commentsshakleeShared hosting reviewTop ten vpsaugustarticle postedakanreadinghari

set-detoks-shaklee

5 Sebab Kenapa Anda Pilih Set Detoks Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Products

Alhamdulillah….umat Islam di Malaysia telah pun menyambut Aidiladha pada hari Isnin yang lalu..walaupun masih lagi dalam mood cuti, tapi ramai yang dah mula cari supplemen untuk detoks kembali badan..yelah, dah banyak makan daging, makanan berlemak dan berminyak tu, tibalah masa untuk detoks pula kan…jadi sebagai pengamal supplemen shaklee, sudah tentulah saya cadangkan SET DETOKS SHAKLEE ni…Set ini bertujuan untuk 5 perkara iaitu:

  1. Memperbaiki Penghadaman
  2. Melegakan perut kembung dan sebu
  3. Tubuh yang lebih sihat dan cergas
  4. Kulit lebih cerah
  5. Meningkatkan tenaga

Solusi Menyeluruh Detoks Shaklee menggunakan gabungan pelbagai herba dan nutrien semula jadi bagi menyokong proses detoksifikasi semula jadi anda. Mari kita lihat produk di dalam set ini yang membantu memberi anda permulaan yang lebih segar!

ALFALFA COMPLEX

alfafa-complex-s

Perumah kepada pelbagai nutrien, Alfalfa mempunyai akar panjang yang masuk sedalam 6 meter ke tanah bagi mencari nutrien dan mineral daripada tanah, manakala daunnya pula mengumpul sejumlah besar klorofil melalui proses fotosintesis. Ia mempunyai rangkaian nutrien yang sangat luas, termasuk kalsium, fosforus, zat besi, dan magnesium, termasuklah klorofil, bioflavonoids, mineral dan vitamin.

 

PEPPERMINT GINGER PLUS

peppermint-ginger-plus

Membekalkan herba semula jadi dari pudina, halia, jintan hitam dan jintan manis untuk melega serta meredakan sistem penghadaman anda.

 

DTX™ COMPLEX

dtx-complex

Formulasi khusus bersama ekstrak benih milk thistle, cendawan reishi, skizandra cinensis, dandelion, kekunyit, dan articok DTXTM kompleks adalah tonik yang direka untuk membekalkan sokongan nutrisi untuk fungsi hati yang sihat dengan cara melindungi dan memastikan kebolehan tubuh manusia secara normal dalam mengekalkan hati yang sihat.

 

HERB-LAX™

herb-lax

Campuran proprietari yang dipertingkatkan dan ditambah lagi dengan daun sena, di mana secara tradisinya ia digunakan sebagai laksatif semula jadi, Herb-LaxTM berkebolehan membantu ketidakaturan yang berlaku pada tempoh tertentu. Ia menggalakkan pergerakan usus untuk memperbaiki proses pembuangan semula jadi tubuh.

 

VIVIX®

vivix-bottle

Ramuan lazat yang kaya dengan polifenol, iaitu sejenis phytokimia berasaskan dari tumbuhan yang membantu menjaga kepentingan sel anda. Vivix dihasilkan dari campuran botanic Polygonum Cuspidatum, Anggur Muscadine, Elderberry Eropah dan Lobak ungu. Campuran proprietari kami adalah berasaskan anggur muscadine menggunakan proses ekstrak yang berpaten.

Jadi, apa tunggu lagi? Jom Detoks!

 

Berminat untuk mencuba produk Shaklee?

Hubungi saya untuk pesanan produk Shaklee kegemaran anda. Penghantaran ke seluruh dunia.

Dila Roslan
Mobile: 013 3704341
E-mail: nur.adilawati@gmail.com
Website:http://wondermum.my
Facebook:Dila Roslan
Independent Shaklee Distributor ID: 853872

promosi september 2016

PROMOSI SEPTEMBER 2016

Written by Dila Roslan on . Posted in Article

Assalammualaikum semua…..rasanya dah lama tak update blog kan…tapi hari ni kena update jugak…sebab tak tahan tengok Promosi September 2016 yang best sangat ni tau!! apa dia tu??

promosi september 2016

Bestnya!!! Terutamanya yang shaker tu..saya dah borong 3 ok….tak sabar ni nak order lagi ..

DILA ROSLAN

0133704341

kurma

Cara Menarik Beri Anak Makan Kurma

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Products, Tips Keibubapaan

Assalammualaikum dan Salam Ramadhan…macam mana Ramadhan kita kali ni? Alhamdulillah dah 5 hari kita berpuasa dan dipertemukan dengan Ramadhan yang mulia ini. Bercakap tentang puasa..ada tak anak yang sedang berlatih untuk berpuasa? Ada tak anak-anak yang tak suka makan buah Kurma? Haa..ni saya ada tips ni…di samping menggalakkan anak-anak makan buah kurma, boleh jadi snek sihat sekali kan..

Ok bahan-bahannya:

  • Beberapa biji buah kurma. Lagi lembut lagi sedap
  • Kacang badam tumbuk untuk hiasan
  • Rainbow rice untuk hiasan
  • Coklat cair untuk hiasan
  • Beberapa mangkuk cawan kecil secukupnya

Cara-caranya:

  1. Buang biji buah kurma dan hancur lenyekkan menggunakan garfu
  2. Dengan menggunakan tangan, bentukkan bulat buah kurma tersebut.
  3. Golek di atas rainbow rice atau kacang badam
  4. Letakkan di dalam mangkuk cawan
  5. Boleh juga celupkan bebola buah kurma tersebut ke dalam coklat yang dicairkan
  6. Siap dan selamat mencuba!kurma

 

ramdhan

Salam Ramadhan 1437H

Written by Dila Roslan on . Posted in Article

Assalammualaikum dan Salam Ramadhan, di hari Jumaat yang pertama dalam bulan yang mulia ini, Wondermum Shoppe mengucapkan Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak buat semua umat Islam di dunia ini. Semoga Ramadhan kali ini yang terbaik daripada sebelumnya..inshaAllah..

salamramadhan

Promosi May16

PROMOSI MEI 2016

Written by Dila Roslan on . Posted in Article

Promosi May16

Bulan ni best sebab bulan cantik dan sihat sebelum puasa dan raya pada bulan Jun dan Julai nanti…Ada Alfalfa untuk detoks dan Collagen Powder untuk cantik..Jadilah bonus sihat dan cantik kan?

Untuk pertanyaan, hubungi Dila di talian
013.370.4341
013.370.4341
013.370.4341

pengedar-shaklee-malaysia_new

free ahli shaklee

Peluang Keahlian Shaklee Percuma Tinggal Esok Saja Lagi

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Daftar Ahli Shaklee Percuma, Set YES Wellness Pack

Baru-baru ni, ada seorang customer yang setia membeli Shaklee dari Wondermum shoppe sejak tahun 2014 membeli pula Set Healthy Young ni.

Untungnya beliau beli set ni dan dapat KEAHLIAN SHAKLEE secara percuma…bila dah automatik jadi ahli tu, bulan depan akan dapat bonus tunai daripada Shaklee pula kan? Bukan tu je, kakak ni juga mendapat 5% diskaun daripada harga ahli…ha…kan banyak untung tu??

Tawaran istimewa untuk set ini bakal berakhir 1 hari lagi iaitu pada 30April2016….dengan setiap pembelian set ini, anda bakal mendapat:
1) 5% Diskaun daripada harga ahli.
2) Keahlian PERCUMA Shaklee dengan setiap belian Set Healthy Young Living.
3) Bonus tunai daripada Shaklee $$$$.

Untuk maklumat lanjut, SMS/Whatsapp “AHLI SHAKLEE PERCUMA” ke:
013 3704341
013 3704341
013 3704341

Healthy_Young
pengedar-shaklee-malaysia_new
13 SOALAN KUIZ

13 Soalan Kuiz Untuk Mengenal Pasti Samada Anda Sihat Atau Tidak?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Tips Sihat

Adakah anda merasa sudah cukup sihat? Mungkin YA atau mungkin juga sebenarnya TIDAK. Kalau nak tahu jawapannya, jom jawab kuiz di bawah untuk mengetahui tahap kesihatan anda.

  1. Adakah anda kerap batuk dan selsema? YA/TIDAK
  2. Adakah anda kerap penat dan keletihan? YA/TIDAK
  3. Adakah anda mengambil ubat dengan teratur? YA/ TIDAK
  4. Adakah anda kerap bersenam? YA/TIDAK
  5. Adakah anda kerap menghabiskan masa dengan aktiviti luar? YA/ TIDAK
  6. Adakah bibir anda kerap kering? YA/TIDAK
  7. Adakah anda mengalami masalah insomnia? YA/ TIDAK
  8. Adakah anda sedang menghidap apa-apa penyakit atau kesakitan?
  9.  Adakah anda sering berhubung dan bersentuhan dengan ramai orang? YA/ TIDAK
  10. Adakah anda kerap terdedah dengan situasi yang menekan? YA/ TIDAK
  11. Adakah diet anda seimbang dan kaya dengan vitamin dan mineral? YA/ TIDAK
  12. Adakah anda merokok? YA/TIDAK
  13.  Adakah anda mudah hilang sabar? YA/TIDAK

 

JAWAPAN

Jika jawapan banyak ‘YA’, anda mempunyai kesihatan yang baik. Kekalkan diet yang kaya dengan vitamin dan mineral serta rancang berjalan kaki setiap hari di luar rumah. Utamakan tidur yang mencukupi kerana ini akan memberi manfaat kepada sistem imun anda secara berterusan. Jika anda menghadapi situasi di mana anda berada di bawah tekanan atau berasa tertekan secara fizikal mahupun emosi, anda perlu tahu bahwa sistem anda memerlukan lebih banyak sokongan.

Jika jawapan banyak ‘TIDAK’, anda perlu mempertimbangkan untuk membuat beberapa perubahan pada gaya hidup anda supaya dapat memanfaatkan sistem imun anda. Mengapa tidak pergi berjalan-jalan setiap hadi dan ambil udara segar?

Dapatkan tidur yang cukup secara teratur. Kurang tidur melemahkan fungsi imun dan menyebabkan badan sukar menentang tekanan. Makan makanan yang tidak diproses yang kaya vitamin dan mineral. Elak atau kurangkan mengambil makanan yang diproses penuh dengan gula halus, lemak tepu, perasa tiruan dan bahan pewarna.

Minum banyak air kosong setiap hari dan cuba ambil teh herba menggantikan minuman berkafein. Senaman pernafasan atau latihan regangan dan relaksasi secara tetap membantu anda meredakan tekanan.

akibat-toksin

11 Tanda Anda Terlebih Toksin Dalam Badan

Written by Dila Roslan on . Posted in Article

11 Tanda Anda Terlebih Toksin Dalam Badan

1) Sering keletihan, kurang bertenaga, sakit kepala ,mulut berbau , bau badan
2) Insomnia (masalah tidur), Mata gelap , Mata merah
3) Daya ingatan dan tumpuan yang lemah, Rasa cemas
4) Alahan, Masalah sinus, Sistem imun yang lemah
5) Masalah sistem pencernaan – sembelit, kembung perut
6) Masalah sendi – lenguh lenguh badan
7) Masalah kulit – jerawat, eczema
8) Selulit, Kenaikan berat badan, Tanda-tanda penuaan awal
9) Kajian sains telah menghubungkaitkan toksin alam sekitar dengan pelbagai masalah kesihatan seperti kanser, masalah reproduksi, penyakit jantung, asma dan penyakit Alzheimer.
10) Bahagian-bahagian tertentu di permukaan kulit seperti di bahagian bawah lengah, celah paha dan sebagainya juga akan kelihatan gelap daripada warna asal kulit.
11) Banyak angin, alahan, inflamasi pada sendi, sinus, berat badan meningkat, kehadiran selulit, masalah jerawat dan banyak lagi.

Sekiranya terdapat tanda-tanda ini pada anda, jom amalkan set detox untuk membuang toksin dari badan.

set Detox

Bulan ini Shaklee ada menawarkan set detox  yang terdiri daripada Herblax, Alfalfa, DTX, Pepermint dan Vivix. Setiap pembelian Set Detox akan disertakan dengan beg #LiveAmazing Shaklee.  

BAg

Sah mulai 1 April – 30 Jun 2016, sementara stok masih ada.

 pengedar-shaklee-malaysia_new

April 2016

Promosi Shaklee – April 2016

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Daftar ahli Shaklee, Daftar Ahli Shaklee Percuma, Set YES Wellness Pack

Assalammualaikum dan selamat sejahtera semua…Pada bulan April ni, Shaklee mengadakan promosi yang sangat istimewa untuk dua produk hot iaitu Omega dan Vitamin C  :-)

RP_6_omega_april16RP_vit c_april16

Untuk Omega Guard dan Vitamin C, beli 6 botol dan anda akan dapat 7 botol..

Kalau tak cukup budget, tak apa, beli sahaja 2 botol dan dapatkan 5% diskaun tambahan!

RP_2_omega_april16

RP_2_vit c_april16

Selain itu, tawaran bulan lepas untuk Vitalea Children juga masih diteruskan..jadi anda boleh beli 3 dan dapatkan 1 lagi percuma!

RP_vitalea children_April

Oh ya, pada bulan ni, set YES Wellness Pack juga masih ada..Anda boleh dapatkan set jimat ini dan dapat merasai bonus tunai daripada Shaklee sendiri..

YES_Prenatal

YES_Postnatal

YES_Healthy Fitness

YES_YoungLiving

Berminat nak dapatkan produk Shaklee pada harga istimewa? Hubungi kami sekarang ya!

**COD sekitar Ampang, Pandan, KLCC, Wangsa Maju, Ukay Perdana, Desa Pandan, Pandan Jaya, Pandan Indah, Maluri.

pengedar-shaklee-malaysia_new

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: