bulanallahShared hosting reviewomega-3Top ten vpssemua kepada semuasampaioctober

Archive for November, 2014

sakitsendi

Penawar Sakit Sendi dan Lutut

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Set Sakit Sendi

Mak saya sering mengadu sakit lutut terutamanya  ketika bangun dari tempat duduk.

Semasa Program Train the Trainer yang lalu, barulah saya berpeluang untuk menambah ilmu tentang penyakit ini.

Osteoarthritis

Sakit lutut dalam kalangan orang berusia dinamakan osteoarthritis iaitu sejenis sakit sendi. Selalunya ia disebabkan oleh proses penuaan yang berlaku dalam sendi.

Apa yang berlaku ialah permukaan rawan sendi menipis dan cecair sinovial (pelincir) dalam sendi juga berkurangan.

Ruang sendi secara tidak langsung menjadi kecil di samping terdapat tulang baru yang tumbuh di kelilingnya.

Akibat semua perubahan ini pergerakan pada sendi akan menyebabkan geseran kasar dan menyakitkan.

Pada peringkat awal proses ini akan menimbulkan tindak balas inflamasi / keradangan. Ada sesetengah orang mengambil ubat tahan sakit untuk merawat kesakitan ini.

Namun, lama-kelamaan, proses ini menjadi satu bentuk penuaan dan ubat tahan sakit tidak lagi berkesan.

Semua sakit artritis cenderung untuk berbunyi ‘klik’ kerana geseran kasar sendi tadi dan juga daripada ligamen dan tendon otot yang mengalami beberapa perubahan degenerative pada masa sama.

Semua sakit sendi akan memberi gejala kaku / ketat sendi bila lama berehat seperti baru bangun tidur atau lama menonton TV. Jadi pantang larang untuk orang sakit sendi ialah jangan berehat lama.

Sumber

 

Set Sakit Sendi dan Lutut Shaklee

Tidak tahan melihat kesakitan yang mak saya alami, saya memberinya cuba Set Sakit Sendi dan Lutut dari produk Shaklee yang merangkumi:

1) Advanced Joint Health Tablet

AJT

Advanced Joint Health Tablet ini bertindak melalui 3 cara iaitu:

  1.      Meningkatkan keselesaan sendi : Ekstrak Boswellia mengurangkan keradangan dan menghalang bahan kimia dari menyerang sendi.
  2.      Meningkatkan kesan kusyen : Ekstrak Jagung (Glucosamine) membantu memelihara tulang rawan.
  3.      Membina tisu penyambung yang sihat: Vitamin C, Zink, dan Manganese, Kuprum diperlukan untuk tujuan ini.3

 

2) Omega Guard

 

OMEGA Omega Guard mempunyai asid lemak Omega-3. Antara fungisnya ialah:

  •      Mengurangkan keradangan
  •      Bergabung  dengan Glucosamine untuk melambatkan proses pereputan tulang rawan
  •      Melicinkan proses pergerakan sendi

3) Ostematrix

 

OSte      Mengandungi sumber kalsium, Magnesium, Vitamin D serta mineral lain seperti Manganese, Kuprum dan Boron untuk menguatkan tulang.

Vitamin D membantu penyerapan Kalsium yang lebih optimum ke dalam tulang.

 

Sekiranya anda mempunyai masalah seperti mak saya, jangan ragu-ragu untuk mencuba Set Sakit Sendi dan Lutut ini.

Anda boleh hubungi saya di Facebook Dila Roslan atau melalui cara lain seperti di bawah.

Terima kasih kerana membaca=)

pengedar shaklee malaysia_new

10800432_814864085219640_907938906_o

Kenangan Usrah Bersama Fynn Jamal

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Products

Alhamdulillah, 

pada hari rabu lepas, saya berkesempatan untuk menghadiri usrah bersama tetamu jemputan, penyayni dan penulis lirik, Fynn Jamal

10470725_10204369849980830_1389382461469881226_n

Penyanyi ni membahasakan dirinya sebagai Kak Fynn, memang terkenal dengan lagu Arjuna Beta yang mengisahkan tentang anak angkatnya yang sakit jantung berlubang. Dalam lagu tu, kak Fynn menceritakan kesengsaraan dan keperitan yang ditanggung anaknya.

Tapi, dalam usrah ni, kak Fynn menceritakan pengalaman hidup beliau..antara pengajaran yang saya ambil:

10816974_815015681871147_2036136453_o

1) Banyak perkara dalam hidupnya bagai dirancang oleh Allah SWT..Contoh, kak Fynn pada zaman kecilnya banyak mendapat pendidikan agama di sekolah dan universiti..tapi dalam masa yang sama kak Fynn berjiwa “Rockers”, tapi pada akhirnya kak Fynn kembali ke pangkal jalan Tuhan-NYa

2) Dalam hidupnya, kak Fynn tahu tentang kewajipan menutup aurat tapi dia memilih untuk menangguhkan suruhan Allah SWT.

3)  Apabila kak Fynn dianugerahkan anak angkat yang sakit, Allah SWT banyak membantu dan memudahkan jalannya.

4) Kak Fynn insaf kerana Allah SWT membantunya walaupun dia tidak melaksanakan suruhan Allah SWT.

10814028_814891428550239_951270759_o

5) Kak Fynn akhirnya mencari jalan kembali kepada Tuhannya dan mengajak orang sepertinya untuk turut kembali bertaubat dan memperbaiki kesilapan lalu.

6) Orang ramai/awam tak sepatutnya menghukum tanpa usul periksa dan turut ajak orang kembali kepada Allah SWT tanpa mengira latar belakang atau kisah lampau mereka.

Sepanjang usrah berlangsung, anak-anak ditempatkan di bilik khas yang dijadikan nursery dengan pengawasan ustazah Maqas sambil mengisi masa dengan aktiviti mereka.

10807676_814882031884512_692981065_o

10814024_814967155209333_1466666291_o

Siapa yang datang awal, dapat bergambar kenangan dengan kak Fynn=)

10800432_814864085219640_907938906_o

Untuk melihat lebih lanjut rakaman video tersebut boleh terus klik pada link di bawah:

http://new.livestream.com/accounts/2825668/events/3597596

NEW_ST

Wondermum Network Di Abadikan Dalam Shaklee Today Edisi Terbaru

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Shaklee Business Opportunity, Side Income, Suri Rumah 5 Angka, WonderMum Network

Alhamdulillah, Shaklee Today Edisi Terbaru dah keluar..kali ni sungguh tebal sebab ada banyak event dan gambar di dalam nya.

Dan pada keluaran kali ini, ada gambar saya untuk Muka SHAKLEE STARS: SENIOR KEY COORDINATOR

Shaklee Today ni diterbitkan 3 bulan sekali…sebab itulah keluarannya agak kebelakang.

 

NEW_ST_2

NEW_ST

Dalam muka surat tersebut, ada menyebut tentang WONDERMUM NETWORK!! Tahniah kepada semua ahli keluarga Wondermum Network..anda tahu siapa anda=)

Sesungguhnya, tanpa anak cucu dan setiap ahli keluarga WonderMum Network, saya takkan berada di tempat sekarang. Kerana mereka hebat, saya dilonjak ke atas..

Dan mengenangkan itulah, saya makin bersemangat untuk membimbing seluruh ahli keluarga saya ke puncak kejayaan!

Semoga Allah SWT memberi ilham dan kekuatan untuk memegang amanah yang besar ini…

Amin, InshaAllah..

 

Salam sayang,

Master Dila Roslan

pengedar shaklee malaysia_new

 

gajah india

Rahsia Gajah India Kekal Aktif Tanpa Sakit Kaki

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Bone Health, Shaklee Products

Assalammu’alaikum semua kepada semua pembaca..

Alhamdulillah, pada hari Sabtu dan Ahad lepas, saya berpeluang menghadiri Train The Trainer anjuran Shaklee…program ini diadakan khas untuk pemimpin jualan Shaklee berpangkat Senior Coordinator dan ke atas termasuklah Master Coordinator Shaklee =)

Ada satu perkara yang dikongsikan oleh Nutritionist Shaklee yang saya maih ingat sehingga sekarang.

Ha,ceritanya tentang Gajah India….kalau dah gajah, of course badan besar kan? Tapi  kenapa Gajah India yang berbadan besar tu boleh kekal aktif tanpa mengalami sakit sendi terutama pada bahagian lutut dan kaki?

gajah india

Rupa-rupanya Gajah ni suka sangat makan sejenis daun yang menjadi snek harian mereka…Daun itu ialah daun Boswellia..Cuba tengok sikit rupa daun ni.

boswellia_dalzielii_gg_08_221_501803

 Daun Boswellia

Boswellia ni herba yang tumbuh subur di India yang mana memberikan banyak kebaikan kepada sendi kerana bahan ini bertindak sebagai ejen anti-inflamasi dengan kehadiran “asid boswellic”.

Macam mana ia berlaku??

Asid boswellic ini mampu menurunkan aktiviti enzim pro-inflamasi yang dikenali sebagai elastase manusia. Antara lain berfungsi menghalang tindakbalas kimia dalam otak yang melibatkan keradangan. Terima kasih Mariani sebab kongsi info ni=)

Maknanya, gajah ni memang dah makan ‘supplemen’ semulajadi sebagai makanan harian mereka…sebba tu gajah ni tak sakit sendi!

Cek punya cek, rupa-rupanya Ekstrak Boswellia ini merupakan kandungan utama dalam salah satu produk Shaklee iaitu Advanced Joint Health yang dirumus khas untuk masalah sakit sendi..

3

 

Oooo..patutlah, ini sebabnya..untungnya gajah tu sebab dapat supplemen semulajadi dari sekeliling mereka..Untuk kita yang tak sampai Afrika atau India ni, boleh lah cuba ambil Advanced Joint Health Tablet Shaklee ni. Ia adalah supplemen semulajadi yang berkesan dan mesra alam.

Saya sendiri, menghadiahkan Advanced Joint Health Tablet ni untuk ibu saya bagi masalah Arthiritis yang dihadapinya.. Apa kata anda cuba sendiri dan rasai kesannya=)

joint_health1

Terima kasih kerana sudi membaca!

pengedar shaklee malaysia_new

 

10726225_797909903581725_1946921344_n

Resipi Istimewa Strawberry & Blueberry Choco Shake

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Resipi, Resipi Shaklee

Assalammu’alaikum dan selamat petang kepada semua pembaca.

Dah lama nak kongsikan resipi ni…hari ni baru berkesempatan..ini adalah cadangan sarapan ringkas untuk mereka yang tak sempat nak siapkan sarapan pagi..ha…shake je dah siap boleh diminum!..kalau super-mak macam saya ni memang inilah sarapan pagi-pagi…kenyang pun ye, berkhasiat pun ye…sihat inshaAllah!

10726225_797909903581725_1946921344_n

Resipi Strawberry & Blueberry Choco Shake

Bahan-bahannya: 

  • 200ml susu rendah lemak
  • 2 scoop Cinch Chocolate
  • 1 sachet Collagen Powder
  • Buah Strawberry dipotong dadu
  • Buah Blueberry dihancurkan

Cara-caranya:

  • Masukkan semua bahan ke dalam shaker Shaklee yang ada spring tu…shake smpai semuanya hancur…kalau nak lebih sedap dan halus, boleh blend dalam blender atau Shake N Take..
  • Sedia untuk diminum!

 

pengedar shaklee malaysia_new

ketulenan Omega guard

Bagus Sangat ke Omega Guard Shaklee?

Written by Dila Roslan on . Posted in Article, Children's Nutrition, Heart Health, Shaklee Products

Assalammu’alaikum kepada semua pembaca.

Maaf saya dah lama tak update website ni kan..agak sibuk dengan urusan keluarga kebelakangan ni..maaf ya!

Tapi, hari ni, saya nak share tentang OMEGA GUARD SHAKLEE…yelah, sana sini cakpa pasal Omega kan…bagus sangat ke Omega Guard Shaklee ni? Ok jom saya terangkan keistimewaan Omega Guard ni dari segi Shaklee Difference.

 

1) Shaklee Omega Guard di ekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan negara Jepun.

sardin

>> Kajian menunjukkan ikan dari air laut sejuk mengandungi asid lemak tidak tepu yang sangat tinggi, iaitu EPA dan HDA.

>> EPA dan HDA boleh merendahkan lemak dalam darah, menurunkan platlet darah dan melambatkan pembentukkan thrombus, merawat penyakit lelah dan alahan kulit dengan berkesan

Minyak-ikan-Omega-3-terbaik

 

2) Shaklee Omega Guard BUKAN dari hati minyak ikan. Ia adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan.

omega

 

 

3) Shaklee Omega Guard merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian 7 JENIS ASID LEMAK OMEGA 3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA dan banyak lagi.

omega-guard-minyak-ikan-terbaik

>>1 sajian Omega Guard dapat membekalkan 905mg asid-lemak Omega-3 EPA dan HDA

4) Shaklee Omega Guard dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietari 3 molekul untuk  mengekstrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi dan dalam masa yang sama menyingkirkan bahan merbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin dan PCB – bahan kimia industri yang sangat toksik.

omega2

Ok…maknanya, Shaklee Omega Guard ni benar-benar tulen dan terjamin kebersihannya =)

Awas, ramai yang tertipu dengan membeli minyak hati ikan, sebenarnya apa yang anda perlukan ialah minyak ikan…hati kan tempat yang penuh toksik dan kotor=)

Setakat ini dulu, terima kasih kerana sudi baca!

pengedar shaklee malaysia_new

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Recent Comments

keen~

|

simple.. boleh cuba ni.. ^_^

mama

|

ngeri juga gmbr keputihan tu.tp benar..

Dieyna

|

ESP yang mengagumkan…

%d bloggers like this: