Reliable web hostingreadingakan anda guardsokongan memberi nutrisiUnmanaged dedicated server hostingbolehVps airlinesdiambil>>

Archive for May, 2015

PERCUMA VITALEA

Dah Dapat Vita-Lea Percuma?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Business Opportunity, Shaklee News, Side Income, Work-At-Home-Mom (WAHM)

Bersempena dengan ulangtahun Vita-lea yang ke 100, Shaklee kini mengadakan promosi istimewa untuk memberi sebotol Vita-Lea kepada mereka yang layak. Macam mana nak layak tu? Senang je. Hanya daftar keahlian Shaklee sekarang hingga Oktober 2015 untuk mendapat sebotol Vita-Lea percuma. Namun, lagi cepat anda daftar, lagi cepatlah anda akan menikmati Vita-Lea percuma ni kan?

Anda dah dapat Vita-lea PERCUMA? Kalau belum, hubungi saya sekarang!

PERCUMA VITALEA

pengedar-shaklee-malaysia_new

yes wellness pack

Set YES Wellness Pack Yang Wajib Dibeli oleh Semua Orang

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Set Supplement, Set YES Wellness Pack

Alhamdulillah, mulai Mei 2015 hingga Oktober 2015, Shaklee adakan promosi khas dan memperkenalkan 4 set baru untuk semua pengguna Shaklee dipanggil YES Wellness Pack iaitu:

1) Set Healthy Prenatal

10012899_907934909245890_133592003426378616_o

 

 

Set ini sesuai untuk ibu mengandung. Dalam set ni semuanya supplement yang amat digalakkan dan dicadangkan untuk ibu mengandung yang terdiri daripada Vitalea, Ostematrix, ESP, BComplex, Omega Guard dan Vitamin C.  Sekiranya anda menjadi ahli Shaklee dan membeli set ini, anda layak untuk mendapat diskaun 5 % daripada harga asal set ini.

 

2) Set Healthy Postnatal

11206470_907934905912557_4175932550818784791_o - Copy

 

Set ini sesuai untuk ibu berpantang dan menyusu. Dalam set ni semuanya supplement yang amat digalakkan dan dicadangkan untuk ibu berpantang dan menyusu yang terdiri daripada Vitalea, Ostematrix, ESP, Alfalfa, Omega Guard dan Vitamin C.  Sekiranya anda menjadi ahli Shaklee dan membeli set ini, anda layak untuk mendapat diskaun 5 % daripada harga  asal set ini.

 

 

3) Set Healthy Fitness

11169410_907934912579223_1287378656302025206_o

Set ini sesuai untuk mereka yang ingin berdiet dan mereka yang ingin meningkatkan taraf kesihatan mereka. Dalam set ni terdiri daripada Vitalea, Lecithin, Herb-Lax, Cinch Tea dan Cinch Mix.  Sekiranya anda menjadi ahli Shaklee dan membeli set ini, anda layak untuk mendapat diskaun 5 % daripada harga  asal set ini.

 

4) Set Young Living

11289088_907934965912551_6534445104148466277_o

Set ini sesuai untuk mereka yang ingin meningkatkan taraf kesihatan mereka dan juga untuk mereka yang ingin kelihatan awet muda. Dalam set ni terdiri daripada 2 botol Vivix.  Sekiranya anda membeli set ini, anda akan mendapat keahlian Shaklee secara percuma dan diskaun 5 % daripada harga  asal set ini.

 

Sekiranya anda berminat untuk tahu lebih lanjut tentang set ini, jangan lupa hubungi kami di  ya!

pengedar-shaklee-malaysia_new

 

 

 

 

 

alfafa-complex-s

Penjelasan Tentang Isu Alfalfa Shaklee

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Baby, Breastfeeding, Shaklee News

Assalammua’alaikum kepada semua pembaca =)

Baru-baru ni kecoh sekejap tentang individu yang tidak bertanggungjawab menyalahkan Alfalfa Shaklee yang dikatakan mempunyai kesan sampingan kepada kesihatan beliau sehingga menyebabkan rahimnya dibuang.

Dan inilah respon dari pihak Shaklee tentang isu ini. Antara lain, isi yang penting ialah:

1) Tidak ada sebarang kaitan antara Alfalfa Shaklee dengan apa jua jenis penyakit kerana produk ini telah berada di pasaran sejak 50 tahun lamanya.

2) Alfalfa Shaklee telah diambil dan diamalkan oleh berjuta orang pelanggan tanpa kesan sampingan.

3) Selama 60 tahun, produk Shaklee telah diiktiraf selamat melalui lebih 80,000 ujian yang dijalankan untuk menguji ketulenan dan keselamatan setiap produknya.

4) Bahan semulajadi dalam produk Shaklee telah diformulasi berdasarkan kajian yang dijalankandan terbukti selamat untuk diambil oleh berjuta orang di seluruh dunia. Mereka telah di dicipta sebagai makanan tambahan untuk memenuhi keperluan kehidupan harian yang sibuk, memenuhi keperluan nutrisi dan memberi sokongan kepada fungi badan.

Semoga dengan adanya penjelasan ini, maka akan semakin jelaslah kekeliruan yang hadir daripada penggunaan produk Shaklee ini …InshaAllah, Shaklee terbukti selamat, berkesan dan mesra alam!

isu alfalfa

 

pengedar-shaklee-malaysia_new

solat

Menemukan Khusyuk Dalam Solat Yang Hilang

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Motivasi

Perkongsian dari Dr Fuad Latip:
MENEMUKAN KHUSYUK YANG HILANG.
Saya masih banyak kekurangan. 
Apa yang saya lakukan SEBELUM masuk waktu solat, saya ambil masa dalam 1-15 minit untuk diam dari melakukan apa jua kerja.
 
1. Yang saya lakukan hanyalah berkomunikasi dengan Allah. Tidak
memohon. Tetapi sekadar bercerita. Saya suka bercerita kepada Allah.
Tentang kerja, tentang hidup, tentang keluarga, anak-anak. Tentang apa saja.
2. Kemudian setelah masuk waktu solat, saya bangun untuk mengambil
wuduk dalam KESEDARAN bahawa saya sedang dalam perjalanan
untuk bertemu denganNya secara formal.
Saya ingin memujiNya, saya ingin memohon (mengikut doa dalam solat) dan saya ingin berterima kasih pada Nya.
3. Sepanjang wuduk… saya SEDAR bahawa Yang ingin saya temu adalah Allah. Saya pastikan wuduk saya sempurna. Saya minta agar segala anggota wuduk saya dilindungi Allah dari melakukan kejahatan dan kemaksiatan.
4. Dalam perjalanan untuk memulakan solat saya tetap jaga kesedaran bahawa saya dalam persediaan jumpa Allah.
Saya bentang sejadah dan tetap kesedaran bahawa saya ingin bertemu Allah tidak saya lepaskan.
5. Ketika saya berdiri untuk mula takbir, saya istighfar dahulu.
Memohon keampunan pada Allah seawal lagi agar pujian saya benar-benar datang dari hati yang bersih. Berulang-ulang saya istighfar.
6. Kemudian saya mengangkat Takbir dan saya menyedariNya. Saya memanggil Allah Yang Maha Besar, Yang saya rindui.
7. Saya tidak “membaca” Doa iftitah. Tetapi saya memuji Allah dalam Doa Iftitah. Mulut ini berkomunikasi dalam bahasa arab. Namun hati ini memahami apa yang diucapkan adalah….
“Ya Allah, Engkaulah Tuhan Yang Maha Besar sebesar-sebesarnya Ya
Allah. Ya Allah Segala puji bagiMu Ya Allah sebanyak-banyaknya Ya
Allah. Ya Allah, Maha Suci Engkau di pagi dan petang Ya Allah.”
“Ya Allah ku hadapkan wajahku kepadaMu Tuhan yang menjadikan langit dan bumi dengan benar-benar lurus dan berserah kepadaMu Ya Allah. Ya Allah, aku ini bukan dari kalangan orang-orang yang musyrik Ya Allah.”
“Ya Allah sesungguhnya Ya Allah, solatku Ya Allah, ibadahku Ya Allah,
hidupku Ya Allah, matiku Ya Allah adalah hanya untukMu Ya Allah.”
“Ya Allah, tidak ada sekutu bagiMu Ya Allah, dan aku diperintahkan untuk tidak menyukutukanMu Ya Allah dan aku ini dari golongan orang yang berserah diri.
8. Kemudian, saya terus memujiNya dalam Al-Fatihah. Sebuah lagi skrip hadiah dari Allah untuk kita berkomunikasi denganNya. 
Kitaberkomunikasi di dalam bahasa arab namun kita faham yang sedang kita
komunikasikan dengan Allah adalah….
“Ya Allah, Aku berlindung kepadaMu dari kejahatan syaitan yang terkutuk Ya Allah.”
“Ya Allah, Dengan namaMu Ya Allah Tuhan Yang Maha Pemurah dan
Penyayang Ya Allah”.
“Ya Allah, Segala puji bagiMu Tuhan yang memelihara segala alam Ya Allah. Engkaulah yang Maha Pemurah dan Maha Penyayang Ya Allah.
Engkaulah Raja yang menguasai hari pembalasan Ya Allah.
Ya Allah…. kepadaMu-lah kami sembah Ya Allah .. dan kepadaMu-lah kami memohon pertolongan Ya Allah. (saya selalu tidak mampu menahan kesayuan tika saat ini. Saya sangat rindu padaNya hingga seluruh tubuh ini bergetar)
Tunjukilah kami jalan yang lurus Ya Allah. Jalan mereka yang telah
Engkau beri nikmat Ya Allah, bukan jalan yang Engkau murkai dan bukan jalan yang sesat Ya Allah.”
ALLAHUAKBAR indahnya solat. Ini baru selesai Al-Fatihah.
9. Kemudian kita baca surah yg mudah & kita fahami.
 
10. Diamlah sejenak sblm kita rukuk. Tuqmaninah sebentar. Sedarilah kita rukuk utk hormat & memuji Allah.
11. Lalu rukuklah. Namun diam dahulu. Rukunnya adalah rukuk bukan bacaan rukuk. 
Diamlah namun sedar & berterima kasih pada Allah. Terima kasih yg dtg dari hati ini.
Lalu ketika ini pujilah Allah dengan benar. Pujilah Allah dari hati.
Bukan bacaan sekadar dari bibir semata2.
” Ya Allah, Maha SuciMu Tuhan yang Maha Agung Ya Allah.”
Selepas pujian pertama… diam lagi… rukuklah dgn benar disamping fizikal kita benar2 rehat. Tulang2 kita kembali kepada tmptnya. Darah mengalir ke otak krn kedudukan otak sama dgn jantung.
Pujilah lagi untuk seterusnya hingga 3 kali.
12. Bangunlah dgn perlahan, dgn hormat dlm setiap pergerakan
solat.  Sedarlah terus bahawa kita sedang bertemu dgn Allah. TUHAN.. bukan bos, bukan menteri, bukan kawan-kawan, bukan mak ayah…. tetapi Allah…. TUHAN yg menjadikan kita & tempat kita kembali. ALLAH…
 
Iktidal… diam sebentar (tuqmaninah) lalu nyatakan pada Allah….
 
“Ya Allah, untukMu segala pujian Ya Allah.”
Andai semuanya milik Allah segala pujian, adakah pujian milik kita?
siapa kita yg sering ingin dipuji?
Siapa kita yg sering kecewa ketika orang lain tdak memuji kita?
Siapa kita?…. Astaghfirullah….
 
13. Sujud….. 
Diamlah sebentar. Sedarlah ketika sujud ini, jasad ini kembali kpd asalnya yakni tanah. Kita tdk ada apa2nya lagi. Segala pujian adalah milik Allah. Kita ini tiada apa2nya. Kita mengharapkan redha Allah semata2.
Sujudlah…
sedarlah Allah…
lalu pujilah Allah….
“Ya Allah, Maha SuciMu Tuhan yang Maha Tinggi Ya Allah”
Diamlah sebentar untuk pujian kedua & ketiga agar benar2 pujian itu dari hati kita dlm kesedaran padaNya.
14. Kemudian duduklah dgn penuh tunduk & mengharap padaNya.
Mohonlah satu persatu. Bukan membaca dgn laju…. tetapi mohonlah… mohonlah. Diri kita sangat memerlukan kasih sayang daripadaNya.
“Ya Allah, ampunilah aku Ya Allah”
“Ya Allah, rahmatilah aku Ya Allah”
“Ya Allah, cukupkanlah segala keperluanku Ya Allah”
“Ya Allah, angkatlah darjatku Ya Allah” (angkat darjat bukan naik jawatan, jadi kaya raya, jadi terkenal, sentiasa dipuji. Bukan..bukan.
Angkat darjat adalah agar Allah melindungi maruah kita. Tidak
mengaibkan kita. Andai Allah mengaibkan segala kejahatan &
kemaksiatan kita…. Allahurabbi… tidak tertahan utk mampu terus hidup).
“Ya Allah, Murahkan rezekiku Ya Allah” 
“Ya Allah, bukakan pintu hatiku untuk hidayah/petunjukMu Ya Allah”
“Ya Allah, sihatkanlah aku Ya Allah”
“Ya Allah, maafkanlah aku Ya Allah.”
 
Andai ini dibaca dgn baik, Allahhurabbi…sujud seterusnya pasti akan lebih berserah kita padaNya.
****
Jika ini dpt didirikan dgn baik,
nikmatilah sendiri keindahan
solat. Betapa nikmatnya solat & nikmatnya solat kita tidak pernah
sama sejak kita mendirikannya dulu hingga sekrg. 
Bahkan nikmat solat ini semakin meningkat dari satu waktu ke waktu yg lain.
Dulu saya tertanya2 bagaiman mereka yg dekat dgn Allah sentiasa menunggu2 waktu solat.
Allahurabbi…. ketika menikmati nikmatnya solat… barulah kita faham mengapa solat itu sering ditunggu2… 
Subhanallah, Alhamdulillah, Allahuakbar.
Semoga kita semua diberkati 
آمِّيْنَنَ ..آمِّيْنَنَ …آمِّيْنَ يَا رَبَّ الْعَالَمِيْنَ….
pengedar-shaklee-malaysia_new
month-of-may-flowers

Promosi Mei 2015

Written by Dila Roslan on . Posted in Article

May_2

 

 Beli 6 Botol Omega Guard anda akan dapat :

>> 1 botol Omega PERCUMA

>> 1 botol Vita-lea PERCUMA

>> PERCUMA Keahlian Shaklee seumur hidup bernilai RM69

>> PERCUMA Tunai RM32

 

Beli 6 Botol Phytocol-St dan anda akan dapat :

>> 1 botol Phytocol-St PERCUMA

>> 1 botol Vita-lea PERCUMA

>> PERCUMA  Keahlian Shaklee seumur hidup bernilai RM69

>> PERCUMA kos penghantaran 

>> PERCUMA Tunai RM45

May_1

Beli 2 Omega Guard ATAU Phytocol-St dan dapat diskaun 5%

May_3

Beli 4 Pada Harga 3 Botol  Vita-lea For Children

Sekiranya anda berminat untuk dapatkan produk-produk di atas, terus hubungi saya seperti nombor di bawah. Jangan tunggu hingga habis stok pula ya!

pengedar-shaklee-malaysia_new

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: