bolehbenarbila sebenarnyabolehizincontinue reading comments[…] saya shareWeb space hostingpesakit

Archive for July, 2015

Healthy_Young

Set Healthy Young Kini Berwajah Baru!

Written by Dila Roslan on . Posted in Anti-Aging, Article, Shaklee Products

Alhamdulillah, bulan ini kami memperkenalkan set Healthy Young yang berwajah baru pula…Amat sesuai untuk dihadiakan kepada mak atau ayah,  suami, isteri dan kawan…sesuatu yang istimewa pastinya untuk mereka yang teristimewa=)

Healthy_Young

 

Inilah rupa Set Healthy Young yang berwajah baru…

Set ini mengandungi 2 botol Vivix. Apa yang bestnye Healthy Young Premium Set ni kalau nak dibandingkan dengan pembelian tanpa set?

Healthy Young_Description (2)

Antara Manfaat Vivix:

>> Menggalakkan rangsangan penuaan SIHAT

>> Bantu menghalang KANSER  Mengurangkan risiko penyakit JANTUNG

>> Mengurangkan komplikasi pesakit DIABETES

>> Mengurangkan insiden bagi penyakit ALZHEIMER

>> Bantu dalam pengurangan BERAT BADAN

>> Meningkatkan sistem IMUN

>> Meningkatkan kesihatan MATA

>> Menyokong kesihatan SENDI

>> Menyokong kesihatan KESELURUHAN

credit

Di musim raya ni lagilah banyak faedahnya kalau anda beli dan amalkan Vivix ni ye..

manfaat vivix

Amacam? Berminat nak cuba Set Healthy Young ni? Dapatkan sementara tawaran masih ada 😀

pengedar-shaklee-malaysia_new

 

11235054_914608621911852_4212321863290468619_n

Dugaan Gastrik : Kini Cik Ani Sudah Boleh Berpuasa Semula

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Testimoni ESP

Saya nak kongsikan kisah customer saya, yang juga merupakan jiran di rumah saya. Saya panggil Cik Ani, berumur dalam lingkupan 50-an.

11235054_914608621911852_4212321863290468619_n

Dua bulan lepas, Cik Ani ditahan di hospital disebabkan masalah Gastrik yang teruk. 2 malam juga terpaksa bermalam di hospital tu. Beberapa hari sebelum Ramadhan, Cik Ani telefon saya dan tanya produk yang sesuai untuk bantu beliau berpuasa di bulan Ramadhan.

Ya, saya faham benar dugaan pesakit Gastrik bila berpuasa.

Saya cadangkan beliau cuba ESP Shaklee.

esp-soy-protein

 

Dan tadi saya hantarkan tin kedua kepada beliau. Katanya, beliau berpuasa penuh sepanjang Ramadhan lepas dan sekarang berpuasa sunat pula. Masa sahur tu, minum ESP dan makan kurma je!

Saya rasa sebak bila dengar cerita beliau…sebab teringat pengalaman sendiri sebagai pesakit gastrik bila nak berpuasa..tak cukup tu, migrain menyerang bila lambat makan..

Alhamdulillah, segalanya dengan izin Allah jua…semoga lebih ramai orang mendapat manfaat dengan supplemen Shaklee..

pengedar-shaklee-malaysia_new

sakit-perut

Tips Mudah Atasi Perut Sebu Menjelang Syawal

Written by Dila Roslan on . Posted in Shaklee Products, Tips Sihat

Biasa dengar tak, bila Ramadhan turun 3 kilo, tapi bila masuk je Syawal, perut pun ‘kena serbu’ dengan pelbagai jenis makanan..nak lagi yang popular menjelang raya apa lagi kalau bukan lemang, ketupat, rendang dan sebagainya. Semua tu pulak,  tinggi lemak, minyak dan kolestrol! Saya ni, perut sensitif sikit..jadi menjelang Raya kedua, perut dah rasa sebu dan buncit semacam. Itu tandanya, banyak sangat toksin yang masuk ke dalam perut sampai orang cakap, ‘banyak angin’ tu..tapi, sebenarnya, bila dah banyak sangat benda masuk, makanan mungkin tak sempat diproses hingga usus menjadi kotor.

Antara tanda-tandanya, sembelit, kentut2, sendawa2,Gastrik/kembung perut,sebu perut, loya, pening…haa, cuba cek, ada tak tanda-tanda tu?

Jadi, saya pun ambil langkah sepantasnya untuk menyingkirkan toksin dan angin tersebut. Mudah je, saya capai je apa yang ada di dapur dan di almari tu.

Detox set

 

>> Herb-Lax Shaklee – untu bantu melawaskan najis dan mencuci usus…ala-ala julap lembut..bila makan ni memang memulas dan membuang habis najis-najis lama keluar sekali..hihi..

>> Alfalfa Complex Shaklee – yang ini pun bertindak mengatasi masalah sembelit..maklumlah, dah penut macam-macam perut tu, kena ada bantuan supplemen untuk mengatasi masalah ni.

>> Peppermint-Ginger Plus Shaklee – bila makan yang ni memang keluar lah angin-angin tu…macam kita makan halia…kalau loya pun sesuai makan ni

>> Garlic Complex Shaklee – saya makan ni pun membantu meredakan masalah perut sebu dengan lebih baik lagi..kalau dah ambil peppermint-ginger masih belum memuaskan, boleh cuba ambil Garlic ni sekali.

>> Infused Water – kalau kegemaran saya ialah campuran lemon, halia dan daun pudina…minum ni rasa segar je..hihi…

 

Berminat nak cuba produk Shaklee? Silalah hubungi saya dan inshaAllah, saya akan bantu dengan memberikan konsultasi yang diperlukan=)

pengedar-shaklee-malaysia_new

 

Aidilfitri1436H

Salam Aidilfitri 1436H

Written by Dila Roslan on . Posted in Article

Kami ingin mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua muslimin dan muslimat.

Taqobbalallahu Minna Wa Minkum.

Semoga Allah menerima amalan kita semua di bulan Ramadhan.

Maaf Zahir dan Batin..

11760104_938087016230679_6211679328366386746_n

pengedar-shaklee-malaysia_new

 

 

 

 

 

 

Aidilfitri2015

Sampul Duit Raya Percuma

Written by Dila Roslan on . Posted in Article

Khas untuk pelanggan saya yang berada di Ampang, KL dan sekitarnya, anda boleh dapatkan sampul duit raya ni percuma daripada saya..maaf, tak sempat dah nak pos kalau nak dapat sebelum raya..tapi kalau nak pass by hand boleh ye…Hanya Whatsapp atau SMS saya di nombor 0133704341=)

Aidilfitri2015

pengedar-shaklee-malaysia_new

vivix10x

Siapa Yang Sesuai Ambil Vivix Shaklee?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Testimoni Vivix

Disebabkan bulan ni promosi Vivix, maka ada yang tertanya-tanya Vivix ni untuk siapa?

Pada pendapat saya, Vivix ni sesuai untuk semua orang. Sebabnya, fungsi utama Vivix adalah untuk memperbaiki sel-sel dan DNA yang telah rosak. Dan dalam keadaan dunia sekarang, setiap hari kita akan terdedah dengan radikal bebas yang boleh merosakkan DNA.  Kesimpulannya, Vivix sesuai untuk:

1. Pesakit Kanser atau mereka yang mempunyai sejarah atau keturunan penghidap kanser.

2. Pesakit SLE (Sistemik lupus eritematosus , atau lupus)

3. Pesakit Diabetes

4. Pesakit Hipertensi dan darah tinggi

5. Pesakit Resdung

6. Pesakit Arthritis, Osteoporosis, Masalah Sendi dan tulang

7. Pesakit Gout

8. Individu yang mempunyai masalah saraf

9. Pesakit Jantung

10. Pesakit Katarak dan Masalah Mata

11. Masalah penuaan

12. Masalah lemah imun badan (lambat sembuh)

Serta pelbagai masalah lagi…

Ini adalah kerana Vivix mengandungi kandungan tinggi Resveratrol dan Polifenol dalam 4 bahan utamanya.

Bahan-Aktif-Vivix1

Ingin mencuba Vivix? Inilah masa yang sesuai untuk mencuba!

pengedar-shaklee-malaysia_new

 

vivx

Berita Baik Untuk Peminat Vivix Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee News

Assalamm’alaikum dan selamat pagi =)

Bulan ni adalah bulan kegemaran untuk semua peminat dan mengamal Supplemen Shaklee tau!

Sebab apa?

Sebab bulan Julai ni berlangsungnya Promosi Paling Best sebab ia melibatkan Tonik Ajaib yang menjadi trademark Shaklee iaitu Vivix…

Vivix_July15

 

Jadi, kepada mereka yang memang mengamalkan Vivix ni, masa nilah nak beli 1 set lengkap pada harga 6 botol tapi anda dapat 7 botol. Dan kepada yang dah lama duk survey Vivix ni, masa nilah nak cuba Vivix pada harga istimewa…mudah je…hanya share beli dnegan kawan-kawan atau ahli keluarga yang lain untuk cukupkan pembelian 1 set ni…lepas tu dapat cash..(ye, dapat duit !!) bolehlah dibahagikan sesama ahli berkongsi beli tu…hihi..Kalau anda beli 1 set ni, anda telah jimat hampir RM1,000 !!! Best ke best?

Dan pada bulan ni juga ada promosi 2 lagi produk Shaklee iaitu B Complex dan Vitalea For Children..

July2015

Beminat untuk dapatkan produk Shaklee?

Insha Allah saya sedia memberikan konsultasi terbaik untuk anda=)

Salam hormat..

pengedar-shaklee-malaysia_new

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: