ngerisudahoff: ostematrixreading continueTest dedicated serverbeliterusberlaku yangWhat is the best web hosting service

free ahli shaklee

Peluang Keahlian Shaklee Percuma Tinggal Esok Saja Lagi

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Daftar Ahli Shaklee Percuma, Set YES Wellness Pack

Baru-baru ni, ada seorang customer yang setia membeli Shaklee dari Wondermum shoppe sejak tahun 2014 membeli pula Set Healthy Young ni.

Untungnya beliau beli set ni dan dapat KEAHLIAN SHAKLEE secara percuma…bila dah automatik jadi ahli tu, bulan depan akan dapat bonus tunai daripada Shaklee pula kan? Bukan tu je, kakak ni juga mendapat 5% diskaun daripada harga ahli…ha…kan banyak untung tu??

Tawaran istimewa untuk set ini bakal berakhir 1 hari lagi iaitu pada 30April2016….dengan setiap pembelian set ini, anda bakal mendapat:
1) 5% Diskaun daripada harga ahli.
2) Keahlian PERCUMA Shaklee dengan setiap belian Set Healthy Young Living.
3) Bonus tunai daripada Shaklee $$$$.

Untuk maklumat lanjut, SMS/Whatsapp “AHLI SHAKLEE PERCUMA” ke:
013 3704341
013 3704341
013 3704341

Healthy_Young
pengedar-shaklee-malaysia_new
April 2016

Promosi Shaklee – April 2016

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Daftar ahli Shaklee, Daftar Ahli Shaklee Percuma, Set YES Wellness Pack

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua…Pada bulan April ni, Shaklee mengadakan promosi yang sangat istimewa untuk dua produk hot iaitu Omega dan Vitamin C  :-)

RP_6_omega_april16RP_vit c_april16

Untuk Omega Guard dan Vitamin C, beli 6 botol dan anda akan dapat 7 botol..

Kalau tak cukup budget, tak apa, beli sahaja 2 botol dan dapatkan 5% diskaun tambahan!

RP_2_omega_april16

RP_2_vit c_april16

Selain itu, tawaran bulan lepas untuk Vitalea Children juga masih diteruskan..jadi anda boleh beli 3 dan dapatkan 1 lagi percuma!

RP_vitalea children_April

Oh ya, pada bulan ni, set YES Wellness Pack juga masih ada..Anda boleh dapatkan set jimat ini dan dapat merasai bonus tunai daripada Shaklee sendiri..

YES_Prenatal

YES_Postnatal

YES_Healthy Fitness

YES_YoungLiving

Berminat nak dapatkan produk Shaklee pada harga istimewa? Hubungi kami sekarang ya!

**COD sekitar Ampang, Pandan, KLCC, Wangsa Maju, Ukay Perdana, Desa Pandan, Pandan Jaya, Pandan Indah, Maluri.

pengedar-shaklee-malaysia_new

BREASTFEEDING SET

Supplemen Menyusu Lengkap yang Sesuai Dijadikan Hadiah Bersalin

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Breastfeeding, Breastfeeding Set (Set Bersalin), Set Supplement, Set YES Wellness Pack, Shaklee Products

“Kak, macam mana nak kasi banyak susu?”

“Kak, macam mana nak elakkan baby kita dari sakit sebab minum susu ibu je?”

“Kak, kalau baby ni fully BF, cukup ke khasiat yang dia dapat dari susu ibu tu?”

Haaa…inilah antara persoalan yang sering ditanya oleh ramai ibu menyusu. Meh saya nak kongsikan set  menyusu yang wajib dimiliki oleh  semua ibu yang menyusukan anak mereka.

BREASTFEEDING SET

Cantikkan set ni? Boleh hadiah terus kepada kawan yang bersalin tu! =)

 

Set ini terdiri daripada:
> ESP – membekalkan tenaga dengan segera, mencegah migrain dan imsomnia untuk ibu menyusu, serta membantu susu menjadi lebih pekat. Sangat disarankan untuk bantu ibu kenyang lebih lama.

> SR Vitamin C – penting untuk meningkatkan imunisasi ibu dan memberi khasiat yang sama kepada susu ibu. Jadi,anak akan mudah terhalang daripada penyakit dan virus dari persekitarannya.

> Vitalea – membantu para ibu untuk melengkapkan nutrisi harian mereka yang kekurangan vitamin dan mineral penting. Setiap tablet mengandungi 30nutrisi harian lengkap, 12 vitamin dan 7 mineral penting. Selalunya ibu yang menyusu ni kadang tak sempat nak makan makanan yang lengkap dan betul, jadi Vitalea ni sangat membantu=)

> Ostematrix– membekalkan sumber kalsium yang mengahalang osteopororsis, menguatkkan kuku dan sistem saraf. Maklumlah, bila dah menyusu ni, keperluan ibu menyusu terhadap sumber kalsium meningkat, jadi kalau kurang tu, ibu akan terdedah kepada risiko penyakit-penyakit ni.

> Omega Guard Susu ibu yang mengandungi kandungan DHA yang tinggi meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran serta membantu tumbesaran otak bayi.

> B Complex – Mengurangkan tekanan ibu dan memastikan kesihatan fungsi saraf, serta meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan imsomnia. 

> Alfalfa Complex – Alfalfa ni paling bagus untuk mencuci hati, darah dan usus, tapi, dalam masa yang sama, ia juga bertindak sebagai penggalak susu ibu. Tapi, saya menasihatkan ibu turut memastikan mereka minum air yang mencukupi serta mengamalkan konsep ‘supply dan demand’.

Set ini amat digalakkan untuk ibu menyusu yang mahukan yang terbaik untuk si manja mereka, Set ini juga membantu ibu menyusu untuk kekal sihat dan bertenaga walaupun menyusukan anak mereka.

Nak tahu lebih lanjut, boleh hubungi saya untuk konsultasi Percuma=)

pengedar-shaklee-malaysia_new

 

saiful nang

Saiful Nang dan Cinch Shake Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Cinch, Set YES Wellness Pack, Testimoni Cinch Shake

Gambar ni bukan nak tunjuk yang Saiful Nang sebagai duta Shaklee ye…hihi…sebabnya, Shaklee memang tak mengupah mana-mana artis untuk menjadi duta produk…Tapi Shaklee percaya yang setiap pengedar Shaklee ialah duta kepada produk itu sendiri ..
saiful nang
Kisahnya, setiap Jumaat ada kelas agama di Faizworld Training Centre yang diketuai oleh Ustaz Shauqi dari Rumah Pengasih Warga Prihatin kepunyaan Tuan Saiful Nang…dan kebetulan beliau datang lepas kelas pada hari tersebut…dapatlah merasa Cinch Shake Coklat yang dibancuh pada asalnya untuk ‘Ustaz Shauqi…bila dah rasa dan tahu khasiatnya, terus beliau berminat nak bali Cinch Shake Shaklee ni..
Bila ditanya kepada beliau kenapa nak beli Cinch Shake ni, jawapan beliau: “Untuk sihat”…memang betul tu,sebabnya, orang kurus atau gemuk tidak benar-benar menandakan mereka sihat..ada orang kurus yang mempunyai masalah kesihatan sepeerti kolestrol dan gula yang tinggi. Lebih teruk lagi kalau masalah yang tak nampak ni membawa kepada masalah pembunuh senyap yang lain kan?
Dan kalau nak sihat ni, jangan tunggu dah kaya dah jadi jutawan macam Saiful Nang baru nak start beli supplemen…kita haruslah bermula dari sekarang…sebab menjaga kesihatan tu kan tanggungjawab kita kepada tubuh badan yang telah Allah amanahkan..betul kan?
Cakap tentang Cinch Shake ni, sebenarnya Cinch ni ada 3 perisa yang lazat iaitu Coklat, Cafe Latte dan Vanila. Kalau saya sendiri suka Coklat…Hanya bancuh 2 scoop dalam air sejuk dan kocak dalam Shaker Shaklee sampai hancur. Kalau ada blender, boleh blend je dengan buah kegemaran anda..antara buah yang dicadangkan sesuai mengikut perisa masing-masing:
  • Vanilla: Strawberi
  • Coklat: Pisang
  • Caffe Latte: Raspberry
Dan sekarang ni Shaklee tengah buat promosi..kalau beli Set Healthy Fitness yang mengandungi Cinch ni, dapatlah diskaun 5% untuk semua barang dalam set ni..Tapi syaratnya, kena jadi ahli dulu…bila dah jadi ahli dapat pula cash bonus nanti dan macam-macam faedah lain…best kan?
SetSlimming
Sekiranya anda berminat untuk dapatkan produk-produk Shaklee di atas, bolehlah hubungi saya sekarang…konsultasi akan diberikan percuma =)
pengedar-shaklee-malaysia_new
yes wellness pack

Set YES Wellness Pack Yang Wajib Dibeli oleh Semua Orang

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Set Supplement, Set YES Wellness Pack

Alhamdulillah, mulai Mei 2015 hingga Oktober 2015, Shaklee adakan promosi khas dan memperkenalkan 4 set baru untuk semua pengguna Shaklee dipanggil YES Wellness Pack iaitu:

1) Set Healthy Prenatal

10012899_907934909245890_133592003426378616_o

 

 

Set ini sesuai untuk ibu mengandung. Dalam set ni semuanya supplement yang amat digalakkan dan dicadangkan untuk ibu mengandung yang terdiri daripada Vitalea, Ostematrix, ESP, BComplex, Omega Guard dan Vitamin C.  Sekiranya anda menjadi ahli Shaklee dan membeli set ini, anda layak untuk mendapat diskaun 5 % daripada harga asal set ini.

 

2) Set Healthy Postnatal

11206470_907934905912557_4175932550818784791_o - Copy

 

Set ini sesuai untuk ibu berpantang dan menyusu. Dalam set ni semuanya supplement yang amat digalakkan dan dicadangkan untuk ibu berpantang dan menyusu yang terdiri daripada Vitalea, Ostematrix, ESP, Alfalfa, Omega Guard dan Vitamin C.  Sekiranya anda menjadi ahli Shaklee dan membeli set ini, anda layak untuk mendapat diskaun 5 % daripada harga  asal set ini.

 

 

3) Set Healthy Fitness

11169410_907934912579223_1287378656302025206_o

Set ini sesuai untuk mereka yang ingin berdiet dan mereka yang ingin meningkatkan taraf kesihatan mereka. Dalam set ni terdiri daripada Vitalea, Lecithin, Herb-Lax, Cinch Tea dan Cinch Mix.  Sekiranya anda menjadi ahli Shaklee dan membeli set ini, anda layak untuk mendapat diskaun 5 % daripada harga  asal set ini.

 

4) Set Young Living

11289088_907934965912551_6534445104148466277_o

Set ini sesuai untuk mereka yang ingin meningkatkan taraf kesihatan mereka dan juga untuk mereka yang ingin kelihatan awet muda. Dalam set ni terdiri daripada 2 botol Vivix.  Sekiranya anda membeli set ini, anda akan mendapat keahlian Shaklee secara percuma dan diskaun 5 % daripada harga  asal set ini.

 

Sekiranya anda berminat untuk tahu lebih lanjut tentang set ini, jangan lupa hubungi kami di  ya!

pengedar-shaklee-malaysia_new

 

 

 

 

 

images

Kisah Ibu Anak 7 Berpantang dan Menyusu Dengan Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Baby, Breastfeeding, Pregnancy Set (Set Mengandung), Set Supplement, Testimoni ESP

Hari ni saya nak kongsikan kisah benar yang berlaku kepada seorang ibu muda anak 7 yang berpantang dan menyusu dengan bantuan supplemen Shaklee. Beliau ni merupakan cucu saya dalam Shaklee. Yang menariknya, beliau tak ada pembantu rumah untuk membantu beliau menguruskan kesemua 7 orang anaknya. Dan dalam tempoh berpantang tu memang ada banyak cabaran dan dugaan yang beliau hadapi…Apa ujian-ujian tersebut? Jom kita lihat video ni…

 

 

Sekiranya anda ada sebarang persoalan atau hendak mengetahui lebih lanjut tentang kisah beliau ni, boleh hubungi beliau di FB beliau sendiri,  Umee Suziana

 

pengedar-shaklee-malaysia_new

original

Produk Shaklee Yang Meletop Sepanjang Februari 2015

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Set Supplement

Assalammu’alaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca.

Nak tahu apa yang best sepanjang bulan Februari? Haa..ini dia produk-produk yang mendapat pemintaan bertalu-talu:

Buy6Free1_Feb2015

 

Buy 6 Free 1: Ostematrix dan Vita-Lea

 

Buy3Free1_RP_Feb2015

 

Buy 6 Free 1: Advanced Joint Health dan Vita-Lea For Children

142285771149159

Buy 2 Get 5% Off: Ostematrix dan Vita-Lea

Haaaaa…semua promosi sah sehingga 28 Februari ini sahaja ye…Cepat bertindak sebelum terlambat!

Jadi apa tunggu lagi, jom order jommmm!!

pengedar-shaklee-malaysia_new

kurus-dengan-cinch-tea

Minum Energizing Soy Protein (ESP) Boleh Kurus?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Breastfeeding, Breastfeeding Set (Set Bersalin), Energizing Soy Protein, Shaklee Products, Testimoni ESP

Assalammu’alaikum para pembaca yang budiman sekalian.

Bulan ni Shaklee buat promosi ESP Buy 6 Free 1..

Bila bercakap tentang ESP ni, saya teringat, inilah supplemen pertama yang saya cuba dulu semasa mengandungkan anak sulung saya, Syafie.

Saya mampu beli ESP saja masa tu. Alhamdulillah, semasa bulan Ramadhan, saya mampu puasa penuh sebulan walaupun tengah sarat mengandung dan sibuk dengan kerja pejabat. Pejabat pun kena naik turun tangga, ok! Dan ramai yang tegur saya kurus (eh, badan tak naik sangat je) masa mengandung.  Tapi perut naik tu, mestilah kan…

Syukur saya kerana Allah memperkenalkan saya dengan ESP..pada waktu itu, saya minum ESP campur Vico beserta  3 biji kurma setiap waktu sahur dan dapat bertahan hingga waktu berbuka.

Macam mana saya boleh tahan puasa dan tidak berasa begitu lapar sepanjang hari?

285161_423611291036714_1594153605_n

 

Rupa-rupanya ESP ni mempunyai Indeks Glisemik yang rendah…Makanan yang mempunyai IG rendah ni sifatnya, melepaskan  tenaga secara perlahan-lahan, membuatkan kita rasa lebih kenyang dan kurang rasa nak makan. Jadi, kesimpulannya, ESP ni sesuai untuk ibu mengandung untuk mengelakkan rasa yang terlalu lapar ketika berpuasa serta untuk mereka yang sedang berdiet dan nak kurus.

Selain tu, kalau ibu-ibu yang sedang menyusukan anak pun, memang selalu cepat rasa lapar. Maklumlah, bila menyusu ni lemak pun dibakar juga ye..jadi, para ibu yang rasa makan banyak semasa menyusu ni disarankan untuk turut minum ESP supaya kekal kenyang dan badan pun kekal kurus!

 

Terima kasih kerana membaca!

 

resdung2

Nampak Kesan Setelah 5 Hari Amalkan Vivix

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Set Resdung/Asma/Allergy, Shaklee News, Shaklee Products, Testimoni Vivix

Assalammu’alaikum dan selamat pagi kepada semua pembaca.

Hari ini saya terpanggil untuk bercerita tentang pengalaman mengamalakn Vivix oleh suami saya..

Dah lama nak berkongsi, tapi baru hari ini berkempatan memandangkan Promosi Vivix tinggal 10 hari saja lagi!

>> Suami dan Masalah Resdung

Suami saya ni memang ada masalah resdung setelah sekian lama…dan beliau memang jenis tak suka makan ubat…tambah pula serangan resdung hadir hanya pada waktu pagi atau jika silap makan. Masa awal-awal berbisnes Shaklee, saya cadangkan dia mengambil Alfalfa, tapi dia tak rajin untuk amalkan. Biasalah, orang lelaki kan tak suka telan pil-pil ni. 

Tak lama lepas tu, setelah teruja membaca pengalaman suami kawan yang mengamalkan Vivix untuk resdung, saya ajak suami untuk mencuba Vivix.

Nak tahu apa respond En. Suami?

“Tak sampai seminggu, dalam 5 hari je minum Vivix, abang dah rasa perubahan. Boleh rasa kurang sikit gatal-gatal hidung tu…Sekarang ni kena konsisten lah…”

 

Heee…itu dia yang cakap ye…bukan saya…hehe…Alhamdulillah, nampak kesan yang positif pada En.Suami. Dah kurang lah bunyi “Sretttttt…srettttt….” pagi-pagi tu=)

Bersyukur kerana sudah menemui supplement yang sesuai dengan diri dan ‘kerajinan’ En. suami…hehe…

Apalagi, lepas ni pasti belikan stok Vivix untuk kesihatan suami tercinta…kata nak jadi isteri solehah kan? Besar pahala juga ni ye…InshaAllah..

Promosi Vivix Buy 6 Free 1 Sehingga 31 Julai 2014 ini sahaja.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

vivix

Dapatkan sementara stok masih ada!

 pengedar shaklee malaysia_new

pregnan

Kepentingan Vitamin & Mineral Kala Menyusu

Written by WonderMum on . Posted in Baby, Breastfeeding, Breastfeeding Set (Set Bersalin), Kesihatan, Tips Sihat

 

Kebanyakan orang menganggap vitamin dan mineral cuma penting tatkala hamil. Selepas itu, ia tidak diperlukan lagi. Anggapan ini ternyata salah!

Ketika hamil, hospital atau klinik bersalin yang anda dikunjungi lazimnya membekalkan vitamin seperti Obimin (multivitamin yang dirumus khas untuk ibu hamil) dan asid folik. Mahu tidak mahu, anda perlu mengambil bekalan vitamin ini setiap hari bagi memastikan tahap kesihatan diri dan bayi dalam kandungan berada dalam keadaan memuaskan.NEW esp

Ketahuilah, perkara yang sama patut anda lakukan ketika dalam proses menyusukan bayi! Hal ini kerana anda masih memerlukan vitamin dan mineral tambahan dalam usaha menjayakan penyusuan eksklusif. Faktanya, bayi tetap akan mendapat apa yang diperlukannya menerusi susu ibu biarpun tubuh anda kekurangan vitamin atau mineral tertentu. Walaupun begitu, pemakanan sihat dan seimbang yang digabungkan bersama suplemen tetap perlu anda pertimbangkan demi menjamin kesihatan diri dan bayi bagi tempoh jangka panjang.

Ramai yang menganggap keperluan suplemen semasa menyusukan bayi semata-mata hanya untuk memperbanyakkan amaun susu ibu. Tanggapan ini pun salah. Sebenarnya, susu yang penuh nutrisi adalah susu ibu yang mengandungi kesemua khasiat pada tahap optimum dan ia hanya boleh diperoleh daripada tubuh yang sihat. Secara logiknya, sewaktu hamil anda makan pelbagai jenis suplemen untuk menyokong perkembangan bayi. Jadi, apabila berada dalam fasa penyusuan, mengapa keperluan suplemen ini diabaikan. Sama seperti ketika hamil, suplemen turut penting untuk anda membesarkan si manja.


Mungkin agak sukar untuk anda makan dengan baik selepas tempoh kehamilan. Namun, panduan ini mungkin dapat memotivasikan anda untuk berusaha menjaga pemakanan seharian. Setiap hari, anda perlu makan antara 5 – 9 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran serta 2 – 3 hidangan protein seperti daging tidak berlemak dan kekacang. Anda juga perlu makan 6 – 7 hidangan karbohidrat seperti nasi, bijiran dan pasta. Sudah semestinya anda perlu kekal hidrat dengan meminum sehingga 8 gelas air sehari.

Memandangkan proses penyusuan susu ibu menuntut keperluan nutrien yang banyak, jadi anda masih perlu mengambil suplemen tambahan untuk melengkapkan zat pemakanan yang diperlukan. Antaranya ialah omega-3 yang ternyata sangat penting untuk perkembangan otak bayi. Sama juga halnya dengan kalsium yang diperlukan untuk tulang dan gigi yang kuat. Vitamin dan mineral lain yang anda perlukan adalah seperti zat besi, zink dan magnesium.

Majoriti suplemen vitamin dan mineral tambahan tidak menjejaskan penghasilan susu dan diakui selamat untuk diambil oleh ibu yang menyusukan bayinya. Walau bagaimanapun, perlu anda ingat bahawa lemak larut seperti vitamin A dan E boleh mengganggu susu ibu. Oleh yang demikian, amalkan sikap berhati-hati apabila mengambil suplemen yang mengandungi kedua-dua jenis vitamin ini. Pengambilan terlalu banyak vitamin-vitamin ini turut boleh memudaratkan bayi. Untuk itu, minta pandangan doktor terlebih dahulu sebelum memutuskan untuk mengambil apa jua jenis suplemen.Shaklee Body 017

Dalam usaha menjaga kesihatan sepanjang tempoh penyusuan susu ibu, diingatkan agar anda makan lebih banyak buah-buahan dan sayur-sayuran segar di samping pelbagai vitamin dan mineral yang terkandung di dalam jenis makanan yang lain. Sekiranya, anda khuatir masih kekurangan vitamin dan mineral tertentu, suplemen dapat membantu. Pengambilan vitamin dan mineral juga penting bukan sekadar atas sebab nutrisi susu, tetapi lebih daripada itu, ia dapat memastikan anda sentiasa dalam keadaan mood yang baik, sihat, cergas dan bertenaga selalu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: