pa&Ma. Jadi saya kongsikan di sini untuk rujukan sendiri dan rujukan untuk semua=)

Tip menyediakan sarapan

*Sediakan menu ringkas berasaskan roti  seperti roti bakar, sandwic, telur hancur, telur separuh masak, bijirin bersama susu atau nasi goreng.

Tip menyediakan makan malam

*Rancang menu masakan untuk seminggu lebih awal. Ia dapat menjimatkan masa untuk berfikir dan membuat persediaan bahan-bahan.

*Bagi memendekkan waktu memasak, pastikan semua bahan masakan disediakan lebih awal. Buat stok cili kisar, segala bawang, daging, ayam, ikan siap disiang dan dinyahbeku.

*Sediakan hanya dua menu untuk makan malam hari bekerja iaitu berasaskan daging, ayam atau ikan bersama sayur.

*Masak hidangan lauk yang mudah dimasak seperti ikan stim, isi ayam masak masam manis, daging masak kicap atau ikan goreng. Untuk sayur pula, tumis, masakk sup atau salad sayuran.

Tip menggosok pakaian

*Gosok pakaian pada hujung minggu untuk kegunaan seminggu.

*Gantung pakaian yang sudah digosok berasingan bagi mengurangkan kedutan.

Tip mengemas rumah

*Sapu dan kemas barang-barang yang bersepah setiap hari.

*Kemas rumah setelah anak-anak kecil tidur bagi mengelakkan mereka membuat sepah lagi.

*Di hujung minggu, buat jadual mengemas yang berat seperti vakum, mop lantai, cuci bilik air dan mengelap habuk almari.

*Sediakan bakul atau tempat menyimpan barang mainan anak supaya lebih teratur dan mudah disimpan.

Tip mencuci pakaian

*Cuci pakaian kotor dan setiap hari untuk mengelakkan daripada mencuci terlalu banyak pada waktu cuti dan terus sidai sebelum masuk tidur.

* Lipat pakaian kering segera dengan bantuan suami dan anak-anak untuk mengelakkan ia bertimbun lebih banyak dan berkedut.

Biarpun sibuk dengan urusan kerja-kerja rumah jangan abaikan anak-anak yang perlukan perhatian. Luangkan masa sekurang-kurangnya satu jam dengan anak-anak. Pelukan, ciuman dan berbual-bual dengan mereka sambil membuat kerja membantu mengeratkan hubungan ibu dan anak. Pastikan sebelum tidur anda bercerita atau membacakan buku cerita untuk mereka.

Semoga bermanfaat!

pengedar-shaklee-malaysia_new

10864533_830670160305699_903808280_o

Bila Makcik-Makcik Berbisnes Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, WonderMum Network, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Assalammu’alaikum dan selamat petang kepada semua pembaca.

Didoakan para pembaca semua dalam keadaan sihat dan ceria hendaknya=)

Alhamdulillah, pada 21 Disember yang lepas saya telah dijemput oleh cucu bisnes saya, Puan Umee Suziana sebagai  speaker jemputan dalam program Misi Mengejar Mimpi anjuran Empayar Sinar Jutawan Shaklee.

10818267_10204011452099551_1946885234568480933_o

Poster rasmi program yang bertempat di Kuantan, Pahang.

Yang menariknya, ramai juga di antara peserta yang merupakan golongan ‘berusia’ yang menyertai kelas ini dan satia dari awal sehingga habis program. Namun, walaupun mereka layak dipanggil ‘Makcik’, tetapi jangan terkejut kerana ada diantara mereka yang sudah dan sedang menikmati PENDAPATAN 4 ANGKA dengan Shaklee.

Itu dia..hebat makcik-makcik ni kan? Kita yang muda mudi ni sepatutnya rasa tercabar dengan komitmen dan kesungguhan yang ditunjukkan oleh mereka.

10876656_830391013666947_450147713_o

Ketika kelas sedang berlangsung. Masing-masing khusyuk mendengar amanat yang diberikan speaker.

10876618_830350413671007_1644747220_o

Ada demo produk juga.

Dalam slot saya yang bertajuk “Mudahnya Menjadi Magnet Rezeki” saya ada kongsikan banyak tips-tips untuk dimanfaatkan oleh para peserta sebagai Pengedar Shaklee. Saya juga berkongsi pengalaman saya dari awal-awal menyertai Shaklee sehinggalah bergelar Master.

10849494_830661823639866_1112151372_o

Master Dila Roslan in action

10856356_830806623625386_1827678620_o

Seronok dapat hadiah daripada penganjur.

10878639_830404583665590_793702596_o

Sebelum tamat program, ada sesi bersenam yang mereka telah lakukan pada awal program. Seronok sangat sampai nak ulang lagi, katanya=)

Sebelum pulang, bergambar kenangan dengan semua dulu.

10883881_830661993639849_207986388_o

10864533_830670160305699_903808280_o

Tengok tu, meriah dan ceria kan makcik-makcik hebat ni!

Sekiaranya anda berada di KUANTAN dan ingin menyertai keluarga besar kami, bolehlah hubungi saya untuk keterangan lanjut. InshaAllah, saya jamin anda pasti akan berasa teruja dan gembira kerana memilih Shaklee sebagai sumber pendapatan anda=)

10876388_830504593655589_637417481_o

Opps, sempat juga bergambar dengan susur galur saya yang ada iras artis Emma Maembong=)

InshaAllah, kita jumpa lagi ye warga KUANTAN!

pengedar shaklee malaysia_new


6 tabung

Panduan Pengurusan Kewangan: Rahsia 6 Tabung

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bisnes Shaklee, Jutawan, Shaklee Business Opportunity, Shaklee Products, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Assalammu’alaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Saya doakan anda semua dalam keadaan baik hendaknya =)

Hari ni saya nak kongsikan tips pengurusan kewangan. Saya baru belajar tentang ni pada bulan Oktober 2014 yang lalu di Intensif Magnet Kejayaan dan Kekayaan yang dikongsikan oleh Dr. Azizan Osman (DAO).

Untuk mendisiplinkan diri, pendapatan yang kita perolehi setiap bulan bolehlah dimasukkan ke dalam 6 TABUNG, iaitu:

 

6 tabung

Necessity (NEC) – 55% daripada pendapatan

Tabung ini bertujuan untuk membayar semua perbelanjaan bulanan seperti duit sewa rumah, bayaran bulanan kereta,bil elektrik, perbelanjaan dapur, yuran sekolah anak dan sebagainya. Penting ya kita asingkan semua perbelanjaan tetap pada bulan itu, supaya baru nampak dan dapat mengawal perbelanjaan bulanan  kita tu. Contoh: RM3000 x 55% = RM1650 sebulan.

 

Long Term Saving for Spending (LTSS) –  10% daripada pendapatan
Duit dalam tabung ni adalah untuk kegunaan masa akan datang iaitu dalam tempoh 5-10 tahun lagi. Antaranya termasuklah seperti perbelanjaan untuk menunaikan haji atau umrah.  Contoh: RM3000 x 10% = RM300 sebulan.

 

Education (EDUC) – 10%  daripada pendapatan
Duit dalam tabung ni adalah untuk pendidikan diri sendiri, bukan untuk pendidikan anak-anak. Ibu bapa juga perlu menambah niali diri dengan meningkatkan taraf pendidikan mereka seperti menghadiri kursus dan bengkel. Alhamdulillah, melalui tabung ini, saya dapat hadir ke kelas-kelas oleh DAO. Pendek kata, kelas-kelas ilmu itu semuanya adalah sat bentuk ‘pelaburan’ demi kejayaan masa depan =) Untuk kaya dan berjaya, sentiasalah berusaha untuk menambah ilmu kerana semua jenis pekerjaan dan perniagaan memerlukan ilmu. Contoh: RM3000 x 10% = RM300 sebulan.

 

Play – 10%  daripada pendapatan
Duit dalam tabung ni adalah untuk hiburan atau untuk ‘reward’ diri dan keluarga yang telah mengizinkan masa mereka diambil oleh kita untuk bekerja. Contoh, pergi bercuti, membeli hadiah atau menonton wayang. Bagi mereka yang tidak gemar bercuti, boleeh gunakan wang ini untuk belanja keluarga seperti makan-makan atau membeli hadiah anak-anak. Saya setuju dengan kata-kata DAO bahawa apabila kita pergi bercuti, kita akan membawa pulang lebih banyak idea baru untuk kembangkan bisnes kita. Contoh: RM3000 x 10% = RM300 sebulan.

 

Financial Freedom Account  (FFA) – 10%  daripada pendapatan
Duit dalam tabung ini adalah untuk disimpan ke dalam bank sebagai passive income. Bagi setiap orang, adalah penting untuk mengetahui berapakah jumlah wang yang diperlukan untuk mencapai kebebasan kewangan (Financial Freedom). Apabila wang di dalam tabung ini sudah mencapai jumlah tertentu, ia boleh digunakan untuk membeli saham atau aset. Cara ini dapat membiakkan lagi wang asal yang kita simpan. Apabila kita membeli rumah dan disewa kepada orang, wang sewa jika mempunyai lebihan akan menjadi passive income kepada kita. Keadaan inilah yang dikatakan wang bekerja untuk kita. Contoh: RM3000 x 10% = RM300 sebulan. 

 

Give  – 5%  daripada pendapatan
Tabung ini bertujuan untuk kebajikan termasuk sedekah. Contohnya, sedekah kepada anak yatim atau badan kebajikan. Inilah bahagian yang paling penting. Dalam Islam, kita harus percaya bahawa dalam rezeki yang diperolehi itu ada hak orang lain. Dan bagi secara umumnya, tangan yang memberi adalah lebih baik dari menerima. Untuk mendapat lebih banyak, kita haruslah memberi lebih banyak terlebih dahulu. Disinilah terletaknya keberkatan terhadap rezeki kita.Kalau nak rezki lebih berkat, mula lah bersedekah hari ini iaitu sekurang-kurangnya 5% daripada pendapatan bulanan anda perlu dimasukkan ke dalam tabung ini. Contoh: RM3000 x 5% = RM150 sebulan. 

Sebelum menerima pendapatan yang besar, kita haruslah mampu mengurus kewangan yang kecil dahulu. Jadi, walaupun pendapatan anda baru 3 atau 4 angka, belajarlan mengurus dari sekarang. Biasakan diri dengan sistem pengurusan yang betul sebelum wang besar masuk nanti!

Selamat beramal dan moga bermanfaat =)

pengedar shaklee malaysia_new

NEW_ST

Wondermum Network Di Abadikan Dalam Shaklee Today Edisi Terbaru

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Business Opportunity, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, WonderMum Network

Alhamdulillah, Shaklee Today Edisi Terbaru dah keluar..kali ni sungguh tebal sebab ada banyak event dan gambar di dalam nya.

Dan pada keluaran kali ini, ada gambar saya untuk Muka SHAKLEE STARS: SENIOR KEY COORDINATOR

Shaklee Today ni diterbitkan 3 bulan sekali…sebab itulah keluarannya agak kebelakang.

 

NEW_ST_2

NEW_ST

Dalam muka surat tersebut, ada menyebut tentang WONDERMUM NETWORK!! Tahniah kepada semua ahli keluarga Wondermum Network..anda tahu siapa anda=)

Sesungguhnya, tanpa anak cucu dan setiap ahli keluarga WonderMum Network, saya takkan berada di tempat sekarang. Kerana mereka hebat, saya dilonjak ke atas..

Dan mengenangkan itulah, saya makin bersemangat untuk membimbing seluruh ahli keluarga saya ke puncak kejayaan!

Semoga Allah SWT memberi ilham dan kekuatan untuk memegang amanah yang besar ini…

Amin, InshaAllah..

 

Salam sayang,

Master Dila Roslan

pengedar shaklee malaysia_new

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: